Tomek_Police 08.07.2011 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Dzięki za odp. Na razie u nas kontakt z Panem obsługującym z Banku PKO BP słaby -a jestesmy na etapie decyzji-reszta była do tej pory ok, warunki takie sobie:) PKO SA daje lepsze warunki,ale słyszałam gdzies -chyba na forum czytałam,że ktoś miał z nimi problemy już po podpisaniu umowy - coś się czepiali , jesli chodzi o nadzór archeologiczny.No i chcemy njapierw wydatkować kredyt,a na końcu własne środki (nie chodzi o wkład własny,ktorym jest działka) - BP na to idzie, a PKOSA troszkę ma większe restrykcje, jesli chodzi o przydział transz itp. Q bis, a umowa z BP Ciebie nie przerazila?Pełno tam ośwadczeń o poddaniu się egzekucji i takie tam. Chyba,że to standard w każdym banku. Też tak mamy, że najpierw kredyt, potem środki własne (sprzedaż mieszkania). Wkładem jest działka i stan zerowy + oświadczenie, że za kasę ze sprzedaży mieszkania dokończymy budowę. Oświadczenia to normalka... niestety mają nad Tobą przewagę bo to oni pożyczają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burundi 08.07.2011 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 To w ING jest lepiej. Wysylam zdjecia emailem, i dwa-tzry dni pozniej na koncie mam kolejna transze - ani jednej kontroli osobistej i czekania na przelew. Fantom Tak jak mówicie, mają władzę nad nami przeokrutną. Co do ING - barierą nie do przejścia jest dla nich nadzór archeologiczny (a przecież takich działek jest masa), więc odpadli.Mamy zagwostkę między BP a SA, ten drugi daje lepsze warunki, ten pierwszy wydaje się, że mniej formalności związanych z transzami itp. Generalnie mamy zamiar po budowie i tak przewalutować ten kredyt. Zależy nam, by na etapie budowy, na której i tak stresów nie brakuje,nie było jeszcze dodatkowytch problemów z bankiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamka 08.07.2011 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Czy wie ktos, gdzie w Szczecinie lub okolicy mozna kupic drzwi przesuwne chowane w scianie firmy ECLISSE? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kristina 08.07.2011 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 witajcie,potrzebuję zrobić podwieszane sufity, ile płaciliście za robociznę(nie wiem czy to od m?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dark01 08.07.2011 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Dzięki za odp. Na razie u nas kontakt z Panem obsługującym z Banku PKO BP słaby -a jestesmy na etapie decyzji- a sprawdzaliscie Deutsche Bank i Nordee?, niektorzy polecaja kredyty w tych bankach, szczegolnie walutowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chase 08.07.2011 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Nie wiecie może gdzie przeniósł się ten sklep ogrodniczy z Krzywoustego ? Muszę kupić taki spray (który notabene działa z siłą gaśnicy ) na owady - osy i szerszenie, zalęgły się bydlaki... Skrzyżowanie Królowej Jadwigi i Łokietka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chase 08.07.2011 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Czy wie ktos, gdzie w Szczecinie lub okolicy mozna kupic drzwi przesuwne chowane w scianie firmy ECLISSE? Chodzi o kasetę czy o drzwi? Ja kasetę brałem z elite-drzwi na santockiej. Tam mieli najszybciej (bodajże 2-3 dni czekania). Facet w sklepie miał też jakieś pojęcie o tym systemie i można było porozmawiać. A drzwi i ościeżnice to można wszędzie kupić (ja np. mam drzwi DRE, kupowane w sklepie Profi Drzwi na Bohaterów Wawy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chase 08.07.2011 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 A poleci ktoś kogoś do układania kostki brukowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamka 08.07.2011 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Chodzi o kasetę czy o drzwi? Ja kasetę brałem z elite-drzwi na santockiej. Tam mieli najszybciej (bodajże 2-3 dni czekania). Facet w sklepie miał też jakieś pojęcie o tym systemie i można było porozmawiać. A drzwi i ościeżnice to można wszędzie kupić (ja np. mam drzwi DRE, kupowane w sklepie Profi Drzwi na Bohaterów Wawy). chodzi mi o kasete i drzwi ,chce zobaczyc jak wyglada i dziala to w realu, bo poki co widzialam tylko na ich stronie,uzytkujesz juz te drzwi? jak sie sprawuja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaTomek 08.07.2011 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 ...... Zależy nam, by na etapie budowy, na której i tak stresów nie brakuje,nie było jeszcze dodatkowych problemów z bankiem. My właśnie takie coś mamy w BPH, w którym po połączeniu z GE Money jest bałagan i oprócz walki na budowie ciągle trzeba odkręcać jakieś problemy wynikłe z ich winy. Nie polecam! :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 08.07.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Tak jak mówicie, mają władzę nad nami przeokrutną. Co do ING - barierą nie do przejścia jest dla nich nadzór archeologiczny (a przecież takich działek jest masa), więc odpadli.Mamy zagwostkę między BP a SA, ten drugi daje lepsze warunki, ten pierwszy wydaje się, że mniej formalności związanych z transzami itp. Generalnie mamy zamiar po budowie i tak przewalutować ten kredyt. Zależy nam, by na etapie budowy, na której i tak stresów nie brakuje,nie było jeszcze dodatkowytch problemów z bankiem. kurcze a ja mam w Lukas Banku (tak tak - mało znany jako udzielający kredytów hipotecznych ale a dobre warunki zwłaszcza dla stałych klientów), jeśli chodzi o franka to Lukas ma drugi w rankingu najniższy spread... a co do transzy - sam wybierałem ilość, Pani tylko zasugerowała, żebym brał jak najmniej, bo wizyta Pana przed uruchomieniem kolejnej transzy kosztuje 200 zł, Pan raz pojechał, uruchomili transzę i drugi raz już nie ma po co jechać, bo nie mam okien!!!!! ratunku.. miały być wczoraj a teraz, że za tydzeń.. ale mnie Urzędowski urzędził ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 08.07.2011 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 kurcze a ja mam w Lukas Banku (tak tak - mało znany jako udzielający kredytów hipotecznych ale a dobre warunki zwłaszcza dla stałych klientów), jeśli chodzi o franka to Lukas ma drugi w rankingu najniższy spread... a co do transzy - sam wybierałem ilość, Pani tylko zasugerowała, żebym brał jak najmniej, bo wizyta Pana przed uruchomieniem kolejnej transzy kosztuje 200 zł, Pan raz pojechał, uruchomili transzę i drugi raz już nie ma po co jechać, bo nie mam okien!!!!! ratunku.. miały być wczoraj a teraz, że za tydzeń.. ale mnie Urzędowski urzędził ! Mam nadzieję, że się ich doczekasz. Ile przedpłaty dałeś, 40%? Ja się zabezpieczyłem, że druga transza (ok. 50%) płacę po obejrzeniu i sprawdzeniu okien w magazynie w Szczecinie, końcówkę po montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 08.07.2011 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Podaje linka do znalezionego elementu umożliwiającego zaślepienie masztu i puszczenia kabli w jego wnętrzu. Myślałem nad innym sposobem ale rozwiązanie znalazło się samo http://www.satsklep.pl/index.php?s=produkt&id_prod=1098 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Micmisio 09.07.2011 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 Co do urzędowskiego bardzo mi zachwalano, ale jak przeczytałem to: http://www.oknonet.pl/okna/typy_okien/news,15920.htmlhttp://www.polityka.pl/rynek/gospodarka/1510152,1,bankructwo-producenta-okien.read to mam pewne wątpliwości czy zrealizowaliby zamówienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 09.07.2011 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 Mam nadzieję, że się ich doczekasz. Ile przedpłaty dałeś, 40%? Ja się zabezpieczyłem, że druga transza (ok. 50%) płacę po obejrzeniu i sprawdzeniu okien w magazynie w Szczecinie, końcówkę po montażu. tak 40%, ale TWoja podpowiedź to dobra rzecz... tylko czy w magazynie jesteś w stanie je dobrze obejrzeć? na magazynie mogą być ok, a mogą coś spie...ć przy montażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Micmisio 09.07.2011 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 40% powinno być przy zamówieniu, reszta po montażu i odbiorze. Co komu po oknach gdzieś w magazynie. A jak wykonawca dostanie już 90% kasy przed wykonaniem, to różnie może potem być. Ten ma władzę, kto ma kasę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 10.07.2011 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 tak 40%, ale TWoja podpowiedź to dobra rzecz... tylko czy w magazynie jesteś w stanie je dobrze obejrzeć? na magazynie mogą być ok, a mogą coś spie...ć przy montażu A czemu nie? Sprawdzam czy nie mają uszkodzeń przed montażem po przyjechaniu od producenta. Jak jest coś nie tak proszę o wymianę. Jak będą uszkodzone potem to znaczy że nawalili montażyści i wtedy wiem do kogo mam mieć pretensje/roszczenia. 40% powinno być przy zamówieniu, reszta po montażu i odbiorze. Co komu po oknach gdzieś w magazynie. A jak wykonawca dostanie już 90% kasy przed wykonaniem, to różnie może potem być. Ten ma władzę, kto ma kasę. Postaw się też po stronie wykonawcy. Opowiadali mi jak po montażu szczuli ekipę psami i nie płacili... Nie dziwię się, że chcą żeby im zapłacić za okna/materiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 10.07.2011 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Czym malowaliście deski doczołowe? Sama lakierobejca czy dawaliście impregnat bezbarwny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 10.07.2011 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Jakis drewnochron. Podobno ten 3V3 czy jakos tak jest dobry.Przymierzam sie pomalu do podbitki, i sie zastanawiam, czy nie zamalowac jej samemu poprzez jakas metode zanurzeniowa. Zrobic na podworzu rowny dlugi dol, wylozyc go folia i wlac drewochron. I kazda deseczke zanurzac na jakis czas. Wg mnie duzo lepszy efekt ochrony, ale pytanie jakie straty drewnochronu beda - ile zostanie w tym dole niewykorzystane Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kju 10.07.2011 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Czym malowaliście deski doczołowe? Sama lakierobejca czy dawaliście impregnat bezbarwny? Podobno warto też pomyśleć o oobiciu dęski doczołowej blachą np tytanowo cynkową. Zapewni to duższą żywotność deski i fajnie wygląda (ale to kwestia gustu oczywiście) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts