q-bis 18.07.2011 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 zaczynamy sie budować i mam mały zgrzyt z sąsiadami - a mianowicie - ja i on mieliśmy taki sam poziom gruntu - a teraz on nawiózł sobie 1,5 m ziemi - by zrównac taras z ziemią - tak można?! nie chcę robić od razu zadymy ale coś mi się wydaje, że to średnio miło z jego strony. I czy jak będzie lało to do mnie będzie spływała cała woda? prosż jak ktoś coś na ten temat wie to niech rzeknie mi parę słó bym się uspokoiła albo zrobiła zadymę u sąsiada:) Problem szeroko dyskutowany na FM. Polecam np takie wątki: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?86052-podniesienie-terenu-sprzeciw-s%C4%85siada&highlight=zaburzenie+stosunk%C3%B3w http://forum.muratordom.pl/showthread.php?149756-S%C4%85siedzi-zalewaj%C4%85-moj%C4%85-dzia%C5%82k%C4%99&highlight=zaburzenie+stosunk%C3%B3w http://forum.muratordom.pl/showthread.php?139899-Podnoszenie-terenu-mam-wod%C4%99-przed-wej%C5%9Bciem&highlight=zaburzenie+stosunk%C3%B3w http://forum.muratordom.pl/showthread.php?122410-Czy-s%C4%85siad-mo%C5%BCe-nadsypa%C4%87-sobie-ziemi-powy%C5%BCej-mnie&highlight=zaburzenie+stosunk%C3%B3w Jest tego więcej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kristina 18.07.2011 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Azalka dziekuję. Sławek K jeśli chodzi o ocieplenie ściany w garazu, ja dogadałam się z tynkarzem, zrobił mi z tego co pamiętam w cenie tynku (styropian, siatka, klej i tynk) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 18.07.2011 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Azalka dziekuję. Sławek K jeśli chodzi o ocieplenie ściany w garazu, ja dogadałam się z tynkarzem, zrobił mi z tego co pamiętam w cenie tynku (styropian, siatka, klej i tynk) no mój tynkarz jest wygodny i przychodzi tylko tynkować, ale już się dogadałem z innym, który będzie mi robił docieplenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kristina 18.07.2011 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 no mój tynkarz jest wygodny i przychodzi tylko tynkować, ale już się dogadałem z innym, który będzie mi robił docieplenie. a ile płacisz za ocieplenie-(cena za robociznę)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 18.07.2011 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Azalka doczytałam,że się budujesz....to kiedy można na kawkę wpaść budowlaną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 18.07.2011 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Postawiłem na działce blaszak jako szopę na narzędzia, bez zgłoszenia do urzędu. Czy coś mi za to grozi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 18.07.2011 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Postawiłem na działce blaszak jako szopę na narzędzia, bez zgłoszenia do urzędu. Czy coś mi za to grozi? Nic Ci nie grozi, śpij i buduj się spokojnie Według ustępu 2 artykułu 29 Ustawie o Prawie Budowlanym: Obiekty nie wymagajace pozwolenia na budowę: - Wolno stojących parterowych budynków gospodarczych, wiat i altan oraz przydomowych oranżerii (ogrodów zimowych) o powierzchni zabudowy do 25 m2, przy czym łączna liczba tych obiektów na działce nie może przekraczać dwóch na każde 500m2 powierzchni działki. Również na w/w obiekty nie jest wymagane zgłoszenie, wyjatek stanowią obiekty w rodzinnych ogrodach działkowych o pow. zabudowy do 25m2 w miastach i 35m2 poza granicami miast. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 19.07.2011 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Do ludzi z Dobrej i okolic : kto uzywa internetu mobilnego ? Aktualnie mam Plusa, i powiem, ze nawet nawet. Wczesniej troche to szwankowalo, ale wystawilem na malym kabelku i mam prawie caly czas HSDPA z nadajnika w Lubieszynie.Ma ktos jakiegos innego dostawce ? Do jakiego nadajnika sie podlacza i jakie polaczenie lapie ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 19.07.2011 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Do ludzi z Dobrej i okolic : kto uzywa internetu mobilnego ? Aktualnie mam Plusa, i powiem, ze nawet nawet. Wczesniej troche to szwankowalo, ale wystawilem na malym kabelku i mam prawie caly czas HSDPA z nadajnika w Lubieszynie. Ma ktos jakiegos innego dostawce ? Do jakiego nadajnika sie podlacza i jakie polaczenie lapie ? Fantom ja używałem z Orange ale tragedia - ciągle EDGE, wysłanie maila 1,5 MB to 15 minut. Koniec końców zdecydowałem się na firmę DobryNET - mimo, że opinie o niej były różne, jestem jak do tej pory (mam dopiero tydzień) zadowolony. Musiałem wywalić dużą antenę na dach, bo jeden nadajnik zasłania mi dom przede mną, a drugi mam za drzewami. Na dużej antenie wyciągnąłem raptem 3 Mb, gdzie mój sąsiad obok na malutkiej (wielkości 2 pudełek papierosów) wyciągnął 8 Mb, ale ona nadajnik na wprost siebie bez przeszkód po drodze. Akurat w mojej lokalizacji ul. Paproci nie ma nawet 3G i to żadnego u operatorów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 19.07.2011 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 a ile płacisz za ocieplenie-(cena za robociznę)? 30 zł/m2 ale to chodzi o ocieplenie wewnątrz styropianem 5 cm + na to siatka i zaciągnięcie, bez putzu, nie wiem, czy zewnętrzne docieplenie liczą tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 19.07.2011 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Do ludzi z Dobrej i okolic : kto uzywa internetu mobilnego ? Aktualnie mam Plusa, i powiem, ze nawet nawet. Wczesniej troche to szwankowalo, ale wystawilem na malym kabelku i mam prawie caly czas HSDPA z nadajnika w Lubieszynie. Ma ktos jakiegos innego dostawce ? Do jakiego nadajnika sie podlacza i jakie polaczenie lapie ? Fantom Ja również mam DobryNET, nie narzekam, co prawda przenosiliśy już antene z dachu na bok domu, bo przez drzewa chodziła nam troszkę kiepsko ale jak na moje potrzeby teraz chyba jest ok. Natomiast na potrzeby mojego syna (nie mama pojęcia co on robi) jest za słaby więc chyba będę próbowała jednak z tymi kablami co to je ciągnąc tepsa. Dzwoniłam do nich i kazali złozyć zapotrzebowanie więc może coś z tego wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 19.07.2011 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 30 zł/m2 ale to chodzi o ocieplenie wewnątrz styropianem 5 cm + na to siatka i zaciągnięcie, bez putzu, nie wiem, czy zewnętrzne docieplenie liczą tak samo płaciłem dokładnie tyle samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 19.07.2011 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Ja również mam DobryNET, nie narzekam, co prawda przenosiliśy już antene z dachu na bok domu, bo przez drzewa chodziła nam troszkę kiepsko ale jak na moje potrzeby teraz chyba jest ok. Natomiast na potrzeby mojego syna (nie mama pojęcia co on robi) jest za słaby więc chyba będę próbowała jednak z tymi kablami co to je ciągnąc tepsa. Dzwoniłam do nich i kazali złozyć zapotrzebowanie więc może coś z tego wyjdzie. Madzia a ile płcisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 19.07.2011 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Do ludzi z Dobrej i okolic : kto uzywa internetu mobilnego ? Aktualnie mam Plusa, i powiem, ze nawet nawet. Wczesniej troche to szwankowalo, ale wystawilem na malym kabelku i mam prawie caly czas HSDPA z nadajnika w Lubieszynie. Ma ktos jakiegos innego dostawce ? Do jakiego nadajnika sie podlacza i jakie polaczenie lapie ? Fantom ja mam plusa i erę tzn tmobile i zdecydowany plus dla plusa, ale nie wiem do jakiego nadajnika się podłączają, plus ma 2 "kreski zasięgu" na 5 możliwych i wyświetla się 3G, a era ma 1 kreskę, lokalizacja Dołuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marber 20.07.2011 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 mam prośbę dot. operatu szacunkowego do kredytu (w mBanku); poszukuje namiaru na sprawdzonego rzeczoznawcę, który wykonywał wam operat,będę wdzięczny za namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 20.07.2011 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Co do kredytu w mBanku, to poszukaj opini na ten temat. Pamietam, ze byly tam jakies niezle jazdy i rolowanie klientow. Tez mam u nich konto, ale kredyt to juz nie. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marber 20.07.2011 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Co do kredytu w mBanku, to poszukaj opini na ten temat. Pamietam, ze byly tam jakies niezle jazdy i rolowanie klientow. Tez mam u nich konto, ale kredyt to juz nie. Fantom mam u nich też kredyt na działkę i to ogranicza mój wybór; opcja innego banku wiązałaby się ze spłatą tamtego kredytu - a ten pierwszy we frankach (oczywiście po duuużo niższym kursie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomcat79 20.07.2011 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 ja mam plusa i erę tzn tmobile i zdecydowany plus dla plusa, ale nie wiem do jakiego nadajnika się podłączają, plus ma 2 "kreski zasięgu" na 5 możliwych i wyświetla się 3G, a era ma 1 kreskę, lokalizacja Dołuje. iplus korzysta z nadajnika w lubieszynie przy stacji BP. ja takze jestem z Dołuj, antene skierowałem na ten nadajnik i mam HSDPA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 20.07.2011 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Madzia a ile płcisz? 55 zł miesiecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 20.07.2011 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Hej, może kupował ktos ostatnio kominy systemowe w dobrej cenie, albo wiecie gdzie warto kupic?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts