szczukot 20.07.2011 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Ja bralem IBFa w Isolacje Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 20.07.2011 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Ja bralem IBFa w Isolacje Fantom JA ten sam komin w Extradachu. Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 20.07.2011 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Dzieki pieknie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 20.07.2011 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Ja również mam DobryNET,...na potrzeby mojego syna (nie mama pojęcia co on robi) jest za słaby więc .... no jak mu wzięłaś 2,5 Mb to ściąganie czekogolwiek będzie szło mozolnie a młodzież potrafi ściągać wszystko i bez ograniczeń! jeśli tp sa położy dobre łącza to za 70 zł będziesz miała 20 Mb i syn na pewno będzie zadowolony! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 20.07.2011 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 mam prośbę dot. operatu szacunkowego do kredytu (w mBanku); poszukuje namiaru na sprawdzonego rzeczoznawcę, który wykonywał wam operat, będę wdzięczny za namiary nie mam pod ręką swojego notatnika, ale wpisz w google wycena nieruchomości szczecin, ulica tkacka i poszukaj telefonu "Polonia" Centrum Nieruchomości Andrzej Sobczak. ul. Tkacka 3/3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 20.07.2011 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 mam prośbę dot. operatu szacunkowego do kredytu (w mBanku); poszukuje namiaru na sprawdzonego rzeczoznawcę, który wykonywał wam operat, będę wdzięczny za namiary Spytaj się w banku z kim/którym rzeczoznawcą bank ma podpisaną umowę. Nie będzie problemu gdyby nie chcieli uznać operatu. Jak ja robiłem gdzieś w marcu to najtańszy był Hajduk Wiesław... tel znajdziesz w necie, jakby coś to mogę podać na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 20.07.2011 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Hej, może kupował ktos ostatnio kominy systemowe w dobrej cenie, albo wiecie gdzie warto kupic?? Pozdrawiam IBF z ExtraDachu. Najtaniej, choć ciekawe rozwiązanie ma też Icopal http://www.kominy.icopal.pl/ . Nie wiem jak cenowo, jakie kształtki i kolor dachu będziesz mieć, ale od razu eliminujesz dodatkowy klinkier ponad dachem. Ja teraz wydaje na obłożenie kominów dodatkowo 5000 PLN (klinkier, zaprawa, fuga + robocizna) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 20.07.2011 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 mam prośbę dot. operatu szacunkowego do kredytu (w mBanku); poszukuje namiaru na sprawdzonego rzeczoznawcę, który wykonywał wam operat, będę wdzięczny za namiary ja mam kredyt w mbanku i naprawdę miałem spore kłopoty szczególnie przez ten operat, generalnie fatalna współpraca z bankiem - nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 20.07.2011 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 iplus korzysta z nadajnika w lubieszynie przy stacji BP. ja takze jestem z Dołuj, antene skierowałem na ten nadajnik i mam HSDPA. ale jaką antenę? ja mam takie "cuś" przy laptopie podłączane przez usb i to fsjo. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 20.07.2011 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 nie mam pod ręką swojego notatnika, ale wpisz w google wycena nieruchomości szczecin, ulica tkacka i poszukaj telefonu "Polonia" Centrum Nieruchomości Andrzej Sobczak. ul. Tkacka 3/3 ja też robiłem u Sobczaka tel 601 70 81 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 20.07.2011 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 ale jaką antenę? ja mam takie "cuś" przy laptopie podłączane przez usb i to fsjo. pzdr Niektore modemy maja wejscie na antene zewnetrzna. Np Huawei 173 chyba. Ja tez mam teraz bez tego wejscia (tylko wbudowana) ale szykuje sie na zmiane z antena zewnetrzna i karta SD - przyd mi sie w routerku ktory uzywam do monitoringu domu A z antena zawsze lepsza jakosc niz ta wbudowana. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 20.07.2011 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 IBF z ExtraDachu. Najtaniej, choć ciekawe rozwiązanie ma też Icopal http://www.kominy.icopal.pl/ . Nie wiem jak cenowo, jakie kształtki i kolor dachu będziesz mieć, ale od razu eliminujesz dodatkowy klinkier ponad dachem. Ja teraz wydaje na obłożenie kominów dodatkowo 5000 PLN (klinkier, zaprawa, fuga + robocizna) Wczesniej sugeruje zadzwonic do obu firm : wxtradach i Isolacje. Jestem ciekaw kto sprzeda taniej Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 20.07.2011 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Wysłałam zapytanie ofertowe do Realbudu, Extradachu, Isolacje i pobliskiego składu. Czekam. Dam znac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kju 20.07.2011 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Hej, może kupował ktos ostatnio kominy systemowe w dobrej cenie, albo wiecie gdzie warto kupic?? Pozdrawiam Najlepszą cene dał mi Extra Dach. Kupowałem Schiedel Rondo Plus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kju 20.07.2011 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 I jeszcze w kwesti kominów. Jak jest u Was rozwiązana obudowa komina systemowego klinkierem? Klinkier leży na specjalnej podstawie (podobno nie zalecane gdyż komin przypomina "maczugę" i może się np pod wpływem silnego wiatru przewrócić) czy pod klinkierem jest komin obmurowane zwykłą pełną cegłą? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 21.07.2011 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 I jeszcze w kwesti kominów. Jak jest u Was rozwiązana obudowa komina systemowego klinkierem? Klinkier leży na specjalnej podstawie (podobno nie zalecane gdyż komin przypomina "maczugę" i może się np pod wpływem silnego wiatru przewrócić) czy pod klinkierem jest komin obmurowane zwykłą pełną cegłą? pozdro Masz dwie możliwości. Albo zaczynasz klinkierować od stropu/poddasza (strop wymaga wzmocnienia/ lepszego zbrojenia), albo w pewnym momencie (gdzieś w pod dachem, pod krokwiami) wylewają Ci stopę zazbrojoną (taka opaska wokół komina) i klinkierujesz. W pierwszym przypadku możesz dać spokojnie pełny klinkier wymiarowo, w drugim przypadku chyba lepiej dać połówkowy wymiarowo. Ja będę mieć stopę i daje połówkowy, dziś przyjeżdża paleta na budowę do obłożenia komina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alter ego 21.07.2011 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Powiedzcie mi proszę o ile cm podnosiliście poziom zerowy waszych domów w stosunku do projektu i czy wiązało się to ze zmianami w projekcie? Czy też po prostu kierbud się pod tym podpisał, bez zmieniania projektu i było OK? Z mojej wizji lokalnej po zrobieniu wykopu na fundamety wychodzi, że powinienem się podnieść o ok. 75 cm. Czy to dużo? Oczywiście poziom terenu też bym trochę podniósł... Przy okazji chciałbym podziękować Slawkowi_K za pomoc w pozyskaniu materiałów budowlanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 21.07.2011 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Powiedzcie mi proszę o ile cm podnosiliście poziom zerowy waszych domów w stosunku do projektu i czy wiązało się to ze zmianami w projekcie? Czy też po prostu kierbud się pod tym podpisał, bez zmieniania projektu i było OK? Z mojej wizji lokalnej po zrobieniu wykopu na fundamety wychodzi, że powinienem się podnieść o ok. 75 cm. Czy to dużo? Oczywiście poziom terenu też bym trochę podniósł... Przy okazji chciałbym podziękować Slawkowi_K za pomoc w pozyskaniu materiałów budowlanych Takich rzeczy jak podnoszenie stanu zero nie można robić Trudno jest jednak potem wykazać czy to zrobiłeś czy nie. Pogadaj na ten temat ze swoim kierbudem. Jak masz jakiegoś normalnego to powie Ci jak to wszystko się załatwia. 75 cm to dużo.... gdzieś 3 bloczki... IMO za dużo, trudno to będzie nieco zgubić na wyższych partiach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 21.07.2011 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 no jak mu wzięłaś 2,5 Mb to ściąganie czekogolwiek będzie szło mozolnie a młodzież potrafi ściągać wszystko i bez ograniczeń! jeśli tp sa położy dobre łącza to za 70 zł będziesz miała 20 Mb i syn na pewno będzie zadowolony! Ja zciągam wszystko łacznie z filmami i nie mama problemu, mimo to bardzo chetnie skorzystałabym z oferty tp tyle tylko że oni jak na razie ominęli moją ulicę i poszli dalej, mama nadzieję ze jak złoze to zapotrzebowanie to u mnie kable tez poółożą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alter ego 21.07.2011 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Takich rzeczy jak podnoszenie stanu zero nie można robić Trudno jest jednak potem wykazać czy to zrobiłeś czy nie. Pogadaj na ten temat ze swoim kierbudem. Jak masz jakiegoś normalnego to powie Ci jak to wszystko się załatwia. 75 cm to dużo.... gdzieś 3 bloczki... IMO za dużo, trudno to będzie nieco zgubić na wyższych partiach. Nie wiem czy dobrze się wyraziłem. Nie chodzi mi o "wydłużanie" budynku w górę, lecz o posadowienie go trochę wyżej na ziemi względem rzędnych terenu. Czyli wymiary (wysokość) budynku pozostała by bez zmian, z ziemi też nie wystawał by więcej niż w projekcie, bo działkę też bym podniósł... Jedynie rzędna poziomu zero byłaby o 75 cm wyższa... Bo w tej chwili, gdybym miał się stosować do projektu to w rzeczywistości poziom podłogi na parterze miałbym na równi z drogą, która jest gruntówką. Jak dojdzie nawierzchnia na drogę, to moja podłoga będzie poniżej jej poziomu. A to mi się nie podoba Oczywiście bez rozmowy z kierbudem się nie obejdzie. Chciałem tylko wiedzieć czy ktoś miał podobny problem i ewentualnie jak go rozwiązał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts