burundi 13.08.2011 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 Wg projektu na ścianę przylegającą ma iść wełna mineralna twarda 10 cm, ale co damy to jeszcze czas pokaże -na pewno ściana będzie ocieplona. Sufitu nie ocieplamy, bo mamy nad garażem taras i tam pójdzie styro, który bodajże będzie łączył się ze styro ścian zewn. czy w garażu ocieplacie styropianem sufit i ścianę przylegającą do domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burundi 13.08.2011 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 Mnie też tylko co nieco udało się wrzucić. Moja ekipa jest taka szybka, że ciężko za nimi nadążyć Kierownik znów zaganiany. Zgrać wszystkie strony (inwestor -ekipa - kierownik) i pogodzić interesy, tak, żeby było przyjemnie, choć z wymaganiami-jak to na budowie-to jest sztuka:) Jakoś tam się chyba staramy, a że nie raz pewnie nie wyjdzie, no cóż - życie. Tym bardziej, ze budowa to stres, masa decyzji - i mogą nerwy puścić Oby jak najrzadziej, bo tak mi się marzy - żeby było miło (żeby fajnie wspominać ten etap życiowy) i dobrze robota zrobiona:) Ale to dopiero początek, zobaczymy, jak to będzie wyglądało. to się działo tak szybko, że nie zdązyłem przygotować zółtych monet, wrzuciłem 5 zł w jeden róg, a w drugi 10 zł - papierowy , a zawsze planowałem jakąś butelczynę z litstem wrzucić, ale jak to w życiu plany jedno rzeczywistość drugie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 13.08.2011 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 A "mazialiście" też ławy z każdej strony, po zdjęciu deskowania?Czy tylko ściany fundamentowe?Z projektu chyba wynika,że się je mazia,ale mogłam coś źle zinterpretować. Mazane wszedzie oprocz miejsc laczenia slupow na lawach i od spodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 14.08.2011 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 To poproszę nazwę tego ustrojstwa. A może to coś Deitermanna? W projekcie jest: dysperbit + grundbit. Nie chciałabym przegiąć z inwestowaniem w te masy bitumiczne,ale z drugiej strony nie chcę dać czegoś, co jest nieskuteczne. Poza tym planuję też folię kubełkową i jakiś nienajgorszy styropian. W projekcie jest ekstrudowany -ale cena troszkę przeraża:( I tak w ławy poszedł beton B25 z dodatkiem W8 - tzw wodoszczelny - ekipa z szefem oceniła, że beton był dobry. Ławy odpukać nie popękały - myślę, że chłopaki są zadowoleni z tego etapu roboty-my także jesteśmy zadowoleni z tegoż faktu -tfu tfu, co by nie zapeszyć. Choć pewnie czas pokaże:) A wracając do izolacji - w planie - drenaż. A "mazialiście" też ławy z każdej strony, po zdjęciu deskowania?Czy tylko ściany fundamentowe?Z projektu chyba wynika,że się je mazia,ale mogłam coś źle zinterpretować. sprawdziłem nazywa się to super flex firmy deiterman kupowałem w SCMB na santockiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burundi 14.08.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 Dzięki. Po dzisiejszym dniu mam dosyć, pogodzić wszystkich - nie da się, oj nie da. sprawdziłem nazywa się to super flex firmy deiterman kupowałem w SCMB na santockiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 15.08.2011 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Dzięki. Po dzisiejszym dniu mam dosyć, pogodzić wszystkich - nie da się, oj nie da. A to dopiero początek :) ale potem będzie wbrew pozorom lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 15.08.2011 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Wg projektu na ścianę przylegającą ma iść wełna mineralna twarda 10 cm, ale co damy to jeszcze czas pokaże -na pewno ściana będzie ocieplona. Sufitu nie ocieplamy, bo mamy nad garażem taras i tam pójdzie styro, który bodajże będzie łączył się ze styro ścian zewn. Z czego masz sciane nosna ? Bo 10 cm welny to troche malo do porothermu itp. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada27 15.08.2011 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Czy mógłby ktoś polecić dobrego architekta z okolicy Polic?dobrze by było gdyby był też w rozsądnej cenie;)z góry bardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burundi 15.08.2011 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Silikat. 10 cm jest w projekcie, a co zdecydujemy to już inna rzecz. Z czego masz sciane nosna ? Bo 10 cm welny to troche malo do porothermu itp. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burundi 15.08.2011 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Czy moglibyście polecić jakąś nie zdzierającą ekipę od drenażu? Pan J.Pracoń niestety jest zajęty przez następne 3 tyg. A może ktoś z Was robił sam - jest sens samemu się bawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boja2401 15.08.2011 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 My grosiki dużo w każdym rogu O co chodzi z tymi grosikami??? Ja słyszałam, że niektórzy wkladają w fundamenty kamienie otoczaki albo też skorupki od jajek. Ale nie wiem jak to ma działać. To chyba coś związane z Feng Shui.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 15.08.2011 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 A takie tam : http://www.obeznani.pl/s/1/jakie-istnieja-przesady-zwiazane-z-budowa-domu Ja tam ogolnie przesadny nie jestem, wiec ani tych ani innych czarow w zyciu nie robie. Fantom ps. I jak tam grosiki dzialaja tym co wrzucili ? Obnizyli kredyty z tego powodu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 15.08.2011 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 I jak tam grosiki dzialaja tym co wrzucili ? Grosiki spadły na dół - przez to frank do góry wyskoczył.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 15.08.2011 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Czy mógłby ktoś polecić dobrego architekta z okolicy Polic? dobrze by było gdyby był też w rozsądnej cenie;) z góry bardzo dziękuję Chcesz do PnB? Jak tak to dam Ci namiar do swojego. Cenowo była (bo to kobieta) w normalnej stawce, ale najważniejsze, że załatwiła wszystko ekspresem (zna wszystkich w starostwie, bo jest z Polic) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada27 16.08.2011 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 To bardzo proszę o ten namiar;) i jeśli możesz to napisz jak cenowo to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dark01 16.08.2011 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 A takie tam : http://www.obeznani.pl/s/1/jakie-istnieja-przesady-zwiazane-z-budowa-domu Ja tam ogolnie przesadny nie jestem, wiec ani tych ani innych czarow w zyciu nie robie. Fantom ps. I jak tam grosiki dzialaja tym co wrzucili ? Obnizyli kredyty z tego powodu ? to ostatnie: "- no i oczywiście trzeba 'zadbać' o budowlańców - moja kuzynka stawiała im flaszkę po wylaniu fundamentów i skończeniu każdego ze stropów." to chyba sami budowlancy wymyslili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 16.08.2011 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Czy moglibyście polecić jakąś nie zdzierającą ekipę od drenażu? Pan J.Pracoń niestety jest zajęty przez następne 3 tyg. A może ktoś z Was robił sam - jest sens samemu się bawić? uważaj na Pana Praconia, potrafi wyciąć niezły numer. Jest miły sympatyczny, wszystko poustala, przyjedzie się spotkać, obejrzeć, wycenić, a w dniu kiedy ma zacząć pracę powie Ci "najlepiej jakby wziął tą robotę ktoś inny, bo ja nie dam rady!"... mnie tak załatwił... Inny wykonawca rzucił mi hasło za drenaż 10.000 zł !!! Szczęka mi opadła, kierbud wszystko rozrysował, zakupiłem materiały (coś ok. 2500 zł), 10 dni pracy i zrobione... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 16.08.2011 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 No ja z Panem Jackiem mam odmienne wrazenia. Zrobil wszystko jak trzeba, kiedy trzeba i na koncu jeszcze zaplacilem mniej niz sie umowilismy. Super. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 16.08.2011 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 No ja z Panem Jackiem mam odmienne wrazenia. Zrobil wszystko jak trzeba, kiedy trzeba i na koncu jeszcze zaplacilem mniej niz sie umowilismy. Super. Fantom no widzisz... akurat na mnie trafiło, zraziłem się do faceta a szkoda... tym bardziej, że umawiał się ze mną na robotę 6 tygodni wcześniej i w dniu w którym miał przyjechać zadzwonił, że nie będzie robił... a naprawdę do tego momentu wszystko było bardzo sympatycznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burundi 16.08.2011 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 No widzicie tak to jest z tymi fachowcami. Mi Pan Pracoń powiedział od razu, ze 3 tyg. ma zająte -więc postawił sprawę jasno. A powiedzcie: ok. 2 tys za położenie rury drenarskiej i wysypanei żwiru to lekka przegina co? Tym bardziej, ze wykop już jest zrobiony.A gdzie tanio można kupić akcesoria drenażowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts