dszczecin 01.09.2011 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Jak zasyp pod chudziakiem jest dobrze ubity to B10 wystarczy, a jak wylejemy chudziak na morką glinę to i z B20 może być problem. Jak dobrze zagęszczone to i beton z betoniarki wystarczy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tsunami 01.09.2011 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 z autopsji zdecydowanie polecam kolejność tynki, podłogi, okna, ewentualnie tynki, okna podłogi. To u mnie z autopsji podczas robienia parkietu zostały zniszczone ściany (były już zrobione). Płytki na podłodze miałam położone przed tynkami - osobiście je zabezpieczałam kartonami - efekt, nic nie było do czyszczenia, nic nie zostało zniszczone. Polecam więc kolejność tynki a później podłoga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 02.09.2011 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 To u mnie z autopsji podczas robienia parkietu zostały zniszczone ściany (były już zrobione). Płytki na podłodze miałam położone przed tynkami - osobiście je zabezpieczałam kartonami - efekt, nic nie było do czyszczenia, nic nie zostało zniszczone. Polecam więc kolejność tynki a później podłoga. Czyli jak polecasz bo nie rozumiem twojej wypowiedzi . Z drugiej strony jak dobrze zrozumiałem, że miałaś już podłogi zrobione na "gotowo" (docelowe płytki na podłodze) przed tynkami to jesteś odważna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burundi 02.09.2011 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 WitamCzy słyszeliście jakieś opinie o Silikatach z Barlinka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomwojko 02.09.2011 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Czyli jak polecasz bo nie rozumiem twojej wypowiedzi . Z drugiej strony jak dobrze zrozumiałem, że miałaś już podłogi zrobione na "gotowo" (docelowe płytki na podłodze) przed tynkami to jesteś odważna. Fakt, odwaga niesamowita. Przerabiałem parę razy remont w mieszkaniu (malowanie, tapetowanie, podwieszanie sufitów) i podłogi zawsze były do porządnego czyszczenia mimo dobrego ich zabezpieczania, więc przy budowie domu i tynkowaniu ścian przy podłogach na "gotowo" po prostu nie widzę tego.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alter ego 02.09.2011 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Czy ktoś z Was ma na zbyciu drewniane pale / stemple budowlane albo wie, gdzie na Prawobrzeżu można takie kupić? Potrzebuję ok. 20 szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 02.09.2011 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Zgadzam się Pustka musi być Zdecydowanie lepiej dać krokwie 20 cm i wtedy wełnę 18 cm + 10 cm i po problemie z obniżaniem pomieszczeń, wieszakami itd. W wątkach o ocieplaniu poddasza, które swego czasu podczytywałem namiętnie, fachowcy wypowiadali się tak: Jeżeli jako pokrycie wstępne jest deskowanie pełne z papą to musi być przerwa ok 2 cm pomiędzy deskami pokrycia a ociepleniem poddasza. Jeżeli jest to folia wysokoparoprzepuszczalna to ocieplenie może być na styk z nią - nie powinna tylko tej folii (membrany) wypychać w kierunku dachówki. Co do piasku zasypowego - mój wykonawca wsypał ok 500t... ale płacił sam, bo niepotrzebnie wcześniej za dużo wybrał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia1010 02.09.2011 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Czy ktoś z Was ma na zbyciu drewniane pale / stemple budowlane albo wie, gdzie na Prawobrzeżu można takie kupić? Potrzebuję ok. 20 szt. zobacz w tartaku w Pucicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 02.09.2011 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Czy ktoś z Was ma na zbyciu drewniane pale / stemple budowlane albo wie, gdzie na Prawobrzeżu można takie kupić? Potrzebuję ok. 20 szt. masz na myśli stemple do stropu czy pale do ogrodzenia tymczasowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiah02 02.09.2011 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Witam Czy słyszeliście jakieś opinie o Silikatach z Barlinka? Witam, nie znalazłam opinii ale z nich buduję. Budowlańcy nie narzekają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burundi 02.09.2011 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 o, to fajno. Zamówiliśmy drążony B24/24.A z czego masz pierwszą warstwę muru? Witam, nie znalazłam opinii ale z nich buduję. Budowlańcy nie narzekają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 02.09.2011 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 To u mnie z autopsji podczas robienia parkietu zostały zniszczone ściany (były już zrobione). Płytki na podłodze miałam położone przed tynkami - osobiście je zabezpieczałam kartonami - efekt, nic nie było do czyszczenia, nic nie zostało zniszczone. Polecam więc kolejność tynki a później podłoga. czyli chyba potwierdzasz to co napisałem czyli wpierw tynki a potem podłoga, chyba że mówimy o róznych etapach budowy ja pisałem w kontekscie wylewania posadzki i tynkowania, a nie kładzenia płytek i malowania ścian w przypadku tego drugiego to zdecydowanie najpierw wykończenie posadzek a później malowanie ścian. dla zainteresowanych - za tydzień targi w Baszkowicach, a we wtorek mecz z tymi co wywołali wojnę pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 02.09.2011 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Barzkowicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomwojko 02.09.2011 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Czy ktoś miał do czynienia z rurkami do podłogówki firmy Prandelli? Rurki Pex/Al/Aex sieciowany. Muszę podjąć decyzję jakimi rurkami kłaść podłogówkę, jedne z instalatorów poleciła mi ww. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 02.09.2011 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Barzkowicach oczywiście Masz rację BaRZkowicach, na usprawiedliwienie zaczyna się weekend i własnie obejrzałem mecz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 02.09.2011 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Czy ktoś miał do czynienia z rurkami do podłogówki firmy Prandelli? Rurki Pex/Al/Aex sieciowany. Muszę podjąć decyzję jakimi rurkami kłaść podłogówkę, jedne z instalatorów poleciła mi ww. Też swego czasu musiałem się zmierzyc z tym problemem i po przemyśleniach zdecydowałem się na uponor, argumentowałem to tak, że jak nie daj Boże, to koszt wymiany takich rurek jest trudny do wyobrażenia, a z drugiej strony trudno dać wiarę, aby takim rurką mogło się cos stać jednak ja bym nie ryzykował i nie kupował rurek z mało znanej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 03.09.2011 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2011 Czy ktoś miał do czynienia z rurkami do podłogówki firmy Prandelli? Rurki Pex/Al/Aex sieciowany. Muszę podjąć decyzję jakimi rurkami kłaść podłogówkę, jedne z instalatorów poleciła mi ww. ja mam rury wszystkie HERZ ale rozdzielacz z mieszaczem mam Prandelli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiah02 03.09.2011 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2011 o, to fajno. Zamówiliśmy drążony B24/24.A z czego masz pierwszą warstwę muru? Ja mam z silikatów kładzionych na zaprawę. Reszta leci na klej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 03.09.2011 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2011 A ja cale oruruowanie z TECE Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalisttet 03.09.2011 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2011 Witam Czy słyszeliście jakieś opinie o Silikatach z Barlinka? Ja z nich zbudowałem dom. Sa w porządku, nie gorsze od innych. Ważniejsza jest dobra ekipa. Żeby równo murowali, niby nic wielkiego, poziomi pion, ale nie kazda ekipa potrafi równo murować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts