Slawek_K 19.09.2011 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Przejrzyj forum/dział o ogrzewaniu... nie polecają Viessmana. Płacisz tylko za ten znaczek, a jakością są na poziomie tańszych kotłów. no akurat na temat VITODENS 100W są bardzo pozytywne opinie (ogólnie, nie na forum o ogrzewaniu)... a co do zbiornika - osobiście te 100 l wydaje mi sie mało, może wypośrodkuję na 120, bo 150 to już będzie za dużo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 19.09.2011 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 A ja mam pytanie do tych mieszkających i korzystających z kominków. Ile razy zaglądaliście do wyczystki? I być może już ją czyściliście? Czy kominiarz Wam tam zaglądał jak był na inspekcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Micmisio 19.09.2011 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Ile płaciliście za instalację elektryczną - za całość? Mam wycenę nieco ponad 10 tys. materiał i robota - za dom 220 mkw po podłodze, punktów będzie 150 max. Bez montażu gniazd, samo rozprowadzenie i przyłącze ze skrzynki do domu. Jak poczytałem sobie w temacie lista płac, to chyba trochę dużo... Chyba że u nas jak zwykle stawki x2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 19.09.2011 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Ile płaciliście za instalację elektryczną - za całość? Mam wycenę nieco ponad 10 tys. materiał i robota - za dom 220 mkw po podłodze, punktów będzie 150 max. Bez montażu gniazd, samo rozprowadzenie i przyłącze ze skrzynki do domu. Jak poczytałem sobie w temacie lista płac, to chyba trochę dużo... Chyba że u nas jak zwykle stawki x2. Gdzieś mi tak wyjdzie, mam podobny metraż, ale to wszystko zależy od ilości punktów, będę miał trochę więcej niż 150 (w tym są m.in. elektryczne, świetlne, TV, alarm i sieciowe). Montaż gniazd wliczony w cenę (oprócz sieciowych bo tutaj będzie jeszcze inne zastosowanie niż internet). Przyłącze do ZK zrobione miałem za czasu stanu zero. Poproś o wycenę za punkt, bo zawsze potem gdzieś będziesz chciał dorobić gniazdo, być może gdzieś ująć. Średnio możesz przyjąć, że wyjściowo 30 PLN za punkt (ale się targuj) + materiał. A tutaj zależy jak chcesz ciągnąć kable, może i wyjść z kilka km . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 20.09.2011 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Ile płaciliście za instalację elektryczną - za całość? Mam wycenę nieco ponad 10 tys. materiał i robota - za dom 220 mkw po podłodze, punktów będzie 150 max. Bez montażu gniazd, samo rozprowadzenie i przyłącze ze skrzynki do domu. Jak poczytałem sobie w temacie lista płac, to chyba trochę dużo... Chyba że u nas jak zwykle stawki x2. ja mam 141 punktów - materiał + robocizna 12.000 (robocizna 8.000, faltury na materiał mam z rabatem wykonawcy ale wystawione na moje nazwisko), w tym jest elektryka, alarm, rolety, brama wjazdowa i furtka, odkurzacz centralny, metry tu nie mają wiele znaczenia, mogę Ci na priv podesłać moje rozliczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 20.09.2011 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 mogę Was zapytać jakie macie grzejniki? mam 3 oferty, każdy proponuje co innego: PERFEKT, BRUGMANN, KORADO... i każdy sprzedawca wychwala swoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafiks 20.09.2011 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 witam. ile płaciliście za piasek zasypowy i gdzie kupowaliście. Z góry dzięki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 20.09.2011 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 witam. ile płaciliście za piasek zasypowy i gdzie kupowaliście. Z góry dzięki za odpowiedzi. Temat poruszany byl okolo tygodnia temu Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 20.09.2011 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 witam. ile płaciliście za piasek zasypowy i gdzie kupowaliście. Z góry dzięki za odpowiedzi. ze wstępnych orientacji 20 zł za tonę, ale jeszcze nie zamawiałem, nie sprzątnąłem styropianu po wykonaniu elewacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 20.09.2011 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Tak odnosnie internetu w Dobrej. Po kilku miesiacach sie poddalem Znaczy sie zrezygnowalem z czekaniem na Telepsa. Na nich nie ma co liczyc, ze poloza kabel. skonczylo sei na zebraniu papierkow. Zamowielm Playa. Wlasnie z niego pisze Czemu Playa ? Caly czas robilem na Plusie, ale nadajnik jest w Lubieszynie i z ledwosica mi to chodzilo. Sprawdzilem ten nadajnik co stoi w dobrej - to Play Na mapce zaseigow pokazuje, ze na HSDPA nie ma co liczyc, ale sie wlasnie podlaczylem, i mam moc rzedu 95-97%. Rewelacja. Kupilem od razu antenke zewnetrzna, ale totalnie nie jest potrzebna. Ten nadajnik uratowal mi zycie. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 20.09.2011 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Tak odnosnie internetu w Dobrej. Po kilku miesiacach sie poddalem Znaczy sie zrezygnowalem z czekaniem na Telepsa. Na nich nie ma co liczyc, ze poloza kabel. skonczylo sei na zebraniu papierkow. Zamowielm Playa. Wlasnie z niego pisze Czemu Playa ? Caly czas robilem na Plusie, ale nadajnik jest w Lubieszynie i z ledwosica mi to chodzilo. Sprawdzilem ten nadajnik co stoi w dobrej - to Play Na mapce zaseigow pokazuje, ze na HSDPA nie ma co liczyc, ale sie wlasnie podlaczylem, i mam moc rzedu 95-97%. Rewelacja. Kupilem od razu antenke zewnetrzna, ale totalnie nie jest potrzebna. Ten nadajnik uratowal mi zycie. Fantom ja skorzystałem z oferty DobryNET - płaciłem 80 zł za 2 Mb, po modernizacji sieci od września płacę 55 zł za 4 Mb. U mnie ze względu na odległość nadajnika i jego umiejscowienie to maks co wyciągam, ale sąsiad co ma nadajnik na wprost anteny wyciąga 8 Mb za 80 zł/m-c Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 21.09.2011 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 MIAŁBY KTOŚ Z WAS 0,5 MB WAKAFLEXU CIEMNOBRĄZOWEGO NA ZBYCIU? Przy okazji - zostało mi 4-5 paczek grafitowego styropianu, jest trochę ubrudzony więc oddać do sklepu nie mogę, sprzedam za pół ceny, może ktoś ma coś gdzieś do docieplenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamka 22.09.2011 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Gdzie zamawialiscie /cie swoje meble do kuchni? mozecie polecic jakiegos dobrego stolarza meblowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CATHARINA 22.09.2011 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Czy możecie mi powiedzieć ile trzeba zapłacić za Inwentaryzacje geodezyjną, potrzebną na koniec budowy?? Muszę się umówić na taka z geodetą a nie wiem jakie kwoty teraz sie płaci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 22.09.2011 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Czy możecie mi powiedzieć ile trzeba zapłacić za Inwentaryzacje geodezyjną, potrzebną na koniec budowy?? Muszę się umówić na taka z geodetą a nie wiem jakie kwoty teraz sie płaci. około tysiaka, chyba że to jeden geodeta prowadzi budowę od początku to może być taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 23.09.2011 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Czy możecie mi powiedzieć ile trzeba zapłacić za Inwentaryzacje geodezyjną, potrzebną na koniec budowy?? Muszę się umówić na taka z geodetą a nie wiem jakie kwoty teraz sie płaci. Dwa lata temu to było jakieś 800 pln... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarook 23.09.2011 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Gdzie zamawialiscie /cie swoje meble do kuchni? mozecie polecic jakiegos dobrego stolarza meblowego? ul. Ku Słońcu sklep Real wejście z boku od strony Ciastoramy, I piętro do końca po prawej jest stoisko z meblami kuchennymi na wymiar. Mamy od nich w swoim domu i jesteśmy zadowoleni z jakości, wykonania i montażu oraz z ceny. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CATHARINA 23.09.2011 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 około tysiaka, chyba że to jeden geodeta prowadzi budowę od początku to może być taniej. Dwa lata temu to było jakieś 800 pln... dziękuje za info Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 23.09.2011 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Witam wszystkich i proszę o podpowiedzi:Gdzie znajdę duży wybór domofonów? Interesuje mnie prosty (tylko głos i elektrozaczep) ale solidny model. Aha, z wąską kasetą zewnętrzną, która zmieści się w 8 cm słupku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żółwik 24.09.2011 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 Witam wszystkich i proszę o podpowiedzi: Gdzie znajdę duży wybór domofonów? Interesuje mnie prosty (tylko głos i elektrozaczep) ale solidny model. Aha, z wąską kasetą zewnętrzną, która zmieści się w 8 cm słupku. Budgryf na Dąbrowskiego 60 (są na allegro - możliwy odbiór osobisty), Jest też sklep na księcia Witolda (nazwy nie pamiętam): http://tinyurl.com/3e6hd8u Pozdrawiam, żółwik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts