szczukot 16.10.2011 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Podstawowoe pytanie : co traca na podpisie ? Calkowicie nic. Do niczego nie zobowiazauje a daje wieksze mozliwosci. A kabel bedzie zawsze lepszy niz gsm (teraz mam) czy jakis GC Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burundi 16.10.2011 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Witam Po ilu tygodniach ściągaliście szalunki pod stropem, zostawiając stemple? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NELUSIA 16.10.2011 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Ma ktoś z was piec Wolfa-? ze stacją pogodową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mickey30 17.10.2011 00:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Witam,Czy może ktoś polecić dobrą i w miarę niedrogą firmę zajmującą się automatyką do bram ogrodzeniowych i samymi ogrodzeniami, ze Sz-na lub okolic?Za wszelkie namiary będę wdzięczny... Pozdrawiam serdecznie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 17.10.2011 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Podstawowoe pytanie : co traca na podpisie ? Calkowicie nic. Do niczego nie zobowiazauje a daje wieksze mozliwosci. A kabel bedzie zawsze lepszy niz gsm (teraz mam) czy jakis GC Fantom ja się na tym trochę znam to wiem i dlatego cały dom mam okablowany nie dając się namówić na "bezprzewodowość", tak samo jasne jest dla mnie, że póki co tepsa będzie zawsze miała lepszy sygnał na kablu niż GSM czy inne cuda z satelity, ale dla wielu internet to internet! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 17.10.2011 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 powidzcie ile kosztuje magiczna pieczątka w kwarcie gwarancyjnej serwisanta (w moim przypadku Viessmann), piec podłączony, on przyjedzie, sprawdzi, podpieczętuje, jakie to kwoty wchodzą w grę bo go nawet nie zapytałem... Pierwszy przegląd jest bezpłatny. Też mam Vieśka i nic nie płaciłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 17.10.2011 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Witam Po ilu tygodniach ściągaliście szalunki pod stropem, zostawiając stemple? Po 1 tygodniu część, po drugim tygodniu część i po 3 tygodniach całość. Szalunki (płyty OSB) schodziły jako ostatnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burundi 17.10.2011 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Dzięki za odp. Ja mam tylko OSB, no plus stemple oczywiście i takie cosik jeszcze, ale nie wiem jak to nazwać. U mnie po dwóch tygodniach chcą chłopaki same stemple zostawić - bez szalunków z płyt - ale chyba może tak być, nie? Bo ludziska dłużej to wszystko trzymają. Po 1 tygodniu część, po drugim tygodniu część i po 3 tygodniach całość. Szalunki (płyty OSB) schodziły jako ostatnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 17.10.2011 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Pierwszy przegląd jest bezpłatny. Też mam Vieśka i nic nie płaciłem. za dojazd też nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 17.10.2011 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Dzięki za odp. Ja mam tylko OSB, no plus stemple oczywiście i takie cosik jeszcze, ale nie wiem jak to nazwać. U mnie po dwóch tygodniach chcą chłopaki same stemple zostawić - bez szalunków z płyt - ale chyba może tak być, nie? Bo ludziska dłużej to wszystko trzymają. Jak kierbud się zgodzi to niech ściągają. U mnie kierbud mówił które ściągać i w jakiej kolejności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mickey30 17.10.2011 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Witam,Pozdrawiam poniedziałkowo!!!!Proszę o namiar sprawdzonych ekip zjmujących się ogrodzeniami, automatyką do bram ogrodzeniowych itp.Za wszelkie info z góry dziękuję..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 17.10.2011 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 za dojazd też nie? Nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 17.10.2011 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 POMOCY ! Kończę drewutnię i zabrakło mi 1 (JEDNEGO) gąsiora. Nie ma ktoś na niepotrzebnego ? Jakiś czerwony, bordowy, ceglasty itp. Byle z takich szerokich jak ma np Creaton z wzorów falistych. Ja mam akurat RG10 - ale na to nie liczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 17.10.2011 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Witam, Pozdrawiam poniedziałkowo!!!! Proszę o namiar sprawdzonych ekip zjmujących się ogrodzeniami, automatyką do bram ogrodzeniowych itp. Za wszelkie info z góry dziękuję..... u mnie robiła firma ARMET... generalnie wszystko ok, tylko z terminami jest trochę obsuwy... u mnie był miesiąc... pamiętaj, że biorąc ten sam napęd do bramy garażowej i ogrodzeniowej masz sterowanie w jednym pilocie bez konieczności wymiany radia i oszczędzasz tym samym kilka stówek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mickey30 17.10.2011 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Sławek, dzięki za info...., może jeszcze ktoś podzieli się swoimi doświadczeniami:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
promag2 18.10.2011 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Witam wszystkich, Czy ktoś może coś powiedzieć o schodach firmy Piaspol z Goleniowa. Będę wdzięczna za opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 18.10.2011 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Wtajcie Ja własnie zastanawiam się nad wykończeniem komina po prostu strukturą = tynk. Cegieł klinkierowych nie moge mieć, bo nie mam miejsca na obmurówkę komina od poziomu stropu -a jest to wskazane.Taka obejma zbrojona betonowa tuż pod dachem (jako oparcie dla klinkieru) jakoś mnie nie przekonuje. Płytki -z nimi różnie bywa. Czy ktoś z Was ma strukturę albo słyszał jakieś za i przeciw? Ja tez bym była wdzieczna za opinie osob, ktore tak wykanczały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 18.10.2011 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Szczukot, o ile dobrze pamiętam masz wentylację mechaniczną z Pro. Ja też się zdecydowałem na nich i Ned Air. Ostatnio zrobili mi dziury pod anemostaty i pech trafił, że jeden pustak terrivy urwał się od spodu i mam troszkę większą dziurę niż potrzebna i w dodatku w kwadracie . Miałeś może podobną sytuację? Jeśli tak to jak tynkarz obrobił dziurę? Wymagał czegoś dodatkowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Micmisio 18.10.2011 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Proszę o Wasze opinie, mogę zacząć budowę najwcześniej za dwa tygodnie. Dom parterowy murowania niewiele - pewnie w 3 tygodnie zejdzie, strop drewniany. Warto zaczynać jeszcze w tym roku? Chcę murować silikatami, są kleje które pozwalają na murowanie nawet przy minus 5 stopni. Plan miałem taki aby murować teraz, do końca listopada założyć więźbę (z prefabrykatów) i dekarze na grudzień. Dzięki temu w nowym roku mógłbym robić instalacje a na wiosnę pojechać z tynkami i wykończeniem. I przy okazji pytanie o ceny dla domu 100m2 robiczny czy to dobrze drogo czy tanio? Murarze całość czyli fundamenty z ociepleniem, ściany zewnetrzne i działowe, wieniec napdroza itp plus jeden komin - 22 tys zł Dekarz - 50 zł za m2 Elektryk 35 zł za punkt (na razie mam tylko takie wyceny) Elektryk na pewno za drogi, lokalna stawka to 30/p. Co do domu to zależy od skomplikowania. Za silikaty wielu wykonawców bierze podwyższone stawki. Ja zaczynałem SSO w listopadzie, ale ze względu na mrozy ciągnęło się do marca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 18.10.2011 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 A do jakich temperatur murowałeś? Bo podobno można do minus 10? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts