szczukot 18.10.2011 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Szczukot, o ile dobrze pamiętam masz wentylację mechaniczną z Pro. Ja też się zdecydowałem na nich i Ned Air. Ostatnio zrobili mi dziury pod anemostaty i pech trafił, że jeden pustak terrivy urwał się od spodu i mam troszkę większą dziurę niż potrzebna i w dodatku w kwadracie . Miałeś może podobną sytuację? Jeśli tak to jak tynkarz obrobił dziurę? Wymagał czegoś dodatkowo? U mnie podczas eoznych robo t z 3-4 pustki pekly. Kazda ekipa ktora rozwalila po sobie naprawiala. I bylo to zarowno murowanie jak wypelnienie styropianem Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafiks 18.10.2011 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 witam.jaki styropian dawaliscie na ocieplenie fundamentów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 18.10.2011 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 słuchajacie - widziałem w Dobrej drewno kominkowe 1,7 m3 dąb za 340 zł. Czy to dobra cena? W innym punkcie mają mieszankę 3 gatrunków po 430 zł/m3, tylko mieszanka ma to do siebie, że nie wiem ile czego tam naprawdę jest. No i najśmieszniejsze pytanie, ile schodzi drewna w sezonie przy rekreacyjnym paleniu? Kolega mi mówi, że 10 kubików, ale chyba przesadza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 18.10.2011 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 witam.jaki styropian dawaliscie na ocieplenie fundamentów? 10cm z lambda 0.045 (Arbet Fasada) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 18.10.2011 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 U mnie podczas eoznych robo t z 3-4 pustki pekly. Kazda ekipa ktora rozwalila po sobie naprawiala. I bylo to zarowno murowanie jak wypelnienie styropianem Fantom Czyli dziurę wypełniali styropianem, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Micmisio 18.10.2011 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 A do jakich temperatur murowałeś? Bo podobno można do minus 10? Ja tam rano nie jechałem z termometrem ale jak coś, to zamawiali mieszankę z dodatkami. Do cementu z worków nic nie dodawali. Dziś nic się nie sypie. Na pewno nocami bywała taka temperatura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafiks 18.10.2011 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Czyli dziurę wypełniali styropianem, tak? na to siatka i klej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafiks 18.10.2011 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 10cm z lambda 0.045 (Arbet Fasada) na to siatka i klej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 18.10.2011 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 na to siatka i klej? Tak i po wierzchu dysperbit. Teraz sobie czeka na elewację końcową żeby jakoś wykończyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafiks 18.10.2011 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Tak i po wierzchu dysperbit. Teraz sobie czeka na elewację końcową żeby jakoś wykończyć. dzieki za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 19.10.2011 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Panowie koś na szybko mi poleci dobre źródło silikatów i kleju do nich? Najbliżej nas jest chyba Barlinek ale w dzisiejszych czasach wiadomo, że najbliżej wcale nie oznacza najtaniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burundi 19.10.2011 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Ja brałam silikaty właśnie z Barlinka razem z klejem - generalnie sotosuje się Alpol bodajże AZ 110 lub 112(biały lub szary) - oczywiście w Twoim przypadku musisz dopytać, czy nie trzeba jakiś innych cudów stosować ze względu na temperaturę. Najlepiej zadzwoń do jakiegoś producenta silikatów - doradzą Ci jak obchodzić się z silikatem w niskich tmeperaturach itp. Mąż zamawiał albo z Damare albo z ExtraDachu. Panowie koś na szybko mi poleci dobre źródło silikatów i kleju do nich? Najbliżej nas jest chyba Barlinek ale w dzisiejszych czasach wiadomo, że najbliżej wcale nie oznacza najtaniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CATHARINA 19.10.2011 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 słuchajacie - widziałem w Dobrej drewno kominkowe 1,7 m3 dąb za 340 zł. Czy to dobra cena? W innym punkcie mają mieszankę 3 gatrunków po 430 zł/m3, tylko mieszanka ma to do siebie, że nie wiem ile czego tam naprawdę jest. No i najśmieszniejsze pytanie, ile schodzi drewna w sezonie przy rekreacyjnym paleniu? Kolega mi mówi, że 10 kubików, ale chyba przesadza? W składzie budowlanym na Celnej kubik kosztuje 180zł brzoza, liściaste dąb , buk 220-240 zł plus transport ok.30 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 19.10.2011 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 słuchajacie - widziałem w Dobrej drewno kominkowe 1,7 m3 dąb za 340 zł. Czy to dobra cena? W innym punkcie mają mieszankę 3 gatrunków po 430 zł/m3, tylko mieszanka ma to do siebie, że nie wiem ile czego tam naprawdę jest. No i najśmieszniejsze pytanie, ile schodzi drewna w sezonie przy rekreacyjnym paleniu? Kolega mi mówi, że 10 kubików, ale chyba przesadza? 10mp to kolega przesadził. Ja w zeszłym sezonie ogrzewałem dom tylko drewnem i poszło m około 9mp. Kupując drewno trzeba uważać ile tego drewna tak naprawdę nam sprzedają. Polecam kupować w skrzynio paletach po 2mp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 19.10.2011 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Zamieszaliście się z miarą ... 1m3 to ok 0,6 kubika więc jak ktoś wspomina o 9 kubikach to jest to równowarte ok 5,5 m3. Ceny też wtedy rozpatrujcie stosownie do miary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 19.10.2011 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Bo w 1 kubiku drewna mieści się ok 0,65 m3 drewna i ok 0,35m3 powietrza w postaci pustych przestrzeni między kłodami lub polanami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 19.10.2011 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 W składzie budowlanym na Celnej kubik kosztuje 180zł brzoza, liściaste dąb , buk 220-240 zł plus transport ok.30 zł MASAKRYCZNE ceny no ale zima za pasem więc handlarze kroją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 19.10.2011 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 10mp to kolega przesadził. Ja w zeszłym sezonie ogrzewałem dom tylko drewnem i poszło m około 9mp. Kupując drewno trzeba uważać ile tego drewna tak naprawdę nam sprzedają. Polecam kupować w skrzynio paletach po 2mp. Też myślę że przesadził. Na pewno nie poszło tyle przy rekreacyjnym paleniu Faktycznie jak mogą tak oszukują, na jakości i głównie na ilości. Gdzie kupujesz w skrzynio paletach po 2mp.? Jak z rozładunkiem ? HDS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 19.10.2011 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 10mp to kolega przesadził. Ja w zeszłym sezonie ogrzewałem dom tylko drewnem i poszło m około 9mp. Kupując drewno trzeba uważać ile tego drewna tak naprawdę nam sprzedają. Polecam kupować w skrzynio paletach po 2mp. z drewnem tak samo jak z piaskiem, wywrotka wywali i nie wiecie, czy naprawdę jest co do tony tyle ile zamawialiście. Ja kupiłem dzisiaj ten dąb w skrzyniopaletach, wg oferty 1,7 m3 po 340 zł. Jak na złośc nie miałem ze sobą wilgotnościomierza do drewna, ale że miałem akurat duże auto pożyczone to już się zdecydowałem na 2 opakowania, na rozruch próbny kominka w tym sezonie może wystarczy Na wiosnę postawię drewutnię, wtedy kupię więcej i niech sobie leżakuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noag 19.10.2011 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Orientuje się ktoś gdzie obecnie mozna kupic, i za ile, pokruszony gruz budowlany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts