Tomek_Police 07.11.2011 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 Witajcie, potrzebuję aktualną listę wykonawców, oraz rady, czy ktoś z was robił projekt elektryki wewnatrz budynku? możecie kogoś polecić, bądź też rozsądnego cenowo elektryka. Jakiś wstępny projekt musiałaś mieć przy projekcie, ale teraz tak jak kolega barnich napisał musisz sama zaplanować gdzie chcesz mis TV, lodówkę, a gdzie komputer i gdzie jaką lampę/lampkę/żyrandol/kinkiet itp, itd. Zrób casting na elektryka, a wcześniej na rzutach domu nanieś gdzie chcesz mieć gniazdka, punkty oświetleniowe itp. Na tej podstawie wycenią Ci robotę i zorientujesz się co każdy z fachowców jest w stanie zaoferować dodatkowo, jak służy radą i jakim jest elektrykiem. Ja tylko Ci powiem, że szukałem instalatora, nie elektryka, który miał znać się też na alarmie, instalacji sieciowej i innych pokrewnych (m.in. TV, domofon). Odnośnie listy http://forum.muratordom.pl/group.php?do=discuss&discussionid=3015 . Ja polecam z niej Mirosława Mąkosa 606897999 (na liście jest pod pozycją Kwaśniewski) bo to jego znajomy i na pierwsze spotkanie przyszli razem. Świetny fachowiec, kończy u mnie robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chase 07.11.2011 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 Szukam namiaru na kogoś kto zabierze ode mnie wywrotkę ziemi (w tym ze 2 taczki gruzu). Ziemia gliniasta. Dołuje i okolice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 08.11.2011 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 http://www.ewi.net.pl Słyszał ktoś o tym? A najlepiej czy jest wśród nas użytkownik? Będę wdzięczny za podzieleniem się uwagami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafiks 08.11.2011 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 witam. zamawialiscie pompe do betonu przy wylewaniu chudziaka n a zageszczony piach przy stanie zero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 08.11.2011 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Witajcie, potrzebuję aktualną listę wykonawców, oraz rady, czy ktoś z was robił projekt elektryki wewnatrz budynku? możecie kogoś polecić, bądź też rozsądnego cenowo elektryka. polecę po raz kolejny - weź Krzyśka Bergiela (602 289 329), on Ci doradzi co gdzie i jak, bo sam mieszka w domku, ceny rozsądne, ale nie wiem jakie ma terminy, dzisiaj ostatecznie zakończył u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 08.11.2011 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 witam. zamawialiscie pompe do betonu przy wylewaniu chudziaka n a zageszczony piach przy stanie zero Ja zamawiałem, w sumie nie wyobrażam sobie wylewania całości bez pompy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 08.11.2011 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 ...na tą kuchnie to bym dał tyle ile żona zapragnie... zaprocentuje na przyszłość zaprocentuje żona czy kuchnia? ja też swojej dałem poszaleć, w końcu kuchnia to królestwo kobiety... zresztą oprócz kuchni pozwoliłem jej urządzić salon, łazienki i WC... z czasem okazało się, że po swojemu urządzam jedynie swój gaibinet, kotłownię i garaż!!! hahaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 08.11.2011 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 witam. zamawialiscie pompe do betonu przy wylewaniu chudziaka n a zageszczony piach przy stanie zero zamawiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 08.11.2011 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Ja zamawiałem, w sumie nie wyobrażam sobie wylewania całości bez pompy. A ja nie. Tylko rura rozlal, a chlopaki lopatami rozlozyli. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 08.11.2011 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 witam. zamawialiscie pompe do betonu przy wylewaniu chudziaka n a zageszczony piach przy stanie zero Zamawiałem - poszlo szybko i sprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafiks 08.11.2011 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 dzieki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 09.11.2011 04:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 .... na tą kuchnie to bym dał tyle ile żona zapragnie... zaprocentuje na przyszłość W jednym ze skeczy KMN "pamiętaj by nie kupować żonie czegoś co może zostać użyte przeciwko tobie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malvin13 10.11.2011 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 Witam Szanownych forumowiczów, na wiosne bede kładł GWC. Czy ktoś z Was będzie układał GWC w najbliższym czasie. Chciałbym podejrzeć jak się to robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 10.11.2011 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 Jakie GWC ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 10.11.2011 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 Jakie GWC ? Fantom Pytasz o Gruntowy Wymiennik Ciepła jako taki, czy o poziomy lub pionowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 10.11.2011 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 GWC raczej zawsze sa poziome. Pionowe to juz pompy ciepla raczej. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 10.11.2011 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 witam serdecznie, dawno mnie nie bylo, szukam fachowców od tarasów oraz ocieplenia - tak z zapasem na wiosne ) czy mozecie mi kogos polecic? bede wdzieczna za namiarki: taras z deski egzotycznej a ocieplenie normalny tynk gdzieniegdzie ze wstawkami z klinkieru ) bede wdzieczna za informację i pozdrawiam starych i nowych - naprawdę sporo się zmienilo i duzo tych grup... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafiks 11.11.2011 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 witam.mam pytanie odnosnie przyłacza elektrycznego.przyszło mi zawiadomienie z enei ,ze enea wykonała przyłącze a ja mam wykonac instalacje odbiorcza i zgłosic ja do odbioru technicznego.u mnie dopiero jest zrobiony stan zero. wiecie moze jak to rozwiazac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 11.11.2011 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 witam.mam pytanie odnosnie przyłacza elektrycznego.przyszło mi zawiadomienie z enei ,ze enea wykonała przyłącze a ja mam wykonac instalacje odbiorcza i zgłosic ja do odbioru technicznego.u mnie dopiero jest zrobiony stan zero. wiecie moze jak to rozwiazac Instalacja odbiorcza to Twoja instalacja. Zależy jak bedziesz budował (skąd brał prąd). Ja jak tylko zrobili mi ZK pociągnąlem kabel do miejsca gdzie miała być rozdzielnia w domu dodałem klika metrów dla bezpieczeństwa i tam podłączyłem RB. Elektryk podłączył mi kabel do ZK i dał jakieś papierki z którymi mam udać się do Enei jak skończę budowę (papier do odbioru instalacji). Jeżeli chcesz już mieć prąd, to jak najszybciej podłącz cię kablem do ZK żeby założyli Ci licznik. Pamiętaj że jak podłączysz na jakimś krótkim kablu coś do ZK i potem będziesz chciał znowu grzebać w ZK to będziesz musiał wezwać Enea i płacić im za przyjazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafiks 11.11.2011 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Instalacja odbiorcza to Twoja instalacja. Zależy jak bedziesz budował (skąd brał prąd). Ja jak tylko zrobili mi ZK pociągnąlem kabel do miejsca gdzie miała być rozdzielnia w domu dodałem klika metrów dla bezpieczeństwa i tam podłączyłem RB. Elektryk podłączył mi kabel do ZK i dał jakieś papierki z którymi mam udać się do Enei jak skończę budowę (papier do odbioru instalacji). Jeżeli chcesz już mieć prąd, to jak najszybciej podłącz cię kablem do ZK żeby założyli Ci licznik. Pamiętaj że jak podłączysz na jakimś krótkim kablu coś do ZK i potem będziesz chciał znowu grzebać w ZK to będziesz musiał wezwać Enea i płacić im za przyjazd. podpowiedz mi jeszcze co to jest to RB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts