szczukot 16.11.2011 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Też się zastanawiam. Na pewno traci się na energii a "zyskuje" na ściekach. Na sciekach sie nie zyskuje. Jak podpisujesz umowe to maja gdzies ile masz na liczniku. Przeznaczaja Ci na budowe stala ilosc wody i tyle. Reszte traktuja jak wode normalna (ze sciekami). Jak to przekroczyles to Twoj problem. Nie pamietam jaka maja ta wartosc domyslna. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 16.11.2011 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Wiecie co. Z ta energia to chyba nie do konca tak jest jak mowicie. Porownalem sobie dwa rachunki : na prad budowlany i normalny. i sumarycznie wychodzilo to samo ! Bo w jednym byl wiekszy abonament a w drugim wiekszy koszt za kWh. Mozecie to potwierdzic ? Alien01, podaj ile wynosily te skladniki (abonament i 1 kWh na obu typach pradu u Ciebie). Fantom Abonament wynosi u mnie 18,17 z miesiąc 1kWh: W szczycie: 0,68gr - obowiązuje od 6 do 21 Poza: 0,27gr obowiązuje od 21 do 6 w dni powszednie + cały weekend i dni ustawowo wolne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dekrek 16.11.2011 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Witam, Czy ktoś się orientuje gdzie można dostać w Zachodniopomorskim więźbę impregnowaną ciśnieniowo i w jakiej cenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 16.11.2011 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Jak nie chcesz mieszkac to nie musisz sie spieszyc. Ale jak masz zamiar sie wprowadzic to jak najszybciej. Kary za nielegale zamieszkiwanie to rzad np 10-20 tys zl. Fantom i tutaj dochodzimy do sedna - jaka jest definicja zamieszkiwania... teoretycznie mógłbym tą budowę już kończyć, świadectwo energetyczne z internetu jak sami radziliście. geodetę mam jednego od początku więc też będzie szybko, tylko te pomiary elektryczne! Nie mam (i w sumie nie zamierzałem kupować od razu) wszystkich gniazdek... ale chyba będę musiał... Prąd jakoś odpukać pozxa wysokim rachunkiem z zimy (coś około 700 zł) oscyluje zawsze w granicach 300 zł, zobaczę za miesiąc, ile będzie po podłączeniu pieca i z halogenami włączanymi do szlifowania scian... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafiks 17.11.2011 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 witam.orientujecie sie czy enea robi jakis odbior instalacji zewnetrznej od skrzynki zkp do rozdzielni do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 17.11.2011 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Enea nie robi takiego odbioru. To juz Twoja instalacja. Co do instalacji gnaizdek itp to nie sa potzrebne aby wykonac pomiary. Znaczy sie teoretycznie sa, ale mozna zrobic i bez gniazdka. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 17.11.2011 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 witam serdecznie grupę, Panie SZCZUKOT- czy pan spojrzał na maila??? ja tam 2x już pisałam do pana... )) w sprawie listy szczecińskich wykonawców - elewacji i tarasów- czy pan mógłby .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 17.11.2011 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Enea nie robi takiego odbioru. To juz Twoja instalacja. Co do instalacji gnaizdek itp to nie sa potzrebne aby wykonac pomiary. Znaczy sie teoretycznie sa, ale mozna zrobic i bez gniazdka. Fantom wiem, że można.. ale... nie chcę, żeby się ktoś podkładał za mnie a poza tym jednak wolę mieć pewność... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 18.11.2011 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 Nie chodzi o podkladanie sie. Po prostu elektruk leci "z wlasnym gniazdkiem" . Wpina uzrasdzenei do pomiarow pod zyly i tyle. Mierzy normalnie i legalnie. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 18.11.2011 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 Nie chodzi o podkladanie sie. Po prostu elektruk leci "z wlasnym gniazdkiem" . Wpina uzrasdzenei do pomiarow pod zyly i tyle. Mierzy normalnie i legalnie. Fantom Szczukot jak rany, nie spiesz się tak... co to jest uzrasdzenei ? Czyżby urządzenie ? Czy coś enei ? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 18.11.2011 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 No kurcze. Faktycznie za szybko pisze i nie zwracam uwagi na duzo literowek Chodzi mi oczywiscie o miernik rezystancji uziemienia iit Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 18.11.2011 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 No kurcze. Faktycznie za szybko pisze i nie zwracam uwagi na duzo literowek Chodzi mi oczywiscie o miernik rezystancji uziemienia iit Fantom ja tam od razu wiedziałem, że uzrasdzenei to miernik rezystancji uziemienia iit , czy ktoś z Was montował samodzielnie napęd do bramy ? czy jest to na tyle skomplikowane, aby zlecić to komuś czy też można się z tym zmierzyć samemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 18.11.2011 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 U mni ebrame z napedem montowaly dwie osoby prawie caly dzien. ale jak juz brama jest, to do napedow sa dokladne instrukcje (odleglosci itp) wiec chyba mozna podjac sie samemu. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 19.11.2011 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 ja tam od razu wiedziałem, że uzrasdzenei to miernik rezystancji uziemienia iit , czy ktoś z Was montował samodzielnie napęd do bramy ? czy jest to na tyle skomplikowane, aby zlecić to komuś czy też można się z tym zmierzyć samemu? mój sąsiad montował a jest z takich co się do tego typu robót nie pali i dał radę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 22.11.2011 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 słuchajcie - czy 1.500 zł za inwentaryzację geodezyjną powykonawczą u geodety, który "obrabiał" mi całą budowę to dobra cena, czy za dużo trochę? Powiedział mi, że normalnie bierze 2.000 zł, ale za to że robił inne rzeczy to 1.500 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 22.11.2011 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 słuchajcie - czy 1.500 zł za inwentaryzację geodezyjną powykonawczą u geodety, który "obrabiał" mi całą budowę to dobra cena, czy za dużo trochę? Powiedział mi, że normalnie bierze 2.000 zł, ale za to że robił inne rzeczy to 1.500 zł. To zależy ile dałeś wcześniej za geodetę. Ja płaciłem za inwentaryzacje 1000zł a wcześniej jeszcze zapłaciłem geodecie około 1200zł czyli razem 2200zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 22.11.2011 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 No 1500 na zakonczenie to duzo. Chyba, ze na start wzial z 500 zl. Ja za calosc jakos placilem razem 2000. A jakbym wczesniej inaczej to zalatwil to z 1700-1800 by mnie to kosztowalo. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 23.11.2011 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Ja też miałem takiego "od początku do końca" i płaciłem 800 za inwentaryzację, ale to było 2 lata temu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tsunami 23.11.2011 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 czy ktoś z Was montował samodzielnie napęd do bramy ? czy jest to na tyle skomplikowane, aby zlecić to komuś czy też można się z tym zmierzyć samemu? My będziemy montować. Jeśli brama już jest, to z instrukcją powinno dać radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgataXX 23.11.2011 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 hmmm. Na jakim zebraniu ?. Witam ja na zebraniu nie byłam ale się do grupy zapisałam. Mam pytanie i prośbę zarazem na namiary na adaptację gotowego projektu. Jak narzie dostałam dwie oferty. Można powiedzeć, że biura sobie hasaja ile wlezie na niezorientowanych klientach. Za adaptację bez zmian w architekturze i konstrukcji ale z branżami wod-kan na działce i prądem ze skrzynki do domku jedno biuro zażyczyło sobie 5900 drugie za to samo 3600. I może byłabym skłonna wydać te 3600 ale na gotowy projekt z archonu poszło 2300. Jeżeli ktoś mógłby polecić biuro, które w ramach sensownych kosztów wykona adaprację to bardzo proszę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts