Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

podpowiedzcie posuiadacze odkurzaczy centralnych, gdzie najlepsze ceny dają na jednostkę i osprzęt? domyślam się, że pewnie wiodącą marką u Was jest Beam... kogoś polecicie? acha... instalację całą mam, czy to wielka filozofia podłączyc takie coś? brać serwis? a może to wymóg gwarancji?

podpowiedzcie posuiadacze odkurzaczy centralnych, gdzie najlepsze ceny dają na jednostkę i osprzęt? domyślam się, że pewnie wiodącą marką u Was jest Beam... kogoś polecicie? acha... instalację całą mam, czy to wielka filozofia podłączyc takie coś? brać serwis? a może to wymóg gwarancji?

Beam ma gwarancję zewnętrzną/producenta więc możesz montować samemu. Kupuj w sklepie internetowym lub na allegro. Mają najtaniej a w dodatku teraz przed świętami można będzie pewnie upolować wiele okazji.

I u nas wiecha stanela na dachu. Moi budowlancy jakos nie cisna na uroczystosc. na dniach uzgodnimy dogodny termin i zrobimy male co nieco.

Jednak z innej beczki: czy ktos z Was zamawial drzwi wejsciowe u wykonawcy na terenie Szczecina lub okolic ( byle nie za daleko :)) z wypelnieniami firmy Adeco? Interesuja nas drzwi zrobione z PCV w kolorze bialym. Dzwonilem do Adeco i podali mi dwa namiary. Jesli ktos ma drzwi z PCV - nie da znak u kogo zamawial i jak sie sprawuja.

Z gory dzieki

Kul

Podpowiedzcie proszę, bo to będzie mój pierwszy raz ;) jak się świętuje wiechę? Co wy przygotwaliście i jak wyglądała impreza? Niestety to nie lato, grilla więc nie rozpalę... Podajcie mi inspirację! :D

Kupiłem kurczaki z rożna, poporcjowane. W torbach termo plus owinięte w gazety trzymały ciepło do końca imprezy a było to w lutym. Imprezka w garażu - zasłoniętym folią... Ekstra było po 2h sięgnąć do torby i wyjąć coś gorącego do przekąszenia :) "Co pan - podgrzewacz w tej torbie masz ?"

Trochę poza wiechą. Możecie polecić mi solidne okna trzyszybowe PCV wraz z profesjonalnym montażem w warstwie ocieplenia na specjalistycznych konsolach? Jest w Szczecinie choć jeden montażysta z doświadczeniem? Bo pytając po firmach sprzedających okna mam wątpliwości.

podpytaj AniutkaiRoofi (jeśli przeinaczyłem nick to przepraszam) z tego co pami,ętam to Oni mają tak mątowane okna.

pzdr

Witam,

apropos mieszkania i nie zgłaszania budów. Gmina Goleniów na początku 2011 roku wysłała kilkadziesiąt urzędników z aparatami fot. i mapami i sprawdzali wszystkie budowy, na które wydali pozwolenia na budowę, w jakim są etapie. Jeśli urzędnik widział ze sa firanki - robił zdjęcie, opis itd. Potem szło to do gminy, a gmina wysyłała wezwania do zapłaty podatku od nieruchomości, nie wiem, czy tez przypadkiem nie kary za zamieszkiwanie bez zgloszenia. Gmina tak robila, bo zbierała podatki, wiem, ze inne gminy mają pójść ich śladem ... takze trzeba uwazac :)))

Witam,

apropos mieszkania i nie zgłaszania budów. Gmina Goleniów na początku 2011 roku wysłała kilkadziesiąt urzędników z aparatami fot. i mapami i sprawdzali wszystkie budowy, na które wydali pozwolenia na budowę, w jakim są etapie. Jeśli urzędnik widział ze sa firanki - robił zdjęcie, opis itd. Potem szło to do gminy, a gmina wysyłała wezwania do zapłaty podatku od nieruchomości, nie wiem, czy tez przypadkiem nie kary za zamieszkiwanie bez zgloszenia. Gmina tak robila, bo zbierała podatki, wiem, ze inne gminy mają pójść ich śladem ... takze trzeba uwazac :)))

o cholera! a ja wczoraj spałem u siebie w domu pierwszą noc! nie wieszam firanek! ;-)

Witam i ponawiam swoje pytanko.

Możecie dać namiary ja jakieś sprawdzone ekipy do gładzenia ścian, układania płytek?

Pozdrawiam

gagu

mogę polecić Ci moich chłopaków (ekipa 4 ludzi), ale od razu mówię - są drodzy (np. kafle od 100 zł/m2 wzwyż)! natomiast robią bardzo ładnie (korzystam z ich usług nie po raz pierwszy) i co zdarza się niezwykle rzadko - myśla podczas pracy, podpowiadają co zmienić, co ulepszyć, proponują, nie naciągają, zrobią wszystko co wyjdzie w trakcie dodatkowo, ale policzą Ci każdy drobiazg - nawet zaakrylowanie 2 metrów przy ścianie. Mają mnóstwo sprzętu (maszyny do szlifowania, odkurzacze do pyłu itp. itd., więc są przygotowani na różne wyzwania), zawsze po sobie sprzątają. To jedyna ekipa, która nie pożyczyła ode mnie żadnego narzędzia. Robią głównie wykończeniówkę w domkach jednorodzinnych i mają dośc odległe terminy. Jak się zdecydujesz, dam Ci namiar na priv

Trochę poza wiechą. Możecie polecić mi solidne okna trzyszybowe PCV wraz z profesjonalnym montażem w warstwie ocieplenia na specjalistycznych konsolach? Jest w Szczecinie choć jeden montażysta z doświadczeniem? Bo pytając po firmach sprzedających okna mam wątpliwości.

Popytaj wśród firm które realizują większe budowy z ciekawymi fasadami np klinkieru lub blachy. Faceci montujący okna w domkach robią wielkie oczy na samo hasło "specjalistyczne konsole". Widziałem te konsole, do złudzenia przypominają blachy których używają cieśle do montażu więźby dachowej. ;)