AgataXX 13.12.2011 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 No tak. W sumie nie mamy się jeszcze czym pochwalić. Mamy działeczkę z prądem, gotowy projekt biura archon+, wybraliśmy projektanta do adaptacji co nie było wcale łatwe. Dostaliśmy cztery oferty na adaptację z branżami w cenach od 7200 .- do 3600 .-. Niezły rozrzut biorąc pod uwagę ten sam zakres prac i uzgodnień. Ostatnio wywierciliśmy sobie za pomocą geologa dwie dziurki – może być. Wiosną poszukam jeszcze wody. W styczniu zlecimy adaptację bez znacznych zmian w projekcie. No i …. trzeba będzie rozejrzeć się za porządną ekipą do stanu surowego zamkniętego. Jeżeli polecacie kogoś solidnego to chętnie skorzystam. Przy sprzyjających uzgodnieniach chyba w najtrudniejszym Starostwie w Policach no i jakimś sensownym finansowaniu powinniśmy ruszyć w okolicach lipca, sierpnia tak by do zimy jakoś zamknąć surowiznę. To optymistyczny wariant. Plac budowy – Police. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 13.12.2011 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 ...Ostatnio wywierciliśmy sobie za pomocą geologa dwie dziurki – może być... dwie to wydaje mi się trochę mało... ja wierciłem 5, w 4 sucho a w piątej.... grunt do wymiany !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 13.12.2011 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 No tak. W sumie nie mamy się jeszcze czym pochwalić. Mamy działeczkę z prądem, gotowy projekt biura archon+, wybraliśmy projektanta do adaptacji co nie było wcale łatwe. Dostaliśmy cztery oferty na adaptację z branżami w cenach od 7200 .- do 3600 .-. Niezły rozrzut biorąc pod uwagę ten sam zakres prac i uzgodnień. Ostatnio wywierciliśmy sobie za pomocą geologa dwie dziurki – może być. Wiosną poszukam jeszcze wody. W styczniu zlecimy adaptację bez znacznych zmian w projekcie. No i …. trzeba będzie rozejrzeć się za porządną ekipą do stanu surowego zamkniętego. Jeżeli polecacie kogoś solidnego to chętnie skorzystam. Przy sprzyjających uzgodnieniach chyba w najtrudniejszym Starostwie w Policach no i jakimś sensownym finansowaniu powinniśmy ruszyć w okolicach lipca, sierpnia tak by do zimy jakoś zamknąć surowiznę. To optymistyczny wariant. Plac budowy – Police. Witam sąsiadkę Sprawdzałaś architekta Agnieszkę Szczygielską (AS Architektura)? Nie była najtańsza (z tego co piszesz to dwa lata temu była pomiędzy Twoimi wskazaniami cenowymi) ale plusem jest to, że PnB załatwi Ci szybko i bez problemów. I o tych opiniach o najtrudniejszym starostwie będziesz mogła zapomnieć. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 14.12.2011 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Ktoś z Was malował Dysperbitem chudziak pod folią i styro? Jak tak to ile warstw? Dzięki z góry za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 14.12.2011 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 JA smarowalem. Dwie warstwy (pierwsza z woda). Ale dawalem jeszcze dla spokoju pape na to Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 14.12.2011 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 witam, ja tez smarowałam 2x, na to folia i stropek, mi mówiono, ze papy juz sie nie stosuje ;(( nie wiem czy to prawda?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 14.12.2011 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Jak sie budowalem, staralem sie nie stosowac do tego 'co mi mowiono'. Tylko analizowalem te wypowiedzi z wieloma innymi zrodlami i dopiero sam wnioski wyciagalem Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafiks 14.12.2011 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 witam. macie namiary na kogos kto robi swiadectwo energetyczne potrzebne do odbioru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 14.12.2011 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Temat byl jakies 10 stron wczesniej Fanton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 14.12.2011 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 witam. macie namiary na kogos kto robi swiadectwo energetyczne potrzebne do odbioru. ja pytałem kilka stron wczesniej, zrób sobie z allegro za grosze... papierek bez żadnej większej wartości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 15.12.2011 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Ktoś z Was malował Dysperbitem chudziak pod folią i styro? Jak tak to ile warstw? Dzięki z góry za info. Również kładłem dwie warstwy, pierwsza z wodą. Na to folia. Ale wcześniej wszystko odkurzyłem odkurzaczem budowlanym...Ale było czyściutko, chyba pierwszy raz w trakcie budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zebluhaus 15.12.2011 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Cześć, lepiej późno niż wcale, dołączam do grupy Projekt się tworzy, papierologia zaczęta, liczymy, że uda się zacząć wiosną/latem. Płyta (nie legalett), silika + wełna, dach.. to jeszcze nie wiadomo. Piec kondensacyjny, na parterze wodna podłogówka pod korkiem, na piętrze grzejniki. Jakieś 150m2 użytkowej, na zachodnich przedmieściach Szczecina. pozdrawiam grupowiczów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kju 15.12.2011 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 JA smarowalem. Dwie warstwy (pierwsza z woda). Ale dawalem jeszcze dla spokoju pape na to Fantom Szczukot, a papę zgrzewałeś do posadzki czy tylko kładłeś na dysperbit? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 16.12.2011 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 Zgrzewalem, i do papy pod sciananmi tez zgrewalem. Czyli jakby jedna ciagla warstwa powstaje. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KulinaKul 16.12.2011 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 No tak. W sumie nie mamy się jeszcze czym pochwalić. Mamy działeczkę z prądem, gotowy projekt biura archon+, wybraliśmy projektanta do adaptacji co nie było wcale łatwe. Dostaliśmy cztery oferty na adaptację z branżami w cenach od 7200 .- do 3600 .-. Niezły rozrzut biorąc pod uwagę ten sam zakres prac i uzgodnień. Ostatnio wywierciliśmy sobie za pomocą geologa dwie dziurki – może być. Wiosną poszukam jeszcze wody. W styczniu zlecimy adaptację bez znacznych zmian w projekcie. No i …. trzeba będzie rozejrzeć się za porządną ekipą do stanu surowego zamkniętego. Jeżeli polecacie kogoś solidnego to chętnie skorzystam. Przy sprzyjających uzgodnieniach chyba w najtrudniejszym Starostwie w Policach no i jakimś sensownym finansowaniu powinniśmy ruszyć w okolicach lipca, sierpnia tak by do zimy jakoś zamknąć surowiznę. To optymistyczny wariant. Plac budowy – Police. Witaj AgataXX Zyczymy powodzenia na etapie papierologii. chcialem sie tylko odniesc do gminy Police: sadze ze az tak zle tam nie bedziecie mieli. Slyszalem wiele dobrych opinii o tym jak sie tam zalatwia sprawy. Cieszcie sie ze nie musicie walczyc w Szczecinie- szczegolnie z osobami odpowiedzialnymi za prawy brzeg Odry. Tam to jest jazda. Co do otworow: mysmy wiercili 4ry. 3 mamy kciuki i powodzenia. Kul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalibra 16.12.2011 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 Witam,zakup działki za nami - nareszcie! Wnioski o wydanie warunków złożone, projekt kupiony, wybieramy jeszcze architekta do adaptacji.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kju 16.12.2011 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 A ja jeszcze pociągnę temat izolacji przeciw wilgociowej podłogi na gruncie. Słyszałem o takim rozwiązaniu: preparat do zagruntowania, papa termozgrzewalna i na to jeszcze folia. Jest sens tyle warstw. Jak to wygląda u Was??? Słyszałem również taką opinię iż nie należy papy dawać w pomieszczeniach mieszkalnych (nie zdrowo)pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada27 17.12.2011 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 Ja chciałam zapytać czy mógłby ktoś polecić jakiś serwis naprawy tel kom dokładnie nokii (nie wiem czy się odmienia;) , bo zalałam wczoraj wodą i nie mam kontaktu ze swiatem Wiem ze zaśmieciłam troche tematykę budowlaną, ale bardzo proszę o wyrozumiałość i nie skasowanie mnie z tym pytaniem chociaż przez dwa dni, może ktoś coś poleci, bo ja naprawde w potrzebie z góry bardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 17.12.2011 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 A ja jeszcze pociągnę temat izolacji przeciw wilgociowej podłogi na gruncie. Słyszałem o takim rozwiązaniu: preparat do zagruntowania, papa termozgrzewalna i na to jeszcze folia. Jest sens tyle warstw. Jak to wygląda u Was??? Słyszałem również taką opinię iż nie należy papy dawać w pomieszczeniach mieszkalnych (nie zdrowo) pozdro Ja mam tak zrobione. Grunt - primer ICOPAL, na to papa termo zgrzana do podłogi, a na to folia. Przewrotnie powiem, że papa ma chronic przeciwwilgociowo, a folia przed papą :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 17.12.2011 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 Dokladnie tak - tez tak mam. Fantomps. co do serwisu telefonow, to nie polecam serwisu chyba na Boh Getta jak dobrze pamietam nazwe ulicy. Moja nokia trafial tam jakis czas temu i ..... lezy do dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts