Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Ja chciałam zapytać czy mógłby ktoś polecić jakiś serwis naprawy tel kom dokładnie nokii (nie wiem czy się odmienia;) , bo zalałam wczoraj wodą i nie mam kontaktu ze swiatem

Wiem ze zaśmieciłam troche tematykę budowlaną, ale bardzo proszę o wyrozumiałość i nie skasowanie mnie z tym pytaniem chociaż przez dwa dni, może ktoś coś poleci, bo ja naprawde w potrzebie

z góry bardzo dziękuję;)

autoryzowany serwis masz na Kopernika, w pasażu A-Z... ale najpierw wyłącz go i dobrze wysusz, jest szansa, że zadziała... ja ostatnio sobie podłączałem baterię do zlewu w PG, fontanna była taka, że mój HTC mimo, że leżał 6 metrów dalej też się skąpał... pierwsze dwa dni po wysuszeniu wariował, ale po kolejnych dwóch zaczął działać! swoją drogą okazało się (w moim przypadku), że ani taśma ani nić teflonowa nie zadziałały tak, jak stara dobra pakuła i pasta!

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

A ja jeszcze pociągnę temat izolacji przeciw wilgociowej podłogi na gruncie. Słyszałem o takim rozwiązaniu: preparat do zagruntowania, papa termozgrzewalna i na to jeszcze folia. Jest sens tyle warstw. Jak to wygląda u Was??? Słyszałem również taką opinię iż nie należy papy dawać w pomieszczeniach mieszkalnych (nie zdrowo)

pozdro

Ja zastosowałem u siebie folie dwuskładnikową, poducent zalecił mi , że jest dużo lepsza od papy, folie sprowadziłem z Krakowa... mogę poszukać nazwę i adres http://www...?

mogę polecić Ci moich chłopaków (ekipa 4 ludzi), ale od razu mówię - są drodzy (np. kafle od 100 zł/m2 wzwyż)! natomiast robią bardzo ładnie (korzystam z ich usług nie po raz pierwszy) i co zdarza się niezwykle rzadko - myśla podczas pracy, podpowiadają co zmienić, co ulepszyć, proponują, nie naciągają, zrobią wszystko co wyjdzie w trakcie dodatkowo, ale policzą Ci każdy drobiazg - nawet zaakrylowanie 2 metrów przy ścianie. Mają mnóstwo sprzętu (maszyny do szlifowania, odkurzacze do pyłu itp. itd., więc są przygotowani na różne wyzwania), zawsze po sobie sprzątają. To jedyna ekipa, która nie pożyczyła ode mnie żadnego narzędzia. Robią głównie wykończeniówkę w domkach jednorodzinnych i mają dośc odległe terminy. Jak się zdecydujesz, dam Ci namiar na priv

Witam! też znam taką ekipę, ale, żeby 100 za płytki??? wydaje mi sie, że za płytki porozdzielane 2 cm na 2 cm ??? Drodzy, naprawde... Pozdrawiam..:)

Ale zastój...

Pewnie zasypało wszystkich i nic nie widać spod tych śnieżnych zasp...:)

Zdrowych spokojnych i szczęśliwych Świąt !

No trochę mnie zasypało... ale robotą od zeszłej soboty ;) Weekend malowanie dysperbitem dwa razy, a od poniedziałku (jestem na urlopie) sprzątanie po tynkarzach na zewnątrz, robienie dziurek i układanie rurek do centralnego odkurzacza, a także noszenie paczek ze styro na posadzki. Szczerze to mam zakwasy, ale zostałem bohaterem we własnym domu ;) Układaniem styro zajęli się już fachowcy :)

http://www.bankfotek.pl/thumb/1146556.jpeg

http://www.bankfotek.pl/thumb/1146571.jpeg

Zdrowych i spokojnych Świąt dla wszystkich przed, w trakcie i po budowie :)

PS. Gdyby ktoś się chciał zabrać za odkurzacz centralny to powiem, że to jest baaaardzo łatwe. Jedyną przestrogą jest że klej wiąże w sekundę więc należy najpierw wszystko poskładać i jak będzie git dopiero kleić. Rurki należy dobrze wyliczyć przed układaniem, ja wziąłem nadmiar (ok 40m) i w sumie zostało mi bardzo dużo materiału, za to zabrakło mi kabla (50 m) i musiałem dokupić.

swieta smieszne czy wesole:D

wykonanie izolacji podlogowych zaczyna sie zawsze od scian czyli pasa izolacyjno dylatacyjnego ( min. 1cm).

a dalej to juz wole wesolych swiat.

Wodociągi Zach. zażądały ode mnie do podpisania umowy inwentaryzacji geodezyjnej przyłącza.

Z ustawy wynika, iż mają obowiązek zawrzeć umowę jeżeli obiekt jest podłączony do sieci (jest przyłącze, założyli licznik i plombę, woda jest). Wniosek o umowę złożyłem.

Geodeta powiedział, że nikt nie robi inwentaryzacji samego przyłącza i szkoda 500 zł.

Jak zawieraliście umowę z wodociągami w trakcie budowy, gdy nie ma możliwości wykonania inwentaryzacji końcowej?

Na pytanie o podstawę prawną żądania usłyszałem: no bo jak mam odebrać, muszę spytać kierownika etc...

Wodociągi Zach. zażądały ode mnie do podpisania umowy inwentaryzacji geodezyjnej przyłącza.

Z ustawy wynika, iż mają obowiązek zawrzeć umowę jeżeli obiekt jest podłączony do sieci (jest przyłącze, założyli licznik i plombę, woda jest). Wniosek o umowę złożyłem.

Geodeta powiedział, że nikt nie robi inwentaryzacji samego przyłącza i szkoda 500 zł.

Jak zawieraliście umowę z wodociągami w trakcie budowy, gdy nie ma możliwości wykonania inwentaryzacji końcowej?

Na pytanie o podstawę prawną żądania usłyszałem: no bo jak mam odebrać, muszę spytać kierownika etc...

Ja też musiałem zrobić inwentaryzację przyłącza. Nic w tym dziwnego. Twój geodeta jest w błędzie. Ja mam takiego co zrobił mi wytyczenie budynku i inwentaryzację przyłącza wodnego i prądu (kabla od ZK do domu) za jednym razem już do inwentaryzacji końcowej. Teraz podłączyłem kanalizę i muszę zrobić kolejną inwentaryzację. Inaczej było z Enea, gdy ZK jest ich własnością, to oni musieli wszystko zrobić.