Slawek_K 18.12.2011 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 Ja chciałam zapytać czy mógłby ktoś polecić jakiś serwis naprawy tel kom dokładnie nokii (nie wiem czy się odmienia;) , bo zalałam wczoraj wodą i nie mam kontaktu ze swiatem Wiem ze zaśmieciłam troche tematykę budowlaną, ale bardzo proszę o wyrozumiałość i nie skasowanie mnie z tym pytaniem chociaż przez dwa dni, może ktoś coś poleci, bo ja naprawde w potrzebie z góry bardzo dziękuję autoryzowany serwis masz na Kopernika, w pasażu A-Z... ale najpierw wyłącz go i dobrze wysusz, jest szansa, że zadziała... ja ostatnio sobie podłączałem baterię do zlewu w PG, fontanna była taka, że mój HTC mimo, że leżał 6 metrów dalej też się skąpał... pierwsze dwa dni po wysuszeniu wariował, ale po kolejnych dwóch zaczął działać! swoją drogą okazało się (w moim przypadku), że ani taśma ani nić teflonowa nie zadziałały tak, jak stara dobra pakuła i pasta! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zebluhaus 19.12.2011 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 ... ale najpierw wyłącz go i dobrze wysusz, jest szansa, że zadziała... pono warto zasypać go suchym ryżem w *szczelnym* pojemniku na 1-2 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 20.12.2011 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 WItam serdecznie korzystając z okazji, bo boje się, ze potem nie bedzie czasu )) ZYCZĘ WSZYSTKIM FORUMOWICZOM CUDOWNYCH SWIAT I WSZELKIEJ POMYSLNOSCI W NOWYM ROKU!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zebluhaus 20.12.2011 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 czy ktoś z forumowiczów korzystał z usług firmy Renova ze Szczecina? Prowadzi ją p. Prądzyński, siedziba na WP/Mickiewicza. Wesołych Świąt! (każdemu takich, jakie obchodzi..) r. -- ze blu haus -- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cris-const 21.12.2011 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 A ja jeszcze pociągnę temat izolacji przeciw wilgociowej podłogi na gruncie. Słyszałem o takim rozwiązaniu: preparat do zagruntowania, papa termozgrzewalna i na to jeszcze folia. Jest sens tyle warstw. Jak to wygląda u Was??? Słyszałem również taką opinię iż nie należy papy dawać w pomieszczeniach mieszkalnych (nie zdrowo) pozdro Ja zastosowałem u siebie folie dwuskładnikową, poducent zalecił mi , że jest dużo lepsza od papy, folie sprowadziłem z Krakowa... mogę poszukać nazwę i adres http://www...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cris-const 21.12.2011 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 mogę polecić Ci moich chłopaków (ekipa 4 ludzi), ale od razu mówię - są drodzy (np. kafle od 100 zł/m2 wzwyż)! natomiast robią bardzo ładnie (korzystam z ich usług nie po raz pierwszy) i co zdarza się niezwykle rzadko - myśla podczas pracy, podpowiadają co zmienić, co ulepszyć, proponują, nie naciągają, zrobią wszystko co wyjdzie w trakcie dodatkowo, ale policzą Ci każdy drobiazg - nawet zaakrylowanie 2 metrów przy ścianie. Mają mnóstwo sprzętu (maszyny do szlifowania, odkurzacze do pyłu itp. itd., więc są przygotowani na różne wyzwania), zawsze po sobie sprzątają. To jedyna ekipa, która nie pożyczyła ode mnie żadnego narzędzia. Robią głównie wykończeniówkę w domkach jednorodzinnych i mają dośc odległe terminy. Jak się zdecydujesz, dam Ci namiar na priv Witam! też znam taką ekipę, ale, żeby 100 za płytki??? wydaje mi sie, że za płytki porozdzielane 2 cm na 2 cm ??? Drodzy, naprawde... Pozdrawiam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kju 21.12.2011 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Ja zastosowałem u siebie folie dwuskładnikową, poducent zalecił mi , że jest dużo lepsza od papy, folie sprowadziłem z Krakowa... mogę poszukać nazwę i adres http://www...? No jak byś mógł to byłbym wdzięczny. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 23.12.2011 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 Ale zastój... Pewnie zasypało wszystkich i nic nie widać spod tych śnieżnych zasp... Zdrowych spokojnych i szczęśliwych Świąt ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 23.12.2011 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 Wszystkim budującym, chcącym budować oraz wybudowanym życzymy zdrowych i wesołych Świąt Bożego Narodzenia oraz wszelkiej pomyślności duchowej i materialnej.Pewnikiem wszyscy inwestorzy wespół z inwestorkami pichcą 12 potraw, dlatego na forum nic się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 23.12.2011 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 Ale zastój... Pewnie zasypało wszystkich i nic nie widać spod tych śnieżnych zasp... Zdrowych spokojnych i szczęśliwych Świąt ! No trochę mnie zasypało... ale robotą od zeszłej soboty Weekend malowanie dysperbitem dwa razy, a od poniedziałku (jestem na urlopie) sprzątanie po tynkarzach na zewnątrz, robienie dziurek i układanie rurek do centralnego odkurzacza, a także noszenie paczek ze styro na posadzki. Szczerze to mam zakwasy, ale zostałem bohaterem we własnym domu Układaniem styro zajęli się już fachowcy http://www.bankfotek.pl/thumb/1146556.jpeg http://www.bankfotek.pl/thumb/1146571.jpeg Zdrowych i spokojnych Świąt dla wszystkich przed, w trakcie i po budowie PS. Gdyby ktoś się chciał zabrać za odkurzacz centralny to powiem, że to jest baaaardzo łatwe. Jedyną przestrogą jest że klej wiąże w sekundę więc należy najpierw wszystko poskładać i jak będzie git dopiero kleić. Rurki należy dobrze wyliczyć przed układaniem, ja wziąłem nadmiar (ok 40m) i w sumie zostało mi bardzo dużo materiału, za to zabrakło mi kabla (50 m) i musiałem dokupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaTomek 23.12.2011 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 Dla całej grupy szczecińskiej zdrowych, spokojnych i rodzinnych Świąt ! Żeby udało się wykończyć domy zanim sami się wykończymy ! )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 24.12.2011 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2011 Zdrowych wesołych i pogodnych Świąt Bożego Narodzenia. Cierpliwości, wytrwałości, uśmiechu i zdrowia. Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burundi 24.12.2011 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2011 Pięknych Świąt, pięknych nowych posiadłości oraz wszystkiego co najpiękniejsze w Nowym Roku życzę Wam i sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KulinaKul 24.12.2011 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2011 Prawdziwie Radosnych Swiat Bozego Narodzenia zycza Kulina & Kul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 25.12.2011 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2011 Układaniem styro zajęli się już fachowcy http://www.bankfotek.pl/thumb/1146556.jpeg http://www.bankfotek.pl/thumb/1146571.jpeg swieta smieszne czy wesole:D wykonanie izolacji podlogowych zaczyna sie zawsze od scian czyli pasa izolacyjno dylatacyjnego ( min. 1cm). a dalej to juz wole wesolych swiat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 26.12.2011 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2011 Wszystkiego naj naj..............dla budujących i tych już mieszkających Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 26.12.2011 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2011 Niom!! to ja Teska - kopa lat!!!!! no troszkę..mi w przyszłym roku ha ha stuknie 10 lat....w końcu już 8 lat bedzie jak mieszkam:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Micmisio 27.12.2011 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 Wodociągi Zach. zażądały ode mnie do podpisania umowy inwentaryzacji geodezyjnej przyłącza.Z ustawy wynika, iż mają obowiązek zawrzeć umowę jeżeli obiekt jest podłączony do sieci (jest przyłącze, założyli licznik i plombę, woda jest). Wniosek o umowę złożyłem. Geodeta powiedział, że nikt nie robi inwentaryzacji samego przyłącza i szkoda 500 zł.Jak zawieraliście umowę z wodociągami w trakcie budowy, gdy nie ma możliwości wykonania inwentaryzacji końcowej? Na pytanie o podstawę prawną żądania usłyszałem: no bo jak mam odebrać, muszę spytać kierownika etc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 27.12.2011 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 Wodociągi Zach. zażądały ode mnie do podpisania umowy inwentaryzacji geodezyjnej przyłącza. Z ustawy wynika, iż mają obowiązek zawrzeć umowę jeżeli obiekt jest podłączony do sieci (jest przyłącze, założyli licznik i plombę, woda jest). Wniosek o umowę złożyłem. Geodeta powiedział, że nikt nie robi inwentaryzacji samego przyłącza i szkoda 500 zł. Jak zawieraliście umowę z wodociągami w trakcie budowy, gdy nie ma możliwości wykonania inwentaryzacji końcowej? Na pytanie o podstawę prawną żądania usłyszałem: no bo jak mam odebrać, muszę spytać kierownika etc... Ja też musiałem zrobić inwentaryzację przyłącza. Nic w tym dziwnego. Twój geodeta jest w błędzie. Ja mam takiego co zrobił mi wytyczenie budynku i inwentaryzację przyłącza wodnego i prądu (kabla od ZK do domu) za jednym razem już do inwentaryzacji końcowej. Teraz podłączyłem kanalizę i muszę zrobić kolejną inwentaryzację. Inaczej było z Enea, gdy ZK jest ich własnością, to oni musieli wszystko zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zachcianka 29.12.2011 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 Moi drodzy,Elektryka na ukończeniu, szukam ekip tynkarskich, podpowiedzcie jakie tynki robiliście i jakie są aktualne ceny,mam na razie ofertę 22 zł/m2 gipsowych, z materiałem i moją wodą.Czy to dobra cena?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts