agata.kmisti 29.12.2011 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 Moi drodzy, Elektryka na ukończeniu, szukam ekip tynkarskich, podpowiedzcie jakie tynki robiliście i jakie są aktualne ceny, mam na razie ofertę 22 zł/m2 gipsowych, z materiałem i moją wodą. Czy to dobra cena?? Moj wykonawca zaproponowal mi 21 zl/m2 tynkow gipsowych. Czyli podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 29.12.2011 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 Ja też musiałem zrobić inwentaryzację przyłącza. Nic w tym dziwnego. Twój geodeta jest w błędzie. Ja mam takiego co zrobił mi wytyczenie budynku i inwentaryzację przyłącza wodnego i prądu (kabla od ZK do domu) za jednym razem już do inwentaryzacji końcowej. Teraz podłączyłem kanalizę i muszę zrobić kolejną inwentaryzację. Inaczej było z Enea, gdy ZK jest ich własnością, to oni musieli wszystko zrobić. ...u mnie jeszcze była też inwentaryzacja przyłącza gazowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 29.12.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 Moi drodzy, Elektryka na ukończeniu, szukam ekip tynkarskich, podpowiedzcie jakie tynki robiliście i jakie są aktualne ceny, mam na razie ofertę 22 zł/m2 gipsowych, z materiałem i moją wodą. Czy to dobra cena?? ja też płaciłem 22, jak zbierałem oferty to było 22-23 zł z materiałem, no wody wiadomo, że sobie nie przywiozą.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 29.12.2011 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 Moi drodzy, Elektryka na ukończeniu, szukam ekip tynkarskich, podpowiedzcie jakie tynki robiliście i jakie są aktualne ceny, mam na razie ofertę 22 zł/m2 gipsowych, z materiałem i moją wodą. Czy to dobra cena?? Jak za tynk gipsowy maszynowo 22 PLN/m2 to dobra cena. Ja płaciłem 23 PLN bo zdecydowaliśmy się na Diamanta Knaufa (tynk o nieco większej twardości). Z doświadczenia, umów się z elektrykiem, żeby był w gotowości gdyby gdzieś trzeba było podkuć kabel (szczególnie, narożniki, słupy i sufity). Za pamięci zrób fotosesję kabelków. Nawet ze dwa razy. Potem (po tynkach) już nie będziesz pamiętać gdzie/którędy idą kabelki. Pogadaj o usuwaniu resztek z tynkarzem, ja zamówiłem im worek 1m3 na śmieci taki jak z leroy merlin, ale dopiero po kilku dniach, a wcześniej wylewali resztki które ostatnio skuwałem/sprzątałem. Ogólnie, choć wysprzątali chłopaki, po tynkach był największy syf na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BiG35 30.12.2011 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Witam, Pytanie do mieszkańców Dobrej. Kompletuję papierki do odbioru i zastanawiam się czy nadzorowi w Policach wystarczą protokoły odbioru przyłączy otrzymane od Agrowestu czy tez musza to być protokoły gazowni, enei, wodociągów i Poldka? Jakie składaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaTomek 30.12.2011 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Czy ktoś ma już praktyczne doświadczenia ze sprawowania się desek położonych na ogrzewaniu podłogowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 30.12.2011 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 No ja Mam podlogowke, na to kladlem podklad piankowy i deski 3 warstwowe 14 mm w systemie plywajacym (sam). W sumie to ich pierwszy sezon grzewczy - w poprzednim moze z miesiac grzane byly. Jak na razie zadnych nieprawidlowosci nie widze. W podlogowke maks dawalem 34 st. Aktualnie mam ustawione maks 29. Podlogi cieple, dom bez problemu ogrzewany. Nie az taka duza bezwladnosc. Po wlaczeniu podlogowki, godzine pozniej podloga ciepla. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaTomek 30.12.2011 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Miały być kafle właśnie ze względu na ten rodzaj ogrzewania ale wydaje mi się, że w czasie kiedy ogrzewanie jest wyłączone to kafle nie są zbyt przyjemne- tak na przykład w salonie (bo łazienki to oczywiście inna sprawa). Ale straszą nas, że nie ma takiej możliwości żeby podgrzewane drewno się nie rozsychało i dobrze wyglądało... Teraz są już różne nowoczesne technologie ale po tych opiniach mętlik w głowie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 30.12.2011 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Miały być kafle właśnie ze względu na ten rodzaj ogrzewania ale wydaje mi się, że w czasie kiedy ogrzewanie jest wyłączone to kafle nie są zbyt przyjemne- tak na przykład w salonie (bo łazienki to oczywiście inna sprawa). Ale straszą nas, że nie ma takiej możliwości żeby podgrzewane drewno się nie rozsychało i dobrze wyglądało... Teraz są już różne nowoczesne technologie ale po tych opiniach mętlik w głowie jest. My rowniez zdecydowalismy o podlogowce w 100%, no oprocz garazu bo tam kaloryfer na niskiej temperaturze tylko do utrzymania dodatniej temperatury. w salonie i pokojach beda deski typu barlinecka, ale jeszcze nie zdecydowalismy jaka marka. Ostatecznie moglismy dac jeszcze panele, ale wolimy naturalne drewno. Aktualnie nawet producenci podlogowki i deski barlineckiej twierdza ze mozna ze soba zestawiac bez problemu zarowno w systemie plywajacym jak i na klej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 01.01.2012 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2012 Wszystkiego dobrego w 2012 i witam na nowo na forum. Czas szybko zleciał. MIneło 6 lat od wybudowania domu starego, 2 od przeprowadzki do Szczecina. Udało nam się sprzedać dom w 3 City i na wiosnę mam nadzieje ruszę z budową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 02.01.2012 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Witaj Miłego budowania Kolejny raz powinien być już prosty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 02.01.2012 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 no to ja się na Nowy Rok pochwalę, że od dzisiaj jestem wieśniakiem .... a konkretnie mieszkańcem Dobrej! Swoją drogą Panie w urzędzie nie wiedziały, czy jestem Dobrzaninem (twierdzą, że to raczej mieszkaniec Dobrzan), czy Dobraninem (brzmi śmiesznie). Jest tu jakiś profesor Miodek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaTomek 02.01.2012 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 W takim przypadku chyba trzeba mówić "mieszkaniec Dobrej" albo po prostu "dobry człowiek" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 02.01.2012 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 W takim przypadku chyba trzeba mówić "mieszkaniec Dobrej" albo po prostu "dobry człowiek" ta druga wersja fajna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 02.01.2012 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 no to ja się na Nowy Rok pochwalę, że od dzisiaj jestem wieśniakiem .... a konkretnie mieszkańcem Dobrej! Swoją drogą Panie w urzędzie nie wiedziały, czy jestem Dobrzaninem (twierdzą, że to raczej mieszkaniec Dobrzan), czy Dobraninem (brzmi śmiesznie). Jest tu jakiś profesor Miodek ? Gratulacje, a tak apropos porf.Miodka: "Spotkanie z prof. Miodkiem, z sali pada pytanie: - Panie profesorze, czy forma "porachuje" jest poprawna? - W zasadzie tak, ale o ileż zgrabniej zabrzmiałoby: "Już czas panowie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 03.01.2012 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Pytanko do uzytkownikow 'adrenalinki' :ustawiaja sie tam czasami z fotoradaem ? Jakas straz gminna, policja czy inna straz graniczna ? Przed remontem mozna tam bylo jechac 90, a jak droge zrobili to na calej dlugosci 50 postawili. Coraz czesciej tam jezdze i troche mnie to irytuje. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarook 04.01.2012 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Witam wszystkich w nowym roku.Jestem na etapie zamykania budowy i potrzebny mi kominiarz co mi glejt wystawi, że mam z kominami wszystko w porządku i w ogóle. Mam nadzieję, że ktoś mi podpowie kogo, gdzie i za ile.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zebluhaus 04.01.2012 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Grupowicze szanowni,czy 1000 zł + 23% vat to obecnie uczciwa (rynkowa) cena za badanie gruntu? A 800 zł + 23% VAT za wtórnik od geodety? Dzięki - r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 04.01.2012 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Witam wszystkich w nowym roku. Jestem na etapie zamykania budowy i potrzebny mi kominiarz co mi glejt wystawi, że mam z kominami wszystko w porządku i w ogóle. Mam nadzieję, że ktoś mi podpowie kogo, gdzie i za ile. Pozdrawiam. kurcze, ja numerów do moich nie mam, wzięli 500 zł za całość, parę pierdół kazali poprawić (np. zrobić wentylator mechaniczny w spiżarni), kierbud powiedział potem, że to wymysły na siłę i coś musieli powiedzieć, żebym nie myślał, że 500 zł za nic zapłaciłem. Kabelki sobie poproadziłem do wentylacji ale a komina tak hula, że wcale nie zamierzam tego podłączać, mało tego kratkę założyłem sobie z możliwością jej zamknięcia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 04.01.2012 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Grupowicze szanowni, czy 1000 zł + 23% vat to obecnie uczciwa (rynkowa) cena za badanie gruntu? A 800 zł + 23% VAT za wtórnik od geodety? Dzięki - r. za grunt to chyba za dużo... zależy ile odwiertów, ja płaciłem za 5 odwiertów bodajże 700 zł nieco ponad rok temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts