dark01 09.01.2012 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 tez polecalbym vrooma, szczegolnie do kuchni moze sie okazac bardzo przydatny... o wallyflex nie slyszalem... dzieki za informacje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dark01 10.01.2012 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Mam pytanie do wykanczajacych - macie kogos poleconego do wentylacji mechanicznej z rekuperatorem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 10.01.2012 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 A czemu do wykanczajacych ? WM trzeba juz przemyslec w trakcie stanu surowego, bo potem moga sie pojawic problemy z orurowaniem itp.Ja robilem w PRO Ogrzewane na boh. warszawy. Ale oni maja ned-air - troche drozsze niz mozna kupic np rodzime produkty. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 10.01.2012 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Też bede miał Need Air z PRO. Zaważyła cena końcowa w porównaniu np. z Vailantem. Polecam zrobić przynajmniej otwory na anemostaty przed tynkami. W zależności jaki masz strop to wykonawca będzie widział gdzie swobodnie może robić dziurki. W przypadku terrivy lepiej nie ciąć belek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 10.01.2012 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Muszę się pochwalić http://www.bankfotek.pl/thumb/1159760.jpeg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 10.01.2012 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Pochwalisz sie, jak bedziesz kladl na to jakies deski itp, i podloga okaze sie rowna Ja akurat trafilem na super ekipe. Roznice pzoiomow mialem zerowe. Sam moglem spokojnie polozyc deski. Ale niektorzy trafiaja tak paskudnie, ze masakra. Konczy sie zdzieraniem posadzki lub wylewanie samopoziomujacej na to. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaTomek 10.01.2012 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Oprócz posadzki widać, że jesteś zwolennikiem nowej mody niskiego osadzenia włączników. Jaka to jest wysokość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 10.01.2012 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Pochwalisz sie, jak bedziesz kladl na to jakies deski itp, i podloga okaze sie rowna Ja akurat trafilem na super ekipe. Roznice pzoiomow mialem zerowe. Sam moglem spokojnie polozyc deski. Ale niektorzy trafiaja tak paskudnie, ze masakra. Konczy sie zdzieraniem posadzki lub wylewanie samopoziomujacej na to. Fantom To jest Pan Arek z listy, miał go bodajże Q-bis, robił też u mojego szwagra i wiem, że robi równo, ale fakt okaże się jak będę kładł deski lub kafle. Oprócz posadzki widać, że jesteś zwolennikiem nowej mody niskiego osadzenia włączników. Jaka to jest wysokość? 85 cm od posadzki w przypadku jednego włącznika, w przypadku dwóch 85 cm wychodzi pomiędzy włącznikami. A co do nowomody to już od kilku lat jest na rynku i będąc w kilku domach kwestia przestawienia to chwila. Jak dla nas duża wygoda, nie trzeba podnosić ręki, a jak się coś niesie można nawet włączyć światło kolanem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 10.01.2012 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Pochwalisz sie, jak bedziesz kladl na to jakies deski itp, i podloga okaze sie rowna Ja akurat trafilem na super ekipe. Roznice pzoiomow mialem zerowe. Sam moglem spokojnie polozyc deski. Ale niektorzy trafiaja tak paskudnie, ze masakra. Konczy sie zdzieraniem posadzki lub wylewanie samopoziomujacej na to. Fantom A daj namiary na ekipę jak możesz. Mam już właściwie wszystkie ale od posadzki nie. Jaka jest obecnie stawka za m2 robocizny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 10.01.2012 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 A daj namiary na ekipę jak możesz. Mam już właściwie wszystkie ale od posadzki nie. Jaka jest obecnie stawka za m2 robocizny? Jeżeli chodzi o Pana Arka Przybylskiego to 695-910-560. Płaciłem 28 PLN/m2 z plastyfikatorem, włóknem i dylatacją w cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 10.01.2012 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Ja robilem u Pana Chrostowskiego, ale namiary to juz trza w sieci poszukac. Tylko jak rok temu robilem, to cena byla maks 22-24 zl chyba. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Micmisio 10.01.2012 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Kupując samodzielnie materiał posadzki kosztowały mnie 25/m - przed odliczeniem części vatu. W tym robocizna 12/m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 10.01.2012 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 kurcze walczysz z tą tapetą już tyle czasu, że chyba szybciej byłoby otynkować ścianę raz jeszcze i położyć nową tapetę współczuję! A tam zaraz walczę . Nie ma sensu tynkować skoro tylko dwa paski są skopane. Zresztą już ten paprak co go mam w stopce właśnie kładł jako drugi ;-( Tak naprawdę trzeba zedrzeć dwa paski, przeszlifować gips i dokładnie położyć. Jak by nie to że to salon (reprezentacyjna ściana) i te tapety teraz takie "inne" to sam bym położył. Kładło się kiedyś w domku, ale to inne czasy były i inny standard wykończenia. Niby prosta robota. Ale kogo nie zapytam to nikt nie tapetuje. Nawet Złota Rączka o której kiedyś tu ktoś pisał robi wszystko, no prawie wszystko ale tapet nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 10.01.2012 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Ten metal to chodzi o szklo z nierdzewka czy odlewy zeliwne itp ? Fantom Chodzi o odlewy żeliwne. Poprawienie mocowania barierek schodów wewnętrznych oraz dostosowanie i zamontowanie uchwytów na garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 11.01.2012 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 A tam zaraz walczę . Nie ma sensu tynkować skoro tylko dwa paski są skopane. Zresztą już ten paprak co go mam w stopce właśnie kładł jako drugi ;-( ...... Niby prosta robota. Ale kogo nie zapytam to nikt nie tapetuje. Nawet Złota Rączka o której kiedyś tu ktoś pisał robi wszystko, no prawie wszystko ale tapet nie. No właśnie, pytanie nie odnośnie tapetowania ale z tej samej beczki. Muszę poszukać jakiegoś kafelkarza na razie do kotłowni, a jak się sprawdzi to jeszcze dla niego pracę bym znalazł Mam takich co dłubią długo i drogo i też takiego co kładzie prawie za friko ale żal patrzeć i w dodatku trzeba pilnować. A może Wy znacie takich co można określić "złoty środek"? Przydatne też będą kontakty których lepiej nie ruszać bo nie ukrywam, że nabrałem z LM i Casto kontaktów z tablic i zamierzam obdzwonić wszystkich i nieco porozmawiać. Dzięki z góry za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 11.01.2012 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Koledzy potrzebuję namiar na dobry i tani styropian. Czy szukać w naszej części świata czy lepiej Allegro itp? Poszukuję styropianu na posadzkę, fundamenty i elewację. Wszystko o najwyższych parametrach i dość grube (ściany np. 25cm z frezem). Może ktoś polecić dostawcę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burundi 11.01.2012 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Witam wszystkich w Nowym Roku Powoli rozglądam się za oknami. Jakiej firmy i gdzie w Szczecinie braliście okna? Czy ktoś z Was montował okna w warstwie ocieplenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 11.01.2012 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 burundi ja kupowałem w MS i montaż w ociepleniu na kotwach i wysuniętych fundamentach, będę montował dopiero na wiosnę ale jeżeli chodzi o fachowość obsługi w MS to jestem baaaaardzo zadowolony. Panowie wiedzą co sprzedają i znają się na rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burundi 11.01.2012 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 bitter dzięki za odp. Już zdążyłam napisać na priv do Ciebie. Czy to ten MS na Ku Słońcu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burundi 11.01.2012 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 A ja jeszcze pociągnę temat izolacji przeciw wilgociowej podłogi na gruncie. Słyszałem o takim rozwiązaniu: preparat do zagruntowania, papa termozgrzewalna i na to jeszcze folia. Jest sens tyle warstw. Jak to wygląda u Was??? Słyszałem również taką opinię iż nie należy papy dawać w pomieszczeniach mieszkalnych (nie zdrowo) pozdro To ja tez pociągnę ten temat. Zamierzamy właśnie w ten sposób wykonać izolację czyli nałożyć grunt na czystej powierzchni, na to papa i folia. Ale mam pytanie czy podczas następnych prac (isntalacje wod-kan, elektryka, odkurzacz itd.) nie uszkodziła się Wam ta folia od chodzenia po niej? Zabezpieczaliście ją jakoś dodatkowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts