szczukot 11.01.2012 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Ale elektryke czy odkurzacz robisz wczesniej, a wod kan np robisz pozniej. Praktycznie nei ma zadnych prac wykonywanyc jak lezy folia. Jak kladziesz folie, to w tej samej minucie kladziesz styropian. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burundi 11.01.2012 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Czy taka kolejność jest dobra?- papa na chudziaku termozgrzewalna- elektryka- odkurzacz- wod-kan- tynki- folia (wkładana między papę a ewentualne rury od odkurzacz i wod-kan)- styropian- podłogówka- wylewki I jeszcze pytanie czym i jak mocowaliście rury od odkurzacza centralnego do papy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 12.01.2012 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Czy taka kolejność jest dobra? - papa na chudziaku termozgrzewalna - elektryka - odkurzacz - wod-kan - tynki - folia (wkładana między papę a ewentualne rury od odkurzacz i wod-kan) - styropian - podłogówka - wylewki I jeszcze pytanie czym i jak mocowaliście rury od odkurzacza centralnego do papy? Nie, najlepiej...Elektryka, tynki, papa, wod-kan (kładą rurki na dystansach ze styropianu), odkurzacz centralny (to leży na chudziaku/papie), przychodzi posadzkarz i układa folię i styropian, wchodzą hydraulicy układają podłogówkę i znowu posadzkarz i wylewa. Jest troche ciśnienie jak ktoś się obsuwa. Nie pozwól by tynkarz chodził po rurkach odkurzacza i rurkach wod-kan. Uszkodzą i będzie kicha. Lepiej potem poprawić bruzdy, na nowo położyć gdzieś tynk niż gdyby gdzieś była nieszczelność. Rury odkurzacza niczym nie mocowałem, jak zapianowałem już na ścianie gniazda to wszystko było sztywne. Niech leżą swobodnie to jak będą układać styro to będzie im łatwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 12.01.2012 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Wszystkiego dobrego w 2012 i witam na nowo na forum. Czas szybko zleciał. MIneło 6 lat od wybudowania domu starego, 2 od przeprowadzki do Szczecina. Udało nam się sprzedać dom w 3 City i na wiosnę mam nadzieje ruszę z budową Gosia a ja myslałam ze juz mieszkasz:):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amka 12.01.2012 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Witam Grupę Od jakiegoś czasu czytam wymianę doświadczeń Grupy - zaczęłam od 2008 roku i właśnie dobrnęłam do końca - ufff, w końcu jestem na bieżąco Planuję budować się w okolicach Polic. Na razie mam zakupioną działkę i powoli zaczynam planować kolejne etapy zbliżające mnie do zamieszkania we własnym osobistym, jedynym i niepowtarzalnym domku Gratulacje dla wszystkich, którzy już mieszkają i trzymam kciuki za tych, którzy są w trakcie budowy. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 13.01.2012 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 amka, życzę powodzenia w tej przygodzie życia Dużo optymizmu, cierpliwości i spokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 13.01.2012 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Witam Grupę Od jakiegoś czasu czytam wymianę doświadczeń Grupy - zaczęłam od 2008 roku i właśnie dobrnęłam do końca - ufff, w końcu jestem na bieżąco Planuję budować się w okolicach Polic. Na razie mam zakupioną działkę i powoli zaczynam planować kolejne etapy zbliżające mnie do zamieszkania we własnym osobistym, jedynym i niepowtarzalnym domku Gratulacje dla wszystkich, którzy już mieszkają i trzymam kciuki za tych, którzy są w trakcie budowy. Pozdrowienia Witam - powodzenia w realizacji zamierzeń. Ta wymiana doświadczeń pozwala zachować zdrowie psychiczne, daje wiedzę, że błędy "fachowców" nie dotykają wyłącznie nas. Poza tym w grupie raźniej:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy126 13.01.2012 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 witamczy budował ktoś z firmą RENOVA?lub wie coś na jej temat?z góry dziękuję za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafiks 13.01.2012 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 witam.sprawdzaliscie moze szczelnosc kanalizy ukladanej pod chudziakiem.jak to mozna sprawdzic.niestety nie zrobiłem tego przed zasypaniem.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 13.01.2012 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Teska, kurcze zapomniałam jak sie odpowiada:-( Niestety, zablokowała nas sprzedaz domu. WYnajelismy swój w 3 miescie i tutaj dla nas. W grudniu sprzedalismy i na wiosnę mam nadzieje ruszę z budową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 13.01.2012 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 witam.sprawdzaliscie moze szczelnosc kanalizy ukladanej pod chudziakiem.jak to mozna sprawdzic.niestety nie zrobiłem tego przed zasypaniem.pozdrawiam Tak. Na wyjściu założyłem kolano i rura ponad fundamenty. Zalałem wodą do pewnego poziomu i po dwóch dniach sprawdziłem czy coś ubyło. Było ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafiks 13.01.2012 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 mam jeszcze pytanie odnosnie rury doprowadzajacej powietrze do kominka.Jakiej średnicy dawaliscie.U mnie bedzie kominek z dgp 14kw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 13.01.2012 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 mam jeszcze pytanie odnosnie rury doprowadzajacej powietrze do kominka.Jakiej średnicy dawaliscie.U mnie bedzie kominek z dgp 14kw U mnie poszła szara kanalizacyjna 110. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 13.01.2012 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Witam Grupę Od jakiegoś czasu czytam wymianę doświadczeń Grupy - zaczęłam od 2008 roku i właśnie dobrnęłam do końca - ufff, w końcu jestem na bieżąco Planuję budować się w okolicach Polic. Na razie mam zakupioną działkę i powoli zaczynam planować kolejne etapy zbliżające mnie do zamieszkania we własnym osobistym, jedynym i niepowtarzalnym domku Gratulacje dla wszystkich, którzy już mieszkają i trzymam kciuki za tych, którzy są w trakcie budowy. Pozdrowienia Witamy. W kupie raźniej:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafiks 14.01.2012 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 U mnie poszła szara kanalizacyjna 110. dzieki za odpowiedz. kominek sprawnie działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 14.01.2012 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Ja mam chyba nawet 100 do kominka, ale moze tez 110. Taki przekroj, jak otowrze przepustnice, to wypala mi caly kominek drewna w 20 min i sciany obok swieca od nagrzania Tak naprawde, to w 99 % czasu pracy, leci tego powietrza powiedzmy srednica 5 cm. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 14.01.2012 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Ja wstawiłem 200 a potem i tak redukowałem. Zasada co do średnicy jest prosta - taka jak wlot powietrza zewnętrznego w kominku. Zazwyczaj 110, czasem 160. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KulinaKul 14.01.2012 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Witam wszystkich w Nowym Roku Powoli rozglądam się za oknami. Jakiej firmy i gdzie w Szczecinie braliście okna? Czy ktoś z Was montował okna w warstwie ocieplenia? My zdecydowalismy sie na okna o profilu VEKA i okucia firmy Winkhaus. Obecnie mamy do czynienia z okuciami Winkhausa i wiemy ze po ponad 10 latach nic sie nie dzieje. Firma jaka wybralismy to WESA z Tanowa. Z tego cosmy sie orientowali jest duzo firm i naprawde mozna dostac fiola i po wielu ''mekach i trudach '' wybralismy jak wyzej. Pozdrawiam Kul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goszka21 15.01.2012 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Witam wszystkich budujących. Jako nowicjusz klaniam się mistrzom.. I pewnie nie raz poproszę o radę. Dziś się zaczytowyję narazie..i patzrę jak mi się oczy otwierają.Wow..jaka ja malutka jestem..prawie jak mój wymarzony domek..Ale co tam..chyba spróbuję...Za kilka dni złożę wnisoski do Enei..wodociągów i gazowni..To nawet chyba nie pierwszy schodek..Optymistycznie patzrę.Pozdrawiam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KulinaKul 15.01.2012 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Witam wszystkich budujących. Jako nowicjusz klaniam się mistrzom.. I pewnie nie raz poproszę o radę. Dziś się zaczytowyję narazie..i patzrę jak mi się oczy otwierają.Wow..jaka ja malutka jestem..prawie jak mój wymarzony domek..Ale co tam..chyba spróbuję...Za kilka dni złożę wnisoski do Enei..wodociągów i gazowni..To nawet chyba nie pierwszy schodek..Optymistycznie patzrę. Pozdrawiam.. Witaj Goszka21. Gratuluje i 3 mam kciuki. Najwazniesze ze sie zdecydowalas. A pozniej powoli powoli i bedzie szlo dobrze Witamy i jak mowia rosjanie Go Ahead. Kul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts