sjk 06.02.2012 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Wiecie może gdzie można tanio zdjęcia termowizyjne zamówić do zrobienia na wołczkowie ? bez żadnych raportów, operatów i innych bzdur.... na razie mam ofertę z operat.co na 450pln ma wyjść przy moim domku ok 70-80 zdjęć..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 06.02.2012 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 sjk miałam dwa piony na dach wyprowadzone:-( to nie to. Na pewno porazka okazały sie kominki wentylacyjne na dachu, to był pomysł diabła. Nie tylko kosztowały cholernie duzo, to na dodatek wiało i czasami przy duzych deszczach zaciekało. Ale mądry polak po szkodzie;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalisttet 06.02.2012 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Ja kupilem z litego drewna, bo byly w dobrej cenie Same drzwi nawet bardzo tanie byly, wiecej kosztowaly mnie drewniane oscieznice i malowanie/lakierowanie. Mozna np kupic zwykle oscieznice, do tego dokupic tanie drewniane drzwi i dac do bejcowania/lakierowania (cos kolo 100-200 zl za sztuke) lub pomalowac samemu. Dowolny kolor itp. Zadzon np do takiego sklepiku z drewnem ktory jest na wlocie do Pilchowa. Maja drzwi surowe firmy Dziadek. To sa drzwi z sosnowe itp - zaden dab. Dowiedz sie cen. Fantom Dzięki za odpowiedź, a masz może telefon, albo bardziej precyzyjne namiary na ten sklep? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 06.02.2012 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Słuchajcie, mam pytanie czy ktoś ze Szczecina wybudował dom z keramzytu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 06.02.2012 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Dzięki za odpowiedź, a masz może telefon, albo bardziej precyzyjne namiary na ten sklep? google i .... http://www.dremar.com.pl/index.php?s1=oferta&s2=d1 Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaTomek 06.02.2012 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Ja kupilem z litego drewna, bo byly w dobrej cenie ..... Zadzon np do takiego sklepiku z drewnem ktory jest na wlocie do Pilchowa. Maja drzwi surowe firmy Dziadek. To sa drzwi z sosnowe itp - zaden dab. ... Fantom To sosnowe są lepsze od dębowych??? Z tego co wiem to sosna na okna, drzwi, podłogi nie jest najlepszym materiałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 06.02.2012 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Nie. Sosnowe sa TANSZE niz debowe.Za ile kupisz najtansze surowe debowe drzwi ? Uda ci sie za 200-300 zl ? No wlasnie.A potem to razy 10 i masz ile kasy trzeba wydac na drzwi. Kupa kasy na to idzie. Nawet jakby to byly zwykle badziewne z plastra miodu to sporo kasy idzie.A ja kupilem z takiej 'sosny brazylijskiej', dalem do bejcowania na wybrany kolor, lakierowanie i mam super ddrewnaine drzwi za mala kase.A co do sosny na podlogi to super sprawa. Widzialem podlogi tego typu, tylko to juz musi byc styl typowo 'wiejski'. Szczeliny, nierowne itp. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaTomek 06.02.2012 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Jeśli o to chodzi to oczywiście przyznaję rację! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fergson 06.02.2012 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 A tak w ogole to sobie pogadam, bo mojego archi zostały 2 tyg na koncepcje, a jest w czarnej dziurze. Ech, zaczeły sie juz uroki budowania;-) Najgorsze ze nie mam jak ekipy umowić. Niby kryzys, a na wiosne mam wrazenie pospolite ruszenie jest w Szczecinie z budowami Również startuję na wiosnę. Ekip jest dużo, ale naprawdę ciężko jest coś wybrać. Osobiście rozmawiałem już z pięcioma ekipami i na drugie pięć rozmów jestem umówiony. Rozpiętość cenowo-jakościowa jest ogromna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 07.02.2012 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Mam znalazłam, produkuja w Płoni bardzo dobry jakościowo, to tak dla potomnych:-) Keramzyt oczywisci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zumbo 07.02.2012 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Witam wszystkich Ja też, na razie w swoim mieszkaniu, kupiłem swego czasu w Castoramie tanie surowe drzwi sosnowe, dałem do zabejcowania i oszklenia. Służą mi ładnych kilka lat, a wyglądem niczym nie ustępują drogim odpowiednikom. Ba - są nawet od nich ciekawsze. Nie. Sosnowe sa TANSZE niz debowe. Za ile kupisz najtansze surowe debowe drzwi ? Uda ci sie za 200-300 zl ? No wlasnie. A potem to razy 10 i masz ile kasy trzeba wydac na drzwi. Kupa kasy na to idzie. Nawet jakby to byly zwykle badziewne z plastra miodu to sporo kasy idzie. A ja kupilem z takiej 'sosny brazylijskiej', dalem do bejcowania na wybrany kolor, lakierowanie i mam super ddrewnaine drzwi za mala kase. A co do sosny na podlogi to super sprawa. Widzialem podlogi tego typu, tylko to juz musi byc styl typowo 'wiejski'. Szczeliny, nierowne itp. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafiks 07.02.2012 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 witam serdecznie.orientujecie sie jak to jest z tym pradem budowlanym od enei. Podpisałem z nimi umowe pod koniec listopada.nie zuzyłem ani jednego kw a tu dzisiaj rachunek przyszedł sto pore złotych.Za co oni sobie licza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 08.02.2012 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 witam serdecznie.orientujecie sie jak to jest z tym pradem budowlanym od enei. Podpisałem z nimi umowe pod koniec listopada.nie zuzyłem ani jednego kw a tu dzisiaj rachunek przyszedł sto pore złotych.Za co oni sobie licza. Zapłaciłeś opłaty stałe. Musisz się z tym pogodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merena 08.02.2012 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 witam serdecznie.orientujecie sie jak to jest z tym pradem budowlanym od enei. Podpisałem z nimi umowe pod koniec listopada.nie zuzyłem ani jednego kw a tu dzisiaj rachunek przyszedł sto pore złotych.Za co oni sobie licza. jest w rachunku stała opłata, chyba nazywa się przesyłowa, płaci się za samą możliwość poboru prądu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merena 08.02.2012 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 dostałam właśnie wycenę od ekipy która będzie stawiała SSO chciałabym ją z czymś porównać. Czy mozecie powiedziećile kosztuje/kosztowała Wasza budowa? Chodzi mi o fundamenty mury strop kominy ścianki działowe i dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merena 08.02.2012 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 pisałam wcześniej, ale cały czas mi znika Polecam instalatora p.Ryszarda 506150419 sprawdzony! właśnie szukam hydraulika, dziś jestem umówiona z jednym, ale skorzystam i z Waszych poleceń, zadzwonię do Metalika i do p. Ryszarda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marber 08.02.2012 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 dostałam właśnie wycenę od ekipy która będzie stawiała SSO chciałabym ją z czymś porównać. Czy mozecie powiedziećile kosztuje/kosztowała Wasza budowa? Chodzi mi o fundamenty mury strop kominy ścianki działowe i dach najlepiej porownaj ja z wycenami innych ekip (a rozpietosc cenowa na naszym rynku jest duuuza); ja za SSO zaplacilem 175 kpln netto; domek z poddaszem uzytkowym, 130 m2 pow. uzytkowej + garaz 26m2 (porotherm 25, strop monolityczny, dachowka - roben ceramiczna glazurowana) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafiks 08.02.2012 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 dostałam właśnie wycenę od ekipy która będzie stawiała SSO chciałabym ją z czymś porównać. Czy mozecie powiedziećile kosztuje/kosztowała Wasza budowa? Chodzi mi o fundamenty mury strop kominy ścianki działowe i dach za fundamenty ok 65 m =ocieplenie=izolacja=kanaliza pod chudziakiem no i chudziak -materiał z robocizna 40 000 z czego za robocizne 12000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burundi 08.02.2012 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Materiał + robocizna wyszło mi podobnie. Wielkość domku praktycznie ta sama. Materiały kupywaliśmy sami.Patrz co jest w cenie robocizny, np: zewnętrzne schody, tarasy, geodeta, szalunki, koparka, przenośne WC itp., barak na czas SSO, żeby potem nie okazało się, że taniej=drożej. najlepiej porownaj ja z wycenami innych ekip (a rozpietosc cenowa na naszym rynku jest duuuza); ja za SSO zaplacilem 175 kpln netto; domek z poddaszem uzytkowym, 130 m2 pow. uzytkowej + garaz 26m2 (porotherm 25, strop monolityczny, dachowka - roben ceramiczna glazurowana) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merena 08.02.2012 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 najlepiej porownaj ja z wycenami innych ekip (a rozpietosc cenowa na naszym rynku jest duuuza); ja za SSO zaplacilem 175 kpln netto; domek z poddaszem uzytkowym, 130 m2 pow. uzytkowej + garaz 26m2 (porotherm 25, strop monolityczny, dachowka - roben ceramiczna glazurowana) a sama robocizna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts