ArKaMa 19.02.2012 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Gosia ... po co Ci używany? Nowy kosztuje 100zł ... http://allegro.pl/piec-7-piecyk-koza-szamotowy-150m2-atestowany-i2120303050.html Najwazniejsze to jak najdłuższa w miarę dobrej jakości rura do komina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 20.02.2012 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Witam Gdzie braliście okna w Szczecinie i jakich firm i jeszcze czy jest sens inwestować w szyby antywłamaniowe P4, czy lepiej zainwestować w kontraktony, lepsze okucia i klamki z kluczykami? Ja moge tylko kogos nie polecic bo mam wszystkie do reklamacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 20.02.2012 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Ja moge tylko kogos nie polecic bo mam wszystkie do reklamacji To napisz dla przestrogi potomnych. A z ciekawości, rozumiem, że to jeszcze przed montażem, czy już po? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafiks 20.02.2012 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Nie moc jest tutaj najważniejsza, a skala modulacji by piec startował od jak najniższej mocy. Ja wybrałem Immergas Victrix X 24 (startuje już od 3.4 kW) . Jego mniejszy odpowiednik - 12 startuje od 2kW. Dodatkową zaletą jest wymiennik z kwasówki i 5 letni okres gwarancyjny. Polecam poczytać ten wątek http://forum.muratordom.pl/showthread.php?4580-Wyb%C3%B3r-kot%C5%82a-gazowego/page83 i cofnąć się kilka(naście) stron by zobaczyć jakie piece są godne zainteresowania. Jest tam kilka propozycji godnych uwagi. kupiłes kocioł i dodatkowy zasobnik?a jak z serwisem tego kotła w szczecinie.zainteresował mnie ten model. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 20.02.2012 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 kupiłes kocioł i dodatkowy zasobnik?a jak z serwisem tego kotła w szczecinie.zainteresował mnie ten model. Pozdrawiam Tak, zdecydowaliśmy się na 160 litrów. Jakoś nie wierzę (a w szczególności żona w dwufunkcyjne z małym zasobnikiem typu kilkadziesiąt litrów). A że znam swoją połówkę w ulubienie długiego prysznica to wolę nie ryzykować W Szczecinie jest 8 serwisów Immergasa, choć jeszcze nie pytałem swojego instalatora kogo wybrać. Na chwilę obecną muszę wykafelkować kotłownię, by przejść etap montażu elementów tego wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 20.02.2012 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 A ja mam z wbudowanym zasobnikiem warstwowym 80L i starcza na 4 osobowa rodzine z zapasem. Lacznie z kapiela w wannie i pod prysznicem w jednym momencie. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 20.02.2012 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 A ja mam z wbudowanym zasobnikiem warstwowym 80L i starcza na 4 osobowa rodzine z zapasem. Lacznie z kapiela w wannie i pod prysznicem w jednym momencie. Fantom To bardzo dobra wiadomość - ja mam 200l więc tym bardziej nie powinno byc problemów. Jaką temp utrzymujesz w zbiorniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 20.02.2012 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Tak roznie, ale ogolnie mam ustawione 42 st. Czasami do 45 jak ma byc gorecej.Po co marnowac kase na grzanie ciagle zbiornika i dodatkowe wychladzanie obiegiem. Lepiej grzac 80L tylko niz 200 czy 300. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 20.02.2012 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 ........ Lepiej grzac 80L tylko niz 200 czy 300. Fantom Taaaaak Tylko mam mieć taką wannę: http://www.2hd.pl/DURASAN_Wanna_akrylowa__Lima_TG811_PL_PrawoLewostronna_p27463.html to i wody trochę wleciiiiii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 20.02.2012 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 A no to troche zazdroscic a troche wspolczoc Z jednej strony fajny bajer, a z dugiej strony w 99 % przypadkach sie czlowiek kapie sam, a aby sie wykapac, to pojdzie sporo gazu. I nie ma opcji 1/2 Trzeba lac cala wanne. I wolno sie to napelnia od dolu. Ciezko wlezc do wanny z ciepla woda - bedzie tylko na dnie. A co do wielkosci ziornika to male znaczenie. Przeciez w moja wanne tez wchodzi wiecej niz 80L. Zbiornik warstwowy i pic 16kW daje rade bez problemu nagrzewac on-line Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 20.02.2012 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 ... Z jednej strony fajny bajer, a z dugiej strony w 99 % przypadkach sie czlowiek kapie sam, ...Fantom Żona powiedziała, że będzie mi się podobać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 21.02.2012 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 To potem nie pokazuj jej rachunkow za gaz Tak z ciekawosci, patrzales jaka jest pojemnosc tej wanny ? Bo u mnie cisnienie slabe i jestem ciekaw ile bym trwalo aby ja troche napelnic. Ja mam cos kolo 200 l wanne, a ta wyglada na dobe ponad 500. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 21.02.2012 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 A no to troche zazdroscic a troche wspolczoc Z jednej strony fajny bajer, a z dugiej strony w 99 % przypadkach sie czlowiek kapie sam, a aby sie wykapac, to pojdzie sporo gazu. I nie ma opcji 1/2 Trzeba lac cala wanne. I wolno sie to napelnia od dolu. Ciezko wlezc do wanny z ciepla woda - bedzie tylko na dnie. A co do wielkosci ziornika to male znaczenie. Przeciez w moja wanne tez wchodzi wiecej niz 80L. Zbiornik warstwowy i pic 16kW daje rade bez problemu nagrzewac on-line prawda to. Ja miałam wanne 2 osobowa w sypialni. Zanim wanna sie napełniła, to leciała zimna woda:-( Teraz tez bede miała, ale znam ograniczenia..i nie wiem czy wybor innego pieca pomoze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 21.02.2012 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 ArKaMa daj znac jak wanna sie sprawuje, super wyglada. A to odbra firma? tzn nie rozleci sie;-)))))? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 21.02.2012 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 To potem nie pokazuj jej rachunkow za gaz Tak z ciekawosci, patrzales jaka jest pojemnosc tej wanny ? Bo u mnie cisnienie slabe i jestem ciekaw ile bym trwalo aby ja troche napelnic. Ja mam cos kolo 200 l wanne, a ta wyglada na dobe ponad 500. Fantom Z rachunkami tak zrobię - miesięczne przedstawię jako półroczne Z ciśnieniem OK - jest 5 barów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 21.02.2012 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 ArKaMa daj znac jak wanna sie sprawuje, super wyglada. A to odbra firma? tzn nie rozleci sie;-)))))? Relacja z pierwszej kąpieli będzie na stronie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 21.02.2012 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 prawda to. Ja miałam wanne 2 osobowa w sypialni. Zanim wanna sie napełniła, to leciała zimna woda:-( Teraz tez bede miała, ale znam ograniczenia..i nie wiem czy wybor innego pieca pomoze No to jak drugi raz zdecydowalas sie na podwojna - to znaczy, ze warto. No ja jednak chyba jestem zbyt prkatyczny w tym temacie. Mam taka, ze dwie osoby wejda, ale podwojna to to nie jest : http://www.youtube.com/watch?v=Zl9DZi3yE7k Mozna polozyc sie smialo z dwoch stron, bo jest symetryczna w srodku. Kran z boku wiec w glowe tez sie nie wbija. I nie kosztuje nalanie wanny kupe kasy Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 21.02.2012 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 No to jak drugi raz zdecydowalas sie na podwojna - to znaczy, ze warto. No ja jednak chyba jestem zbyt prkatyczny w tym temacie. Mam taka, ze dwie osoby wejda, ale podwojna to to nie jest : http://www.youtube.com/watch?v=Zl9DZi3yE7k Mozna polozyc sie smialo z dwoch stron, bo jest symetryczna w srodku. Kran z boku wiec w glowe tez sie nie wbija. I nie kosztuje nalanie wanny kupe kasy Fantom Super ta Twoja wanna, bardzo ladna jest. Gdzie ja kupowałeś? Ja mam najwielszy problem w piecem. Mam 3 łazienki, super duper vaiilant eco compat powodował tylko frustrację i po jednym myciu pod prysznicem leciała letnia woda. Teraz do leków typu smród z kanalizy, doszedłpiec. Ale to uroki budowania 2 domu;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_tomi 21.02.2012 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Ilo szybowe pakiety macie w swoich oknach? Zastanawiam się nad 3 szybowymi bo są cieplejsze, ale boję się że w pomieszczeniach będzie nico ciemniej niż przy 2 szybowych. Jak to wygląda w rzeczywistości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 21.02.2012 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Ja mam 2-szybowe z zewnetrzna szyba samoczyszczaca. Ale patrzac z persektywy, to bym chyba kupil 3-szybowe (nie bylo 3-szybowych z taka clean-szyba) Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts