ArKaMa 21.02.2012 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Ilo szybowe pakiety macie w swoich oknach? Zastanawiam się nad 3 szybowymi bo są cieplejsze, ale boję się że w pomieszczeniach będzie nico ciemniej niż przy 2 szybowych. Jak to wygląda w rzeczywistości? Mam trzyszybowe - nie zuważam przytłumienia światła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_tomi 21.02.2012 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Mam trzyszybowe - nie zuważam przytłumienia światła. A pamiętasz, albo masz gdzieś zapisane parametry tych okien (wsp. k, g, Lt i takie tam) i jakiej firmy są okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 21.02.2012 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 A pamiętasz, albo masz gdzieś zapisane parametry tych okien (wsp. k, g, Lt i takie tam) i jakiej firmy są okna? Okna Avante - poszukam tych wspołczynników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_tomi 21.02.2012 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Okna Avante - poszukam tych wspołczynników. A w którym punkcie sprzedaży brałeś na Ku Słońcu czy na Bol. Śmiałego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 21.02.2012 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 na ku sloncu chyba. na boleslawa maja chyba biuro nieruchomosci. Fantomps. Tez mam od nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_tomi 21.02.2012 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 na ku sloncu chyba. na boleslawa maja chyba biuro nieruchomosci. Fantom ps. Tez mam od nich A jak oceniasz ich ekipę od montażu. Mają pojęcie o montażu w warstwie ocieplenia bo taką biorę pod uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 21.02.2012 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Maja kilka ekip - ciezko sie wiec wypowiedziec. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 21.02.2012 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 A jak oceniasz ich ekipę od montażu. Mają pojęcie o montażu w warstwie ocieplenia bo taką biorę pod uwagę? Mają kilka ekip jak napisał Szczukot, ta która montowała u mnie wiedziała po co sa kotwy, więc powinni sobie poradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_tomi 22.02.2012 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Jaki styropian na elewacje wybraliście i gdzie zamawialiście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 22.02.2012 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Jaki styropian na elewacje wybraliście i gdzie zamawialiście? Miał być szary 15cm, a położyłem termoorganika gold 18cm. Kupowany w Euroklinkier na Obotryckiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 22.02.2012 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Miał być szary 15cm, a położyłem termoorganika gold 18cm. Kupowany w Euroklinkier na Obotryckiej. Co zadecydowało o zmianie? Sam ocieplać będę za kilka miesięcy więc chętnie douczę się co nieco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariodobra 22.02.2012 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Witam Wszystkich forumowiczów w tym roku zamierzam budować dom w Dobrej. Aktualnie czekam na pozwolenie na budowę i zacząłem poszukiwania wykonawcy. Czy ktoś mógł by pomóc w tym temacie? Coś polecić ewentualnie jak zdobyć dostęp do listy wykonawców? Z góry dziękuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_tomi 22.02.2012 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 to jeszcze pytanko czy stosowaliście liste startową pod pierwsze płyty styro i na co mocowaliście płyty do ściany, klej w zaprawie czy klej w piance np. TYTAN EOS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 22.02.2012 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Witam Wszystkich forumowiczów w tym roku zamierzam budować dom w Dobrej. Aktualnie czekam na pozwolenie na budowę i zacząłem poszukiwania wykonawcy. Czy ktoś mógł by pomóc w tym temacie? Coś polecić ewentualnie jak zdobyć dostęp do listy wykonawców? Z góry dziękuje za pomoc. Witamy W ktorym miejscu Dobrej ? Fantom ps. Kiedys byl pomysl, aby na googlach pokazywac miejsca gdzie kto z nas sie buduje. Pamieta ktos ten projekt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariodobra 22.02.2012 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Okolice ulicy Przyjaznej niestety jestem na samym początku procesu zobaczymy jak to będzie. Wszelka pomoc of forumowiczów mile widziana. Pomysł z google uważam za bardzo fajny, narazie mógłbym wkleić tylko w krzaki Ale myślę, że w tym roku będzie już tam stan surowy zamknięty. Witamy W ktorym miejscu Dobrej ? Fantom ps. Kiedys byl pomysl, aby na googlach pokazywac miejsca gdzie kto z nas sie buduje. Pamieta ktos ten projekt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 22.02.2012 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Na forum wszystko już było... http://mapy.google.pl/maps/ms?ie=UTF8&hl=pl&msa=0&msid=101153730462911999745.000461fff7f81618bb8ce&z=17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 22.02.2012 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Aha - to byla ogolnopolska. No to proponuje stworzyc mape lokalna - dla uzytkownikow naszej grupy. Mysle, ze takie rodzime rozeznanie moze nam czasami pomoc w lepszej organizacji. Dodawajcie sie do mapy !! Skrot do google w mojej stopce. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 22.02.2012 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Co zadecydowało o zmianie? Sam ocieplać będę za kilka miesięcy więc chętnie douczę się co nieco czas oczekiwania na styropian na grafitowy musiałbym czekać dwa tygodnie, termo gold był po trzech dniach. A ekipa czekała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 22.02.2012 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 to jeszcze pytanko czy stosowaliście liste startową pod pierwsze płyty styro i na co mocowaliście płyty do ściany, klej w zaprawie czy klej w piance np. TYTAN EOS Kilka mieksc na pianę, reszta (większość) na klej. Listew startowych nie stosowałem, zresztą żadna nie utrzyma styro 18cm. Ale fundamenty i cokół mam ocieplony 10cm styroduru i ten ścienny opiera sie na nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 22.02.2012 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 No to proponuje stworzyc mape lokalna - dla uzytkownikow naszej grupy. Mysle, ze takie rodzime rozeznanie moze nam czasami pomoc w lepszej organizacji. http://maps.google.pl/maps/ms?msid=2...00595,0.016512 Dodawajcie sie do mapy !! a jak??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts