barnich 22.02.2012 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 to jeszcze pytanko czy stosowaliście liste startową pod pierwsze płyty styro i na co mocowaliście płyty do ściany, klej w zaprawie czy klej w piance np. TYTAN EOS ja na piankę. Gdzie najtaniej kupię drzwi Polskone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 22.02.2012 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 a jak??? Dodalem skrot do maps google w stopce. Dziala czy sa jakies problemy ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 22.02.2012 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 widze skrot nie wiem jak do niej dopisac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 22.02.2012 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Hmm. Chyba trzeba miec konto w google.To moze prosze o podawanie wspolrzednych. Bede dodawal.Typu 53.485798,15.404664 Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 22.02.2012 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Hmm. Chyba trzeba miec konto w google. To moze prosze o podawanie wspolrzednych. Bede dodawal. Typu 53.485798,15.404664 Fantom Proszę bardzo: 53.445443,14.403296 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 23.02.2012 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 No wg mnie to 96 + 40 = 136 zl Fantom Oj czepiasz się szczegółów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 23.02.2012 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Ja również mam Oknoplastu i nie polecam. Aczkolwiek to raczej zasługa kiepskiego montażu (Eko-Dom Struga). Reklamacja z jesieni zeszłego roku do dzisiaj nie załatwiona (mieli dokończyć jak będą w okolicy - najwidoczniej przez pół roku nie mieli żadnego montażu w okolicy...). Chciałem kupić okna Oknoplastu ale miałem okazję porozmawisć z montażystami o "ciepłym montażu" i dałem sobie spokój, mój poziom wiedzy niestety był znacząco lepszy i dałem sobie spokój z tą firmą. Za to mogę polecić ekipę z Sokółki jak ktoś chce drewniane okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_tomi 23.02.2012 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Szukam drzwi zewnętrznych do pom. gospodarczego z tyłu domu i między garażem a domem. Na razie mam ofertę na drzwi stalowe KMT Eko Nova za 1400 z montażem. Macie może jakieś inne propozycje? Drzwi bez przeszkleń, zwykłe, ciepłe, trwałe i tanie Te drzwi z tyłu domu są od zachodu, także narażone na słońce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 24.02.2012 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 e_tomi mam ten sam dylemat i ten sam problem. Te drzwi niestety są cienkie i metalowe. Co oznacza, że w mrozy będą niezłym grzejnikiem a właściwie "zimnikiem". Mieszkam chwilowo (oby! ) w wynajmowanym małym mieszkaniu zaadaptowanym z budynku gospodarczego, drzwi wejściowe są własnie metalowe z metalową ościeżnicą. W największe mrozy ościeżnica pokryła się szronem! Myślę sobie, że chyba lepiej byłoby znaleźć coś drewnianego najtańszego jeżeli chodzi o ościeżnicę, a skrzydło jakieś kombinowane ocieplane w środku pianką ale nie znam firmy która mogłaby coś takiego mi wykonać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 24.02.2012 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Ja kupilem Gerda TT Plus. Tanie i cieplejsze troche http://www.gerda.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=207&Itemid=167 Fantomps. Podawajcie namiary na swoje domki !! Info w stopce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_tomi 24.02.2012 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Ja kupilem Gerda TT Plus. Tanie i cieplejsze troche http://www.gerda.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=207&Itemid=167 Fantom ps. Podawajcie namiary na swoje domki !! Info w stopce. A gdzie brałeś i czy w cenie montaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 24.02.2012 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Bralem kolo Turzynu, ale bylem w 3 firmach w miescie ktore sa przedstawicielem, i ceny roznily sie doslownie o maks 5 %.Jeszcze bylem na Tkackiej i na Boh Warszawy kolo Jagielonskiej Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 24.02.2012 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Fantom ps. Podawajcie namiary na swoje domki !! Info w stopce. A co ma być w tych namiarach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 24.02.2012 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Wspolrzedne. Bede dodawal.Typu 53.485798,15.404664 Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 25.02.2012 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 To ja się nie piszę. Wolę jednak być choćby odrobinę anonimowy. Przecież to wystawienie siebie dla złodziei wszelkiej maści. Prowadzisz dziennik, pokazujesz co masz w domu, widzą kiedy piszesz jak pracujesz, kiedy wyjeżdżasz na wakacje. O nie nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_tomi 25.02.2012 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 Jeszcze mam pytanko odnośnie montażu. Czy stosowaliście taśmy paroszczelne od wewnątrz i paroprzepuszczalne od zewnątrz i czy okna zlicowane z murem? Zastanawiam się czy jest sens stosować te taśmy i czy Avante na Ku Słońcu poradzi sobie z takim montażem. Prawie zdecydowałem się na Avante bo oferta jest atrakcyjna, tylko chętnie poznałbym opinie osób na temat montażu ich ekip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 25.02.2012 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 ja zamówiłem okna w MS ale jeszcze nie montowane bo nawet fundamentów nie mam Montuję w warstwie ocieplenia okna z parapetami, a te sięgające podłogi wysuwam na poszerzonym fundamencie. Chłopaki z MS wiedzieli o czym mówię - widać, że sroce spod ogona nie wypadli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_tomi 25.02.2012 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 ja zamówiłem okna w MS ale jeszcze nie montowane bo nawet fundamentów nie mam Montuję w warstwie ocieplenia okna z parapetami, a te sięgające podłogi wysuwam na poszerzonym fundamencie. Chłopaki z MS wiedzieli o czym mówię - widać, że sroce spod ogona nie wypadli Też chciałem montować w warstwie ocieplenia na kotwach, ale jednak ekonomicznego sensu to dla mnie nie ma. To co wydam na kotwy i montaż, nie sądzę żeby mi się zwróciło. Ale faktycznie chłopaki wiedzą o czym mówią, zresztą to oni troszkę mi podpowiedzieli takie pośrednie wyjście, czyli wysunięcie okna poza lico muru na ok 2-3 cm. Zmniejszy to troszkę mostek liniowy, a koszt takiego montażu się nie zwiększy. Gdybym robił w warstwie ocieplenia to pewnie też w MS, a tak głównym czynnikiem wyboru została cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 25.02.2012 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 u mnie wiele drożej nie wyszło, właśnie ze względu na to, że część okien stanęła na fundamencie i to wysunięcie nie jest 2-3 cm ale cała rama 8cm. Ja zwracam uwagę na każdy detal dotyczący ocieplenia bo będę grzał prądem, nawet jak się nie zwróci ten montaż to zależało mi na zlikwidowaniu efekty "bunkra" bo mój styropian będzie miał 25 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 25.02.2012 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 To ja się nie piszę. Wolę jednak być choćby odrobinę anonimowy. Przecież to wystawienie siebie dla złodziei wszelkiej maści. Prowadzisz dziennik, pokazujesz co masz w domu, widzą kiedy piszesz jak pracujesz, kiedy wyjeżdżasz na wakacje. O nie nie Haha. Powaznie ? No to cos Ci powiem : - setki osob z forum sa inego zdania niz Ty, i smialo podaja swoje namairy na liste ogolnopolska - myslisz, ze zlodzieja interesuje jaki styropian masz polozny ? - jak chcesz, to podam ci namiary Towjego domu w ciagu kilku minut - bez problemu moge go (jak i kazdy inny) go nameirzyc (nawet nie wychodzac z domu). ale ok Fantom ps. Musze przestac odpowiadac na pytania ludzi. Bo bede ywjawial tajemnice swojego domu. Np jakie mam okno - a to przeciez zlodziej moze wiedziec gdzie jest ich slaba strona. Kurcze, a ostatnio napsialem jakie drzwi mam wstawione Tak to by zlodziej podchodzac nie wiedzial jakie mam drzwi i okna i jaki gruby jastrych mam wylany na podlogach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts