Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

szczukot jestem w tej kwestii po twojej stronie, ale coś mi się wydaje, że grupa jest zamknięta na takie ekstrawagancje jak pokazanie gdzie mieszkają...ale to raczej iluzja anonimowości, tak jak iluzją ochrony przed włamywaczami jest wysokie ogrodzenie...

wklej mnie :)

+53° 28' 25.59", +14° 23' 30.17

Chyba już po ptokach.. :) Za dużo chętnych i Szczukot sie nie wyrabiał i zarzucił pomysł :):)

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Witam po krótkiej przerwie. Poszukiwania wykonawcy ciąg dalszy. Przerażają mnie te rozbieżności, u was też różnicę sięgały czasem prawie 100%? Ponawiam prośbę o listę wykonawców napewno ułatwiła by mi wybór, narazie ogłosiłem na szukaj fachowca ale tak jak mówie rozbieżności są duże a i nie ma opinii. Przeczytałem warunki odnośnie listy ale jestem na samym początku natomiast doradzać obiecuję jak będę w trakcie :)

Witam po krótkiej przerwie. Poszukiwania wykonawcy ciąg dalszy. Przerażają mnie te rozbieżności, u was też różnicę sięgały czasem prawie 100%? Ponawiam prośbę o listę wykonawców napewno ułatwiła by mi wybór, narazie ogłosiłem na szukaj fachowca ale tak jak mówie rozbieżności są duże a i nie ma opinii. Przeczytałem warunki odnośnie listy ale jestem na samym początku natomiast doradzać obiecuję jak będę w trakcie :)

Potwierdzam to co napisałeś wyżej. Dostałeś wiadomośc na Priva. Zadzwoń to pogadamy. Gramy do tej samej bramki.:yes::yes

Od jakiegos czasu, zastanawaim sie nad "modyfikacja" zasad listy wykonawcow. Podzilibym ja na dwie listy - pierwsza (startowa) zawieralkaby tylko dane podstawowoych fachowcow (typu przylacza, geodeta itp). Tacy faktycznie potzrebni na poczatku. Reszta nadal by byla dostepna tylko dla 'dluzszych stazem'.

Trzeba by sie zastanowic co moglaby zawierac ta mala lista.

Co sadzicie o takiej modyfikacji ?

Fantom

Od jakiegos czasu, zastanawaim sie nad "modyfikacja" zasad listy wykonawcow. Podzilibym ja na dwie listy - pierwsza (startowa) zawieralkaby tylko dane podstawowoych fachowcow (typu przylacza, geodeta itp). Tacy faktycznie potzrebni na poczatku. Reszta nadal by byla dostepna tylko dla 'dluzszych stazem'.

Fantom

Powiem, tak że może wygodniej byłoby stworzyć dział Lista wykonawców i potem wątek w zależności od zaawansowania, gdzie każdy może umieszczać posty, ale admin lub moderator musi zaakceptować w celu jego wyświetlenia. Zabezpieczy to przed kryptoreklamą i ewentualną złą reklamą przypadkowych czytelników/uży-szkodników. W łatwy sposób wyłowisz stałych użytkowników od tych co chcą jedynie wstawić kontakt. Ułatwi to dostęp, dawanie komentarzy i ewentualną pracę nad listą. Dokumenty googla są ok, ale wymagają IMO więcej pracy od Ciebie. Tak jak pisałem możesz zrobić np. kilka wątków w zależności od zaawansowania, np. przed budową, SSO, Instalacje, Wykończenie itp. Co Ty na to? Byłbyś jej moderatorem wiec Ty tutaj masz największe zdanie czy to wogóle jest możliwe. Pomijam kwestie ustawy o ochronie danych osobowych, bo dostęp mieliby tylko zalogowani użytkownicy FM, co w sumie nie załatwia ustawy, ale w pewien sposób nie pokazuje wszystkiego otwarcie.

Myślę, że to dobry pomysł bo w sumie ważni są wykonawcy od sso, geodeci itp. a na poczatku moja wiedza odnośnie budowania jest niewielka a oczywiście nie potrzebuje teraz elektryków, hydraulików itp. chodzi mi głównie o wykonawców od sso ewentualnie okien i bram. Czy można dostać taką listę?

Fantom

Fantom

Myślę, że to dobry pomysł. Zwłaszcza dla tych, którzy o FM dowiedzą się zbyt późno. Dla mnie nabycie odpowiedniego stażu nie było problemem bo czytałem FM chyba z rok przed rozpoczęciem budowy...

A zakres listy startowej ?

Architekt, kierbud,geodeta,przyłącza(ekipy?),geolog,archeolog...

WItajcie... nie było mnie kilka dni i widzę, że coś się atmosfera lekko podgrzała kilkanaście postów temu... pozwolę sobie dla rozluźnienia napisać - pochwalić, że od dzisiaj mogę o sobie napisać, że jestem prawdziwym mężczyzną... podejrzliwym od razu tłumaczę, że dzisiaj URODZIŁ MI SIĘ SYN !!! Dom już stoi, a drzewo już zasadzone... to co? mogę już wrzucić na luz? :-) pozdrawiam wszystkich!

GRATULACJE!!!:)

ps. będzie pomocnik do wykończeniówki;););)

zdecydowanie tak, a na razie kołysanką będzie wiercenie w porothermie lub cięcie kamienia :-))) bo takich odgłosów słuchał przez ostatnie dni przez brzuch :-) tata się pośpieszył i oszczędzi synka, na razie nic głośniejszego niż odgłos wałka z farbą na poddaszu mu nie grozi :-)))

WItajcie... nie było mnie kilka dni i widzę, że coś się atmosfera lekko podgrzała kilkanaście postów temu... pozwolę sobie dla rozluźnienia napisać - pochwalić, że od dzisiaj mogę o sobie napisać, że jestem prawdziwym mężczyzną... podejrzliwym od razu tłumaczę, że dzisiaj URODZIŁ MI SIĘ SYN !!! Dom już stoi, a drzewo już zasadzone... to co? mogę już wrzucić na luz? :-) pozdrawiam wszystkich!

Gratulacje :wave:

Gratulacje :) Ale z tym dawaniem sobie na luz, to nie bardzo, do 67 roku życia jeszcze pewnie spora droga ;)