e_tomi 29.02.2012 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 WItajcie... nie było mnie kilka dni i widzę, że coś się atmosfera lekko podgrzała kilkanaście postów temu... pozwolę sobie dla rozluźnienia napisać - pochwalić, że od dzisiaj mogę o sobie napisać, że jestem prawdziwym mężczyzną... podejrzliwym od razu tłumaczę, że dzisiaj URODZIŁ MI SIĘ SYN !!! Dom już stoi, a drzewo już zasadzone... to co? mogę już wrzucić na luz? pozdrawiam wszystkich! Moje gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CATHARINA 29.02.2012 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Myślę, że to dobry pomysł bo w sumie ważni są wykonawcy od sso, geodeci itp. a na poczatku moja wiedza odnośnie budowania jest niewielka a oczywiście nie potrzebuje teraz elektryków, hydraulików itp. chodzi mi głównie o wykonawców od sso ewentualnie okien i bram. Czy można dostać taką listę? Hej, jeśli chcesz mogę Ci dać namiary na mojego wykonawcę z którego jesteśmy zadowoleni. Facet "średnia" pólka cenowa, nie bierze żadnych zaliczek i rozliczasz sie po etapach budowy Po zatwierdzeniu przez inspektora ,że wszystko ok. Ponad to od tego roku zaczął się zajmować tynkami i generalnie całą wykończeniówką bez posadzek, cena jest ok poza tym nic Ci już nie może powiedzieć , że coś jest krzywo . Daj znać na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 01.03.2012 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Do mieszkajacych w Dobrej i Wolczkowie itp.Trzy tematy dotyczace jazdy samochodem :1) Niedawno postawiono znaki ograniczajace predkosc, na ostrym zakrecie za Wolczkowem w kierunku Glebokiego. No i jezlei jazda w kierunku Wolczkowa duzo nie zmienia (bo zaraz jest teren zabudowany), to jazda w kierunku Szczecina chyba jest bez sensu. Nie postawiono nigdzie znakui konca zakazu, i jezeli sie nei myule, predkosc 60km/h obowizauje z 2 km do Glebokiego az ??2) Z rok temu przewalila sie tablica konczaca Wolczkowo w kierunku Bezrzecza. Potem wogole zniknela. Czy to specjalnie czy trzeba kogos pogonic na pismie aby tam znowu stanela ? Bo kolejne ograbiczenie predkosc w tym momencie tam obowiazauje (nie ma konca terenu zabudowanego)3) Na 'adrenalince' w obie strony stoi 50km/h. Ale jadac od Dobrej, rozumiem, ze to nie obowiazuje ? z 50 m za znakiem jest skrzyzowanie chyba ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 01.03.2012 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 WItajcie... nie było mnie kilka dni i widzę, że coś się atmosfera lekko podgrzała kilkanaście postów temu... pozwolę sobie dla rozluźnienia napisać - pochwalić, że od dzisiaj mogę o sobie napisać, że jestem prawdziwym mężczyzną... podejrzliwym od razu tłumaczę, że dzisiaj URODZIŁ MI SIĘ SYN !!! Dom już stoi, a drzewo już zasadzone... to co? mogę już wrzucić na luz? pozdrawiam wszystkich! Gratuluję U nas było podobnie... Wprowadziliśmy się we wrześniu a młody się "wprowadził" się w listopadzie...2 lata temu...jak by wczoraj... A luz ? Życzę jeszcze ze dwóch Synów oczywiście... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 01.03.2012 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Nie bardzo rozumiem pkt 1. tzn ostatniego zdania...A co do pozostałych to muszę się przyjrzeć, aż tak to nie zwracam uwagi na znaki we wsi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 01.03.2012 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Co do pkt 1, chopdzi o to, ze jadac od Wolczkowa w kierunku Glebokiego, mamy na samym poczatku zakret gdzie obowiazauje 60km/h. Predkosc ta przestaje obowiazywac jakies 2 km dalej, gdy wjezdzamy na teren zabudowany Szczecina. Czyli przez caly las jest 60km/h a nie 90 km/h Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 02.03.2012 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Szanowne koleżeństwo, czy ktoś z Was stosował w garażu posadzkę z żywic (epoksydową)? Jak się sprawuje, chętnie poznam opinie, idee cenowe i ewentualne kontakt do dobrych firm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 02.03.2012 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Ja zamierzam polozyc zywice. Ael ten sezon uzywalem garazu bez niczego, i nie wiem czy da sie polozyc (brudna posadzka) Mozna znalezc za 60 zl/m2 - chyba taniej niz kafle wyjdzie a lepiej jak dla mnie. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 02.03.2012 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Ja zamierzam polozyc zywice. Ael ten sezon uzywalem garazu bez niczego, i nie wiem czy da sie polozyc (brudna posadzka) Mozna znalezc za 60 zl/m2 - chyba taniej niz kafle wyjdzie a lepiej jak dla mnie. Fantom Witam Od roku posiadam właśnie posadzkę z żywicy i naprawdę sprawdza się super. Przez 1 rok nie miałem nic na posadce tylko sam beton i trzeba przed położeniem żywicy przeszlifować go np. szlifierką kontową. Posadzkę mam firmy http://www.stonhard.pl/ i ważne jest aby zrobić z żywicy cokoły. Wtedy utrzymanie czystości w garażu jest bardzo łatwe. Ja miałem do tego specjalne listwy aluminiowe do których dociągało się żywice. Ogólnie położenie jest proste sam kładłem z kolegą, garaż 40m2 - weekend roboty a głównie czas traci się na to aż wyschnie poszczególna warstwa. Dodatkowo dorzuciłem piasek kwarcowy aby podłoga nie była śliska tylko delikatnie chropowata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 02.03.2012 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Witam Od roku posiadam właśnie posadzkę z żywicy i naprawdę sprawdza się super. Przez 1 rok nie miałem nic na posadce tylko sam beton i trzeba przed położeniem żywicy przeszlifować go np. szlifierką kontową. Posadzkę mam firmy http://www.stonhard.pl/ i ważne jest aby zrobić z żywicy cokoły. Wtedy utrzymanie czystości w garażu jest bardzo łatwe. Ja miałem do tego specjalne listwy aluminiowe do których dociągało się żywice. Ogólnie położenie jest proste sam kładłem z kolegą, garaż 40m2 - weekend roboty a głównie czas traci się na to aż wyschnie poszczególna warstwa. Dodatkowo dorzuciłem piasek kwarcowy aby podłoga nie była śliska tylko delikatnie chropowata. Witam sąsiada Gdzie kupowałeś to szczęście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 02.03.2012 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Witam Od roku posiadam właśnie posadzkę z żywicy i naprawdę sprawdza się super. Przez 1 rok nie miałem nic na posadce tylko sam beton i trzeba przed położeniem żywicy przeszlifować go np. szlifierką kontową. Posadzkę mam firmy http://www.stonhard.pl/ i ważne jest aby zrobić z żywicy cokoły. Wtedy utrzymanie czystości w garażu jest bardzo łatwe. Ja miałem do tego specjalne listwy aluminiowe do których dociągało się żywice. Ogólnie położenie jest proste sam kładłem z kolegą, garaż 40m2 - weekend roboty a głównie czas traci się na to aż wyschnie poszczególna warstwa. Dodatkowo dorzuciłem piasek kwarcowy aby podłoga nie była śliska tylko delikatnie chropowata. Napiszesz, też jak to się nakłada, czy jest do tego jakaś instrukcja i skąd wziąć te listwy aluminiowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CATHARINA 02.03.2012 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 WItajcie... nie było mnie kilka dni i widzę, że coś się atmosfera lekko podgrzała kilkanaście postów temu... pozwolę sobie dla rozluźnienia napisać - pochwalić, że od dzisiaj mogę o sobie napisać, że jestem prawdziwym mężczyzną... podejrzliwym od razu tłumaczę, że dzisiaj URODZIŁ MI SIĘ SYN !!! Dom już stoi, a drzewo już zasadzone... to co? mogę już wrzucić na luz? pozdrawiam wszystkich! Gratuluję Ach ci mężczyźni tylko się chwalą a największe pochwały należą sie żonie której szczególnie Gratuluję Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariodobra 02.03.2012 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Witam forumowiczów:) Czy ktoś by mógł polecić jakąś rozsądną hurtownię z materiałami na sso w Szczecinie? Byłem w Budmasterze w Dobrej ale centy wydają mi sie troszkę duże ale nie wiem może nie mam porównania. Zastanawiam sie też nad HMB na Świerczewskiej z tym, że tam za transport trzeba płacić osobno i nie wiem jak to sie ma do realiów. Dużo razy transport jest na budowie? Czy raczej szukać takiej hurtowni która dowozi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 02.03.2012 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 W WodKanie mozesz jeszcze zobaczyc. Latwiej tam sie dogadac i dowoza najczesciej w cenie (w Dobrej) Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CATHARINA 02.03.2012 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Witam forumowiczów:) Czy ktoś by mógł polecić jakąś rozsądną hurtownię z materiałami na sso w Szczecinie? Byłem w Budmasterze w Dobrej ale centy wydają mi sie troszkę duże ale nie wiem może nie mam porównania. Zastanawiam sie też nad HMB na Świerczewskiej z tym, że tam za transport trzeba płacić osobno i nie wiem jak to sie ma do realiów. Dużo razy transport jest na budowie? Czy raczej szukać takiej hurtowni która dowozi? http://www.isolacje.com.pl/ lub http://www.damare.pl/ W Budmaster ceny są negocjowane więc warto negocjować bo czasami bardziej sie opłaca brać firmę blisko budowy jak zliczysz transporty. U mnie towar dostarczał Budmaster i jestem zadowolona, może mieli cenę cegły nieznacznie większą niż w Damare, ale na transporcie sie to wyrównało. Warto to przeliczyć zanim się zdecydujesz. Dodatkowo nie płaciłam za palety bo potem je Budmaster zabierał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 02.03.2012 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Witam forumowiczów:) Czy ktoś by mógł polecić jakąś rozsądną hurtownię z materiałami na sso w Szczecinie? Byłem w Budmasterze w Dobrej ale centy wydają mi sie troszkę duże ale nie wiem może nie mam porównania. Zastanawiam sie też nad HMB na Świerczewskiej z tym, że tam za transport trzeba płacić osobno i nie wiem jak to sie ma do realiów. Dużo razy transport jest na budowie? Czy raczej szukać takiej hurtowni która dowozi? Zobacz DAMARE na Szczawiowej. Kazda hurtownia ma zaprzyjaźnionych kierowców którzy dowożą i kasują 150 - 250 za autko z HDS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 02.03.2012 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Witam forumowiczów:) Czy ktoś by mógł polecić jakąś rozsądną hurtownię z materiałami na sso w Szczecinie? Byłem w Budmasterze w Dobrej ale centy wydają mi sie troszkę duże ale nie wiem może nie mam porównania. Zastanawiam sie też nad HMB na Świerczewskiej z tym, że tam za transport trzeba płacić osobno i nie wiem jak to sie ma do realiów. Dużo razy transport jest na budowie? Czy raczej szukać takiej hurtowni która dowozi? Sprawdź także ExtraDach, dużo towaru tam kupiłem. Poza tym nie decyduj się na jedną hurtownię, tylko porównuj wszystkie rzeczy wszędzie. Czasami jedni mają taniej styropian, inni wełnę, a inni cegłę czy pustaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 02.03.2012 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 A tak wogole to link z mojej stopki : http://forum.muratordom.pl/group.php?do=discuss&discussionid=3034 Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_tomi 02.03.2012 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Witam forumowiczów:) Czy ktoś by mógł polecić jakąś rozsądną hurtownię z materiałami na sso w Szczecinie? Byłem w Budmasterze w Dobrej ale centy wydają mi sie troszkę duże ale nie wiem może nie mam porównania. Zastanawiam sie też nad HMB na Świerczewskiej z tym, że tam za transport trzeba płacić osobno i nie wiem jak to sie ma do realiów. Dużo razy transport jest na budowie? Czy raczej szukać takiej hurtowni która dowozi? Bloczki betonowe, stal, cement brałem w Budmasterze. Ściany - ExtraDach, dachówka - Damare (tak u mnie było). Sprawdzaj na bieżąco w kilku miejscach. Budmaster w cenach jednostkowych jest troszkę droższy bo ma wliczony transport. Inne hurtownie przeważnie za HDSa ok 150-200 także warto to sobie przeliczyć. Z czego ułożyliście podłogę na stryszku? Z OSB czy z desek? To będzie raczej graciarnia i często tam nie będę wchodził (wys. ok 1,5m) także nie zależy mi na super wyglądzie, a bardziej na niskich kosztach materiału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 02.03.2012 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Napiszesz, też jak to się nakłada, czy jest do tego jakaś instrukcja i skąd wziąć te listwy aluminiowe. Nakładałem packą metalową mniej więcej taką jak do ściągania wody na długim drążku i tak 3 warstwy + podkład. Wylewałem pół wiadra żywicy i rozprowadzałem równomiernie po podłodze. Dodatkowo aby nie robić śladów chodziłem w nakładkach na buty z kolcami metalowymi. Ogólnie warstwa żywicy jest cienka ale bardzo twarda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts