Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Nakładałem packą metalową mniej więcej taką jak do ściągania wody na długim drążku i tak 3 warstwy + podkład. Wylewałem pół wiadra żywicy i rozprowadzałem równomiernie po podłodze. Dodatkowo aby nie robić śladów chodziłem w nakładkach na buty z kolcami metalowymi. Ogólnie warstwa żywicy jest cienka ale bardzo twarda.

Widze, ze firma, od ktorej masz posadzke, ma siedzibe w Konstantynowie Lodzkim. W takim razie rozumiem, ze zamowiles u nich produkt, ktory do Ciebie przyslali do samodzielnego polozenia, tak? Czy taka przyjemnosc duzo kosztuje? No i powielam pytanie: czy wiesz moze, czy mozna klasc taka posadzke na ogrzewanie podlogowe?

Witam grupę Szczecin.

Pozwolę sobie na umieszczenie tu krótkiego ogłoszenia.

Pilnie poszukuję osób u których pracował bądź obecnie pracuje p. Sławomir D. posługuje się również nazwą project-s lub project-service.

Linki ułatwiające identyfikację o kogo pytam: http://www.wnetrza-szczecin.manifo.com lub http://tablica.pl/oferta/remonty-project-service-IDtqb9.html

Informację proszę kierować przez skrzynkę PW.

Pozdrawiam Rafał.

Gdy nie wiadomo o co chodzi to, chodzi o pieniądze.

Widze, ze firma, od ktorej masz posadzke, ma siedzibe w Konstantynowie Lodzkim. W takim razie rozumiem, ze zamowiles u nich produkt, ktory do Ciebie przyslali do samodzielnego polozenia, tak? Czy taka przyjemnosc duzo kosztuje? No i powielam pytanie: czy wiesz moze, czy mozna klasc taka posadzke na ogrzewanie podlogowe?

Mam kolegę który pracuje w tej firmie i załatwił mi produkty.

Witam

Pytanko. Na jakiej wysokości macie okna w salonie? Mówię o otworze okiennym. Jedno z okien mam zaplanowane na wysokości 85 cm, no, ale do tego dojdzie rama i parapet i wychodzi, ze przeszklenie faktycznie zaczynałoby się na +- 100 cm. Od tej strony mam sasiada, ale zieleń też pewnie się pojawi. Zastanawiam się czy nie obniżyć o jakieś 15 cm, by siedząc na kanapie widzieć cokolwiek zielonego.Mam oczywiście oprócz tego okno tarasowe z widokiem na ogród.

Nakładałem packą metalową mniej więcej taką jak do ściągania wody na długim drążku i tak 3 warstwy + podkład. Wylewałem pół wiadra żywicy i rozprowadzałem równomiernie po podłodze. Dodatkowo aby nie robić śladów chodziłem w nakładkach na buty z kolcami metalowymi. Ogólnie warstwa żywicy jest cienka ale bardzo twarda.

Dziękuję za info, te nakładki na buty bardzo mi pomogły w zobrazowaniu jak po tym chodzić. A jak robiłeś cokół, na kwadratowo czy masz jakiś sposób na zaokrąglenie? Na razie tylko jedna firma mi odpowiedziała na zapytanie. 100 PLN/m2 posadzki + 20 PLN/mb cokołu.

Pytanie ogólne odnośnie wełny mineralnej. Dostałem wyceny na Isovera Unimatę i Supermatę od pewnej szczecińskiej hurtowni. Traf chciał, że w piątek do skrzynki wpadła mi też ulotka Leroya i parametry niby te same (napisane na ulotce, nie ze zdjęcia), a ceny są niższe. Jak z jakością wełny z marketu, orientujecie się? Czy to rzeczywiście to samo?

Pytanie ogólne odnośnie wełny mineralnej. Dostałem wyceny na Isovera Unimatę i Supermatę od pewnej szczecińskiej hurtowni. Traf chciał, że w piątek do skrzynki wpadła mi też ulotka Leroya i parametry niby te same (napisane na ulotce, nie ze zdjęcia), a ceny są niższe. Jak z jakością wełny z marketu, orientujecie się? Czy to rzeczywiście to samo?

W leroyu Supermate sprzedaja ? Po ile ??

Fantom

Otóż to. Z boku chyba bardziej widziałabym ogród sąsiada:), ale zawsze to zieleń. Tarasowe do patrzenia na własny ogród mam co prawda wielkie, ale i tutaj (w tym na wys. 85 cm)mnie kusi, by obniżyć. A ustawiałeś pod oknami wypoczynek itp?

Ja zrobiłem 50 cm w pierwszym domu i naprawdę wyglądało to dobrze (oczywiscie nie miałem grzejników). Teraz w salonie okna będą na zero. Jak się będę chciał od sąsiada odgrodzić to zieleń albo rolety a ogród cały widzieć to bajka!

Dziękuję za info, te nakładki na buty bardzo mi pomogły w zobrazowaniu jak po tym chodzić. A jak robiłeś cokół, na kwadratowo czy masz jakiś sposób na zaokrąglenie? Na razie tylko jedna firma mi odpowiedziała na zapytanie. 100 PLN/m2 posadzki + 20 PLN/mb cokołu.

Jak kiedys sprawzdalem, to ilosc firm byla malutka, a i tak niktr nie chcial robic czegos rzedu 50m2. Woleli wieksze.

I w sumie jedyna firma na rynku, to byl Patoka - i on wlasnie chcial ceny rzedu 100-120 zl /m2. To ten ?

Fantom

Jak kiedys sprawzdalem, to ilosc firm byla malutka, a i tak niktr nie chcial robic czegos rzedu 50m2. Woleli wieksze.

I w sumie jedyna firma na rynku, to byl Patoka - i on wlasnie chcial ceny rzedu 100-120 zl /m2. To ten ?

Fantom

Inna, Patoka właśnie przysłała ofertę na poziomie 117 PLN/m2 posadzki i 55 PLN/mb cokołu