rafiks 02.03.2012 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 witam. dawaliscie moze na izolacje pozioma scian parteru lepik na zimno i pape? jak to sie ma do ocieplenia podłogi styropianem?jak oddziele folia to styro sie nie utleni czy opary tez moga zaszkodzic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_tomi 02.03.2012 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 A taką posadzkę z żywicy można dać do domu na podłogówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 02.03.2012 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 witam. dawaliscie moze na izolacje pozioma scian parteru lepik na zimno i pape? jak to sie ma do ocieplenia podłogi styropianem?jak oddziele folia to styro sie nie utleni czy opary tez moga zaszkodzic? Stosowałem pape termozgrzewalną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariodobra 03.03.2012 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 Dziękuje za porady napewno sprawdzę hurtownie. Faktycznie Wodkan w Dobrej ma przystępne ceny jeśli chodzi o porotherm, cegły cement. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata.kmisti 03.03.2012 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 Witam Chcialabym wykonac podjazd do garazu i ciagi piesze z nawierzchni mineralno-zywicznej. Takiej jak ta:http://www.terraway.pl/images/wylewanie2.jpghttp://www.terraway.pl/images/P1010976.jpg Czy w naszym wojewodztwie znajduje sie firma, ktora zajmuje sie wykonaniem takich nawierzchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata.kmisti 03.03.2012 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 Nakładałem packą metalową mniej więcej taką jak do ściągania wody na długim drążku i tak 3 warstwy + podkład. Wylewałem pół wiadra żywicy i rozprowadzałem równomiernie po podłodze. Dodatkowo aby nie robić śladów chodziłem w nakładkach na buty z kolcami metalowymi. Ogólnie warstwa żywicy jest cienka ale bardzo twarda. Widze, ze firma, od ktorej masz posadzke, ma siedzibe w Konstantynowie Lodzkim. W takim razie rozumiem, ze zamowiles u nich produkt, ktory do Ciebie przyslali do samodzielnego polozenia, tak? Czy taka przyjemnosc duzo kosztuje? No i powielam pytanie: czy wiesz moze, czy mozna klasc taka posadzke na ogrzewanie podlogowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DIY 04.03.2012 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 Witam grupę Szczecin.Pozwolę sobie na umieszczenie tu krótkiego ogłoszenia.Pilnie poszukuję osób u których pracował bądź obecnie pracuje p. Sławomir D. posługuje się również nazwą project-s lub project-service.Linki ułatwiające identyfikację o kogo pytam: http://www.wnetrza-szczecin.manifo.com lub http://tablica.pl/oferta/remonty-project-service-IDtqb9.htmlInformację proszę kierować przez skrzynkę PW. Pozdrawiam Rafał. Gdy nie wiadomo o co chodzi to, chodzi o pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 04.03.2012 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 Widze, ze firma, od ktorej masz posadzke, ma siedzibe w Konstantynowie Lodzkim. W takim razie rozumiem, ze zamowiles u nich produkt, ktory do Ciebie przyslali do samodzielnego polozenia, tak? Czy taka przyjemnosc duzo kosztuje? No i powielam pytanie: czy wiesz moze, czy mozna klasc taka posadzke na ogrzewanie podlogowe? Mam kolegę który pracuje w tej firmie i załatwił mi produkty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burundi 05.03.2012 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 WitamPytanko. Na jakiej wysokości macie okna w salonie? Mówię o otworze okiennym. Jedno z okien mam zaplanowane na wysokości 85 cm, no, ale do tego dojdzie rama i parapet i wychodzi, ze przeszklenie faktycznie zaczynałoby się na +- 100 cm. Od tej strony mam sasiada, ale zieleń też pewnie się pojawi. Zastanawiam się czy nie obniżyć o jakieś 15 cm, by siedząc na kanapie widzieć cokolwiek zielonego.Mam oczywiście oprócz tego okno tarasowe z widokiem na ogród. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 05.03.2012 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Ja zrobiłem 50 cm w pierwszym domu i naprawdę wyglądało to dobrze (oczywiscie nie miałem grzejników). Teraz w salonie okna będą na zero. Jak się będę chciał od sąsiada odgrodzić to zieleń albo rolety a ogród cały widzieć to bajka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 05.03.2012 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Nakładałem packą metalową mniej więcej taką jak do ściągania wody na długim drążku i tak 3 warstwy + podkład. Wylewałem pół wiadra żywicy i rozprowadzałem równomiernie po podłodze. Dodatkowo aby nie robić śladów chodziłem w nakładkach na buty z kolcami metalowymi. Ogólnie warstwa żywicy jest cienka ale bardzo twarda. Dziękuję za info, te nakładki na buty bardzo mi pomogły w zobrazowaniu jak po tym chodzić. A jak robiłeś cokół, na kwadratowo czy masz jakiś sposób na zaokrąglenie? Na razie tylko jedna firma mi odpowiedziała na zapytanie. 100 PLN/m2 posadzki + 20 PLN/mb cokołu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 05.03.2012 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Pytanie ogólne odnośnie wełny mineralnej. Dostałem wyceny na Isovera Unimatę i Supermatę od pewnej szczecińskiej hurtowni. Traf chciał, że w piątek do skrzynki wpadła mi też ulotka Leroya i parametry niby te same (napisane na ulotce, nie ze zdjęcia), a ceny są niższe. Jak z jakością wełny z marketu, orientujecie się? Czy to rzeczywiście to samo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 05.03.2012 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Pytanie ogólne odnośnie wełny mineralnej. Dostałem wyceny na Isovera Unimatę i Supermatę od pewnej szczecińskiej hurtowni. Traf chciał, że w piątek do skrzynki wpadła mi też ulotka Leroya i parametry niby te same (napisane na ulotce, nie ze zdjęcia), a ceny są niższe. Jak z jakością wełny z marketu, orientujecie się? Czy to rzeczywiście to samo? W leroyu Supermate sprzedaja ? Po ile ?? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burundi 05.03.2012 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Otóż to. Z boku chyba bardziej widziałabym ogród sąsiada:), ale zawsze to zieleń. Tarasowe do patrzenia na własny ogród mam co prawda wielkie, ale i tutaj (w tym na wys. 85 cm)mnie kusi, by obniżyć. A ustawiałeś pod oknami wypoczynek itp? Ja zrobiłem 50 cm w pierwszym domu i naprawdę wyglądało to dobrze (oczywiscie nie miałem grzejników). Teraz w salonie okna będą na zero. Jak się będę chciał od sąsiada odgrodzić to zieleń albo rolety a ogród cały widzieć to bajka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 05.03.2012 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Dziękuję za info, te nakładki na buty bardzo mi pomogły w zobrazowaniu jak po tym chodzić. A jak robiłeś cokół, na kwadratowo czy masz jakiś sposób na zaokrąglenie? Na razie tylko jedna firma mi odpowiedziała na zapytanie. 100 PLN/m2 posadzki + 20 PLN/mb cokołu. Jak kiedys sprawzdalem, to ilosc firm byla malutka, a i tak niktr nie chcial robic czegos rzedu 50m2. Woleli wieksze. I w sumie jedyna firma na rynku, to byl Patoka - i on wlasnie chcial ceny rzedu 100-120 zl /m2. To ten ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 05.03.2012 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 W leroyu Supermate sprzedaja ? Po ile ?? Fantom Według gazetki po 23 PLN/m2 , hurtownia po ponad 25 PLN/m2. Pytanie tylko czy jakość ta sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 05.03.2012 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Jak kiedys sprawzdalem, to ilosc firm byla malutka, a i tak niktr nie chcial robic czegos rzedu 50m2. Woleli wieksze. I w sumie jedyna firma na rynku, to byl Patoka - i on wlasnie chcial ceny rzedu 100-120 zl /m2. To ten ? Fantom Inna, Patoka właśnie przysłała ofertę na poziomie 117 PLN/m2 posadzki i 55 PLN/mb cokołu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 05.03.2012 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Według gazetki po 23 PLN/m2 , hurtownia po ponad 25 PLN/m2. Pytanie tylko czy jakość ta sama. Kupowałem dwa tygodnie temu w hurtowni z Radomia (transport bezpośrednio z ISOVERA - bezpłatny powyżej 5 palet) cena za 15cm? bo jesli tak to płaciłem 23,27/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_tomi 05.03.2012 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Ponawiam pytanie:Z czego ułożyliście podłogę na stryszku? Z OSB czy z desek? To będzie raczej graciarnia i często tam nie będę wchodził (wys. ok 1,5m) także nie zależy mi na super wyglądzie, a bardziej na niskich kosztach materiału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 05.03.2012 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Kupowałem dwa tygodnie temu w hurtowni z Radomia (transport bezpośrednio z ISOVERA - bezpłatny powyżej 5 palet) cena za 15cm? bo jesli tak to płaciłem 23,27/m2 Też pisałem o gr. 15cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts