tsunami 07.03.2012 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 no to jak liczysz i wychodzi, ze zabraknie, to zabraknie dwa razy wiecej. Pocieszylem ? Ja mieszkam od roku, i polowa rzeczy nie skonczona. Fantom Tak jak u mnie. Jednak i tak jest dużo lepiej niż było w bloku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merena 08.03.2012 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 witajcieszukam firmy odwiercajacej studniemożecie kogoś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
er--ka 08.03.2012 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Witam Pytanko. Na jakiej wysokości macie okna w salonie? Mówię o otworze okiennym. Jedno z okien mam zaplanowane na wysokości 85 cm, no, ale do tego dojdzie rama i parapet i wychodzi, ze przeszklenie faktycznie zaczynałoby się na +- 100 cm. Od tej strony mam sasiada, ale zieleń też pewnie się pojawi. Zastanawiam się czy nie obniżyć o jakieś 15 cm, by siedząc na kanapie widzieć cokolwiek zielonego.Mam oczywiście oprócz tego okno tarasowe z widokiem na ogród. Ja wybrałem w salonie okna typowe O54/O55, jest to najwyższy rozmiar z okien typowych. wysokość otworu to 170cm co daje dolną krawędź otworu na 65cm. Do tego balkonowe 3x90cm Myślę, że wybór powinien zależeć od stron świata (od północy bym dużych nie dał) i zagospodarowania pokoju. Wysokość 170 wydaje się optymalna bo nie ogranicza urządzania pokoju. Jednak w kuchni optymalny dolny poziom to 85cm, więc typowy otwór daje wysokość 150 Poza tym okna od 0 mocniej schładzają powietrze. Widziałem jak w luksusowych apartamentach gdy cała sciana jest w oknach stosowane jest dodatkowe ogrzewanie w posadzce i nie chodzi o zwykłą podłogówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fergson 08.03.2012 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 witajcie szukam firmy odwiercajacej studnie możecie kogoś polecić? Tel. 695100700 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merena 08.03.2012 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Tel. 695100700 to jakaś firma jest? kompleksowo robią? czy tylko dziurę w ziemi z rurą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fergson 08.03.2012 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Dla wszystkich Pań z Grupy Szczecińskiej z okazji 8 marca najlepsze życzenia. Solidnych ekip, uczciwych wykonawców, małych rachunków, udanych inwestycji, prostych ścian, gładkich tynków, szczelnych okien, itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fergson 08.03.2012 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 to jakaś firma jest? kompleksowo robią? czy tylko dziurę w ziemi z rurą? Kompleksowo z rurą 110. Więcej informacji wysłałem na skrzynkę prywatną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 08.03.2012 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 fergson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merena 08.03.2012 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Kompleksowo z rurą 110. Więcej informacji wysłałem na skrzynkę prywatną. wszystko mam, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_tomi 08.03.2012 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Ja wybrałem w salonie okna typowe O54/O55, jest to najwyższy rozmiar z okien typowych. wysokość otworu to 170cm co daje dolną krawędź otworu na 65cm. Do tego balkonowe 3x90cm Myślę, że wybór powinien zależeć od stron świata (od północy bym dużych nie dał) i zagospodarowania pokoju. Wysokość 170 wydaje się optymalna bo nie ogranicza urządzania pokoju. Jednak w kuchni optymalny dolny poziom to 85cm, więc typowy otwór daje wysokość 150 Poza tym okna od 0 mocniej schładzają powietrze. Widziałem jak w luksusowych apartamentach gdy cała sciana jest w oknach stosowane jest dodatkowe ogrzewanie w posadzce i nie chodzi o zwykłą podłogówkę. Chyba teraz już nie ma takiego rozgraniczenia na okna typowe i okna na wymiar. W większości sprzedawca okien sam dokonuje pomiarów otworu i na tej podstawie produkowane są okna. A po za tym przy wysokości otworu dajmy 170 cm dolna krawędź otworu może wypaść różnie , zależnie od wysokości pomieszczenia i od usytuowania otworu w ścianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 08.03.2012 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Szukam pocieszenia w grupie, czy Wam też wychodziło, że nie dacie rady się wykończyć Liczę, dodaje, mnożę i jak nic wychodzi mi, że zabraknie złota w skarbcu Pozdrawiam optymistycznie. Dokładnie tak jak pisze "szczukot" - miało starczyć na wykończenie i urzadzenie a zabrakło i jak to możliwe a no możliwe i bardzo prawdopodobne szczególnie jak się chce zrobić dobrze i z dobrego materiału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BiG35 08.03.2012 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 a tak przy okazji, znacie kogos ze Szczecina kto budował na micropalach? W okolicach Przytulnej w Dobrej stoją 2 domy na takich palach. Są to kanadyjczyki. Pozostałe domy na osiedlu, tradycyjne, wybudowane na podobnym gruncie stoją na zwykłych ławach. Wykonawca próbuje Cię naciągnąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NELUSIA 08.03.2012 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Panowie wiecie co to pobudowali w Lubieszynie przy targowisku Maru? wygląda jak bramka ale tylko nafaszerowana kamerami-? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 08.03.2012 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Panowie wiecie co to pobudowali w Lubieszynie przy targowisku Maru? wygląda jak bramka ale tylko nafaszerowana kamerami-? To jest system poboru opłat http://www.viatoll.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 08.03.2012 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Słyszeliście, że w Lubieszynie budują Biedronkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 08.03.2012 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 To jest system poboru opłat http://www.viatoll.pl Jak dla mnie miejsce slabe. Mozna ominac ta bamke, jadac przez Dobra Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 08.03.2012 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Słyszeliście, że w Lubieszynie budują Biedronkę? Ano buduja. Kolo McDonaldsa. Juz sporo stoi. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 09.03.2012 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 Ano buduja. Kolo McDonaldsa. Juz sporo stoi. Fantom A co budują na Bezrzeczu obok boiska ? Też jakiegoś lida ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 09.03.2012 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 BIGnie wykonawca, takie zalecenia sa u jednego geodety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merena 09.03.2012 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 może ktoś jeszcze podrzuci jakieś namiary do studniarzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts