q-bis 09.03.2012 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 może ktoś jeszcze podrzuci jakieś namiary do studniarzy? Mam w telefonie taki zapis: Bartek studnie - 602 645 820 ale kontakt jest z przed ok 4 lat i nigdy z niego nie korzystałem. Ciekawe czy ciągle aktualny-daj znać jak skorzystasz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 09.03.2012 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 Witam, czy ktoś może kojarzy gdzie w Szczecinie można zobaczyć i pomacać płytki Venis? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 09.03.2012 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 szczukot - sprawdziłem znaki z Dobrej do Głębokiego i odwrotnie. To dziwne, wynika z nich, że w kierunku Szczecina możemy jechać cały czas z dopuszczalną prędkością 60kmh (po znaku ograniczenia prędkości ) a w stronę przeciwną 90kmh (po znaku o końcu terenu zabudowanego)...Ciekawe czy na tej samej drodze mogą być różne ograniczenia w różnych kierunkach ? Trzeba by jakiegoś eksperta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafiks 09.03.2012 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 BIGnie wykonawca, takie zalecenia sa u jednego geodety a zrobione były badania gruntu.jak były to w opini bedzie napisane jak trzeba czy mozna posadowic domek.geodeta nie ma nic do gadania tylko geotechnik i architekt, który opiera sie na opini geotechnika.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 09.03.2012 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 szczukot - sprawdziłem znaki z Dobrej do Głębokiego i odwrotnie. To dziwne, wynika z nich, że w kierunku Szczecina możemy jechać cały czas z dopuszczalną prędkością 60kmh (po znaku ograniczenia prędkości ) a w stronę przeciwną 90kmh (po znaku o końcu terenu zabudowanego)... Ciekawe czy na tej samej drodze mogą być różne ograniczenia w różnych kierunkach ? Trzeba by jakiegoś eksperta... No wlasnie. To gmina Dobra dala plame - to chyba oni te znaki stawiali. Musze tam zadzwonic i sie dowiedziec co oni kombinuja. Szczegolnie ze ze 100 m dalej konczy sie gmina Dobra i zaczyna Szczecin Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 09.03.2012 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 rafiks nie geodeta tylko geolog tak napisał we wniskoach. Inna napisała ze poduszka i płyta dlatego mam zagwostkę. Wolałabym oczywiscie płyte ale mam fatalne warunki i nie wiem, ta druga jest młoda moze ma mniejsze doswiadczenie i dlatego tak napisała? czekam na opinie konstruktora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 09.03.2012 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 W dalszym ciągu szukam "magika" od tapet. No i fachowca od konstrukcji metalowych typu barierki, uchwyty itp. Może ktoś poleci kogoś dobrego, solidnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 09.03.2012 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 Przypomnę się bo ciągle szukam Mam pytanko o deski do szalunków. Szkoda mi kupować nówki z tartaku bo do niczego tego nie wykorzystam a palić drewnem z tartaku trochę rozpusta Można gdzieś kupić używane ale trzymające "prostolinijność" ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 09.03.2012 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 Przypomnę się bo ciągle szukam Z tego co się orientuję, można wynająć deski szalunkowe, ale nie wiem jak to teraz wychodzi. Sprawdź w AlimexII na Osowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sjk 09.03.2012 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 A co budują na Bezrzeczu obok boiska ? Też jakiegoś lida ? stokrotke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sjk 09.03.2012 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 w związku z podwyżka podatku od nieruchomości z 150pln do 500pln po postawieniu domu, dowiedziałem się od geodety, że po inwentaryzacji geodezyjnej urząd niby sam zamienia rolną działkę na budowlaną, ale niby z innego źródła przy dużych działkach można zostawić odrolniony tylko kawałek...i teraz nie wiem czy mój geodeta niewiele się zastanawiając wpisał mi na inwentaryzacji, że cała budowlana czy rzeczywiście urząd robi to domyślnie i trzeba kombinować by zostawić kawałem rolny?? czy to się da jeszcze zmienić w ogóle? bo przy zrobieniu z powrotem na rolną niezabudowanej części to ok. 200 mniej rok w rok? działeczka to 1100m2 a domek 280 m2 p.u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sjk 09.03.2012 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 aaa.. i czy po zgłoszeniu zakończenia robót i podbiciu o braku sprzeciwu trzeba jeszcze pozwolenie na użytkowanie czy można się meldować "legalnie"?? i ile kosztuje ujawnienie budynku w KW??? (potrzebny notariusz, jakie papiery) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 09.03.2012 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 sjk teraz juz po ptakach, mozna odrolnic tylko kawałek pod domem. W druga strone, z budowlanej na rolną juz sie nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 09.03.2012 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 kurcze nie moge edytowac postow, odpowiadac z cytatem:-( na uwagi nikt nie odpowiada sjk, mozna się zameldować. Nalezy wniosek o ujawnienie budynku złozyc do wydziału ksieg wieczystych. NOtariusz nie jest potrzebny, chyba ze masz zbęda gotówkę Wniosek muszą złozyc wszyscy właściciele, opłata ok 200 zł. Pamietaj jak zrobisz cos zle, sąd wniosek odrzuci a opłatę stracisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sjk 09.03.2012 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 sjk teraz juz po ptakach, mozna odrolnic tylko kawałek pod domem. W druga strone, z budowlanej na rolną juz sie nie da no ja tak właśnie zrobiłem do pozwolenia na budowę i tak było z 2 lata. Zadzwoniłem do geodety i on mówi, że to niby przy inwentaryzacji po budowie to się z automatu zmienia, ale nie jestem pewien czy to nie jego sprawka jest i czy nie mógł w tej inwentaryzacji zostawić rolnej części jak była.. :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 09.03.2012 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 Mogł zostawić, ja miałam działke pod domem budowlana, reszta rolna. A masz zakaz podziału działki w planie? bo musisz miec podział, zeby wyodrebnic 2 działki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sjk 09.03.2012 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 nie do końca rozumiem?? nie chcę dzielić działki i wyodrębniać 2 działek.do pozwolenia na budowę odrolniłem 200m2 z 1100m2 i to była jedna działka, a teraz nagle po inwent. geodezyjnej całe 1100m2 jest budowlane i nawet droga w której mam współudział 1/6 nagle w tym roku jest już budowlana a rok temu jeszcze była rolna.... ale to już nie wiem czemu może przez to. że położyli wodę, ścieki, prąd i dostali WZ na położenie gazu?? kto ma całą działkę budowlaną a komu została większość rolna?? swoją drogą zaczynam rozumieć ludzi co nie zgłaszają końca budowy jak nie mają potrzeby........ a zawsze takie to dziwne mi się wydawało :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 09.03.2012 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 ale wydzieliłeś geodezyjnie tak? to dlaczego geodeta scalił teraz? a nie zrobił w odbiorze 2 czesci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sjk 09.03.2012 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 ale wydzieliłeś geodezyjnie tak? to dlaczego geodeta scalił teraz? a nie zrobił w odbiorze 2 czesci? co masz na myśli wydzielić geodezyjnie??? podzielić na 2 działki?? nic takiego nie robiłem raczej, na pewno nie było przy tym geodety.... po prostu złożyłem papierem o odrolnienie 200m2 pod budowę domu jeśli dobrze pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 09.03.2012 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 jak nie masz podziału geodezyjnego, tzn wyznaczonegj działki pod dom i rolnej, to z klucza po inwentaryzacji całośc staje sie budowlaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts