Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Łączeń na pewno mniej - a gdzie kupowaleś i po ile?

Laczen zero. Gotowe na wymiar parapety. Kupilem az w okolicach Strzegomia ! Oczywiscie przez internet. Z dowozem nawet :) Wyszlo dwa razy taniej niz chcieli w Szczecinie. A sam granit akurat nie strzegomski - tam jest tyle kamieniarzy, ze maja spory wybor i duza konkurencja jest.

Fantom

Laczen zero.

Tak -wiem :):)

Gotowe na wymiar parapety. Kupilem az w okolicach Strzegomia ! Oczywiscie przez internet. Z dowozem nawet :) Wyszlo dwa razy taniej niz chcieli w Szczecinie. A sam granit akurat nie strzegomski - tam jest tyle kamieniarzy, ze maja spory wybor i duza konkurencja jest.

Fantom

Skoro firma sprawdzona - rozumiem, że jesteś zadowolony?- jakiś namiar? W Strzgomiu faktycznie kamieniarzy dostatek.

Tak sobie pooglądałem parapety granitowe i zaczynam się zastanawiać czy nie dać też do wnętrza. Drewniane policzyli mi 1800 za ok. 10,5 mb. Granitowe na allegro są u okolicznego kamieniarza za 100 pln - 120x30x3.

Peniwe, ze mozna dawac do wnetrza granity.

JA nie dalem tylko z jednego powodu : w srodku chcialem miec 'cieple' parapety. Kamien zawsze zimny. I dlatego dalem drewno.

Fantom

Peniwe, ze mozna dawac do wnetrza granity.

JA nie dalem tylko z jednego powodu : w srodku chcialem miec 'cieple' parapety. Kamien zawsze zimny. I dlatego dalem drewno.

Fantom

Do wewnątrz kupiłem "okazyjnie" od fachowca od schodów parapety dębowe.

Na zewnątrz w Casto kupiłem ceramikę Przysuchy. Wybrałem takie grubsze, bardziej mi się podobały. Ceny już nie pamiętam, ale wtedy (2 lata temu) była porównywalna jak z Polski z transportem.

Gdyby ktoś z nowych budujących (najlepiej z okolic Prawobrzeża) nie miał co zrobić z ziemią z wykopu, to ja chętnie przyjmę na podwyższenie terenu ;) Wezmę nawet do 200 m3. Zainteresowanych proszę o kontakt na priw.

Słabo to widzę...

Już kilka osób składało takie deklaracje, w tym ja, ale raczej marne rezultaty...

Miałem jeden kontakt, ale gra nie warta świeczki bo ta osoba miała ok 3 ciężarówek ziemi a ja potrzebowałem 25, musiałbym zapłacić za koparę, ciężarówkę...wyszło by drożej, niestety niż zamówienie ziemi od osoby handlującej nią...

A znowu jak ktoś ma tego naprawdę dużo to chce sprzedać...ale może tobie się uda..