goszka21 13.03.2012 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Zapytam po prostu:Ile czekaliście na PnB- starostwo w Policach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 13.03.2012 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Witam... macie moze namiar na "dobrego" (czyli w miare taniego i z umiejetnosciami dobrej analizy) geotechnika w okolicach Pyrzyc. Potrzebuje zrobic badania gruntu na podmoklym terenie ( woda gruntowa ok 0.5 - 1m od powierzchni). Witam, Ja polecam Petrus Geologia z ul. Kozierowskiego ze Szczecina, jeżdżą wszędzie.To są dwaj bracia jeden mgr geolog, drugi dr geolog. Na moją budowę do Goleniowa 38 km w styczniu przyjechali i zrobili badania za 7 stówek 3 odwierty. Wiercili ręcznie na głębokość ok. 4 m i za każdym obrotem wiertła wyciągali urobek, wysypywali i układali na wierzchu w szlaczek, po czym macali, ugniatali, rozcierali i na koniec zabrali próbki ze sobą do analizy. Po wierceniu zrobili sondowanie, co też w/g mnie zrobili rzetelnie i fachowo, wbijając pręt określoną masą ze ściśle określonej wysokości też na głębokość około 4 m. Każda opinia o gruncie na bieżąco była zapisywana w kajecie.Nie pracują w soboty więc musiałem brać wolne. Wcześniej widziałem na działce sąsiadki inną ekipę z wiertnicą mechaniczną, badania robili pod nieobecność właścicieli, żenada. Badanie wykonane metodą prawie na obcas, po wyjęciu wiertła z ziemi młotem obili wiertło i to co spadło pokopali butami i tyle, a o sondowaniu pewnikiem zapomnieli;) Całe badanie trwało 10 min w w/g informacji od ekipy kosztowało 500 zł (o 500 zł za dużo), u mnie 2 godziny. Z czystym sumieniem polecam chłopaków, ale obecność właściciela wskazana jak zawsze na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 13.03.2012 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Jeszcze raz podbijam temat. Proszę jeśli macie o informacje nt konstruktora płyty fundamentowej i ekipy do wykonania ww. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafiks 13.03.2012 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Zapytam po prostu:Ile czekaliście na PnB- starostwo w Policach? witam.czekałem miesiac i 6 dni.a złozony jest juz wniosek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafiks 13.03.2012 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 witam.Cy ktoś korzystał z usług Pana Ptaka szpeca od dachów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burundi 13.03.2012 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Jakiś miesiąc, czy ciut ponad. Zapytam po prostu:Ile czekaliście na PnB- starostwo w Policach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goszka21 13.03.2012 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 witam.czekałem miesiac i 6 dni.a złozony jest juz wniosek? Jeszcze projekt się adaptuje. Pytam z ciekawości, na jak długo będę musiala uzbroić się w cierpliwość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crs333 13.03.2012 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Witam wszystkich forumowiczów jakże zacnej Grupy:), jak widać jestem "świeżakiem" i potrzebuję odrobiny pomocy, zwłaszcza z namiarami na pewne usługi. Otóż zakupiłem dom w Dobrej, stoi i da się już mieszkać. Jednak trochę rzeczy wymaga dokończenia, tudzież całkowitego wykonania, stąd też prośba o pomoc. Na początek chciałem zająć się elementami zewnętrznymi, a zwłaszcza po dzisiejszej wizycie stadka 7 (słownie - siedmiu) dzików w ogrodzie - ogrodzeniem. Czy ktoś z Was może polecić wykonawce ogrodzeń jakby to nazwać - kombinowanych, a więc z 3 stron siatka na podmurówce, a od frontu solidniejsze ogrodzenie metalowe również na podmurówce i cokołach z bramą automatyczną.Kolejne elementy, to podjazd do garażu (różnica między gruntem, a progiem około 40cm) oraz malowanie elewacji (dom już ocieplony i otynkowany) i chyba najlepiej przy okazji tego ostatniego dokończenie podbitki.Jeżeli ktoś z Was forumowicze może polecić wykonawcę dowolnego z tych elementów, bądź kogoś kto wykona więcej niż jeden proszę o pw bądź też odpowiedź w temacie będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam wszystkichKrzysiek P.S. Próbowałem sam znaleźć odpowiedzi, jednak ciężko przebić się przez taką liczbę wiadomości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 13.03.2012 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 WitamyGdzie dokladniej w Dobrej ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crs333 13.03.2012 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Witamy Gdzie dokladniej w Dobrej ? Fantom ul. Tulipanowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Micmisio 13.03.2012 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Nie to że się wymądrzam, ale dziki chodzą w watahach a nie stadkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fergson 13.03.2012 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 3,5 mc. Jeszcze projekt się adaptuje. Pytam z ciekawości, na jak długo będę musiala uzbroić się w cierpliwość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fergson 13.03.2012 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Nie to że się wymądrzam, ale te dziki chodzą w dywizjach po kilkadziesiąt sztuk. Plaga jakaś panie i tyle Nie to że się wymądrzam, ale dziki chodzą w watahach a nie stadkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Micmisio 13.03.2012 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Chcesz się pozbyć dzików z podwórka? Wysyp obierki po kartoflach. U sąsiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 13.03.2012 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Pisalem kilka dni temu o ograniczeniach predkosci kolo Dobrej itip.No i stalo sie .... dzisiaj na 'adrenalince' stala po poludniu policja. A tam 50 km/h........ Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merena 14.03.2012 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 witamzastanawiam się nad zmianą zwykłego Porothermu 25 na Profi, czy ktoś budował z tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 14.03.2012 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 witam zastanawiam się nad zmianą zwykłego Porothermu 25 na Profi, czy ktoś budował z tego? Te szlifowane pustaki to piękna rzecz, tylko musisz mieć dobrą ekipę, która wie o co chodzi. Z tego co pamiętam z Wienerbergera przyjeżdżają i ustawiają/poziomują pierwszą warstwę (o ile to dalej funkcjonuje). Przelicz jednak jak kosztowo, jak ja wybierałem/decydowałem się to zwykłe pustaki wychodziły zdecydowanie taniej. EDIT: Ostatecznie mam zwykły Wienerbergera 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merena 14.03.2012 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Te szlifowane pustaki to piękna rzecz, tylko musisz mieć dobrą ekipę, która wie o co chodzi. Z tego co pamiętam z Wienerbergera przyjeżdżają i ustawiają/poziomują pierwszą warstwę (o ile to dalej funkcjonuje). Przelicz jednak jak kosztowo, jak ja wybierałem/decydowałem się to zwykłe pustaki wychodziły zdecydowanie taniej. EDIT: Ostatecznie mam zwykły Wienerbergera 25 rozmawiałam z ekipą, twierdzą że wiedzą o co chodzi, stawiali dom z jakiś bloczków betonowych na klej (nie pamiętam nazwy firmy), ale wiadomo, dla fachowców nie ma problemu . Dostanę dopiero kalkulację z hurtowni, sama nie pomyślałabym o tym, ale zaiteresował mnie tym miły pan z Budo-Hurtu ze Stargardu. No i tak zaczęłam przeglądać internet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 14.03.2012 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 A ja mam normalne pustaki (nie 'szlifowane') i na klej Robena. Bo cala prawda jest taka, ze te 'szlifowane' to jedna wielka lipa. To polega na tym, ze one sa po prostu wypalane w nowych formach - czyli sa rowniejsze. A te 'normalne' co wszyscy kupujemy sa wypalane w formach ktore juz troche miesiecy maja, wiec sa krzywsze. Mozna smialo kupowac normalne pustaki i kleic. U mnie miedzy ceglami mam z 3 mm kleju cieplochronnego i tyle. A nie 2 cm zaprawy murarskiej. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_tomi 14.03.2012 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Szczukot mam pytanie do Ciebie o alarm, bo jestem na etapie wyboru i czytam ten przepsatny wątek o alarmach, a tam się troszkę udzielałeś. Jaki moduł GSM wybrałeś do Integry? Zastanawiam się nad GPRS-T1, tyle, że on nie ma sterowania wyjściami centrali poprzez sms, a na tą chwilę nie wiem czy mi się to w ogóle przyda (nie znajduję jakiś bardzo niezbędnych zastosowań). Ty jako użytkownik już alarmu masz wykorzystane sterowanie smsem, ewentualnie jak nie masz czy bardzo tego brakuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts