szczukot 14.03.2012 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Chyba nie załapałam na czym to polega? A co wtedy z lodówką? Też się wyłącza? A co z telefonami? Z akwarium? tez przestaje działać? U mnie by to nie wyszło, ja bardzo często wychodzac z domu włączam: pralkę i zmywarkę a po powrocie mam sprawę załatwioną. Jeśli można to prosze o wytłumaczenie mi tego ustrojstwa:) A to tzreba miec duzo obwodow elektrycznych Zostaja wlaczone tylko niezbedne (typu lodowka, brama garazowa itp). Cala reszta sie odlacza. Jakie telefony ?? Jakbym mial akwarium to by tez zostalo wlaczone - bylby osobny obwod zasilania. Na pralke tez mam osobny obwod i moge ja zostawic wlaczona, ale akurat tego nie zrobie. I nie zrobi tego kazdy, komu kiedykolwiek pralka puscila i zalala mieszkanie. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 14.03.2012 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Witajcie, dawno mnie tu nie było i w związku z nadchodzącą wiosną mam pytanko gdzie robiliscie swoje ogrodzenia i jakie barmy gdzie najlepiej poszukać. Chodzi mi o bramę przesówną, jaki napęd itd.. Dopiero zaczynam ogledziny i nie za bardzo wiem jak sie w tym poruszać. Pozdrwaiam Magda podobno najlepiej napęd FAAC, albo NICE, tez jestem na tym etapie. Ile płaciliście za zamontowanie napędu do bramy 2 skrzydłowej ? 400 zł to dobra cena ? Czy macie zdanie na temat napędów z castoramy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 14.03.2012 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Ja za napęd zapłaciłam 1000 zł 6 lat temu. Napęd musi być porządny, trudno uwierzyć by ten za 400 zł takich był, ale powtarzam nie miałam napedu z castoramy:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burundi 14.03.2012 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 A z czego moi drodzy macie działówki na poddaszu?Strop pozwala mi na dowolność raczej. W projekcie mam bodajże silikat 12,ale zastanawiam się nad zamianą na większości poddasza na coś lżejszego, może BK. Nie wiem czy akustyka nie pogorszy się znacznie, no i co z wieszaniem jeszcze bliżej niesprecyzowanych różności na ścianach.Jaki materiał byście polecili i jak łączyliście działówki ze ścianą nośną, gdy są się różne materiały (może kotwy pod kątem prostym-widziałam takowe)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 14.03.2012 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Ja za napęd zapłaciłam 1000 zł 6 lat temu. Napęd musi być porządny, trudno uwierzyć by ten za 400 zł takich był, ale powtarzam nie miałam napedu z castoramy:-) 400 zł za montaż, napęd kosztuje dużo więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 14.03.2012 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Burundki, akustyka sie pogorszy wyraznie Zostaw z silikatów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burundi 14.03.2012 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Masz jakieś doświadczenia własne w tym temacie, tzn. z jakim materiałem?Te nasze silikaty strasznie ciężkie. Kombinuję, by dac je tam, gdzie zależy na szczególnej izolacji akustycznej, a reszta z czego innego. Burundki, akustyka sie pogorszy wyraznie Zostaw z silikatów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 14.03.2012 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Budowałam z BK a sciany miałam z silikatów działowe, a jakie ma znaczenie ze sa ciezkie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dszczecin 14.03.2012 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 A z czego moi drodzy macie działówki na poddaszu?Strop pozwala mi na dowolność raczej. W projekcie mam bodajże silikat 12,ale zastanawiam się nad zamianą na większości poddasza na coś lżejszego, może BK. Nie wiem czy akustyka nie pogorszy się znacznie, no i co z wieszaniem jeszcze bliżej niesprecyzowanych różności na ścianach.Jaki materiał byście polecili i jak łączyliście działówki ze ścianą nośną, gdy są się różne materiały (może kotwy pod kątem prostym-widziałam takowe)? Zostaw z silikatów jeśli zależy Ci na izolacji akustycznej, przy Twoim stopie nie ma znaczenia ich ciężar Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burundi 15.03.2012 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 No, mój strop raczej z tych pancernych - tak mi się wydaje:) Wiem, że moge sobie pozwolić na silikat nie martwiąc się tak bardzo o ciężar, tyle, że BK łatwiejszy w obróbce, no i nie wiem czy ta akustyka na poddaszu z domkach przy BK nie jest troszkę demionizowana.Wkońcu całe domki z tego budują. Kolezanka ma BK na poddaszu i mówi, ze TV przy zamkniętych drzwiach nie słychac.Naokoło łazienki na pewno dam silikat. Zostaw z silikatów jeśli zależy Ci na izolacji akustycznej, przy Twoim stopie nie ma znaczenia ich ciężar Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caretilla 15.03.2012 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Budowałam z BK a sciany miałam z silikatów działowe, a jakie ma znaczenie ze sa ciezkie? ma znaczenie przy stropie z pustaków ceramicznych, takiej ściany działowej nie możesz postawić w dowolnym miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burundi 15.03.2012 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Ciężar ma znaczenie szczególnie przy stropach typu terriva (tutaj nie ma tez takiej dowolności w przestawianiu ścianek jak przy monolicie -jeśli ktoś ma takowy zamiar) lub takich, gdzie w projekcie przewidziano np. BK na górne działówki.Wtedy na silikat zamienić nie można, bo silikat cięzszy i strop mógłby nie wytrzymać - chyba, że człowiek odpowiedzialny za te sprawy przeliczy i stwierdzy, że strop da radę.Czyli na poddaszu masz sobie silikat -12 czy 8?To pewnie masz monolityczny strop. Budowałam z BK a sciany miałam z silikatów działowe, a jakie ma znaczenie ze sa ciezkie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 15.03.2012 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 podobno najlepiej napęd FAAC, albo NICE, tez jestem na tym etapie. Ile płaciliście za zamontowanie napędu do bramy 2 skrzydłowej ? 400 zł to dobra cena ? Czy macie zdanie na temat napędów z castoramy ? Wracam do tematu barmy, dzieki za informację co do napędów, ale ja najpierw muszę znaleźć bramę. Szykuje sie do budowy ogrodzenia i do tego to chyba muszę wiedzieć jaka brama, mam nie wiele miejsca od garażu do konca działki i boję sie ze sie z bramą nie zmieszczę więc szukam. Mam pytanie kupowaliście bramy na zamówienie (robione) czy już takie gotowe jesli tak to gdzie mogę takowe pooglądac bo nie za bardzo wiem. Moze ktoś ma namiary na firmy produkujące bramy. A i poszukuję wykonawcy ogrodzenia przedniego. Ma to być coś na zasadzie muru wiec przęsła nie będą potrzebnetylko brama i furtka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada27 15.03.2012 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Witam wszystkich prawie wiosennie;)i mam takie pytanie: czy ma ktoś może do odsprzedania jakąś budowlaną przyczepkę kempingową na budowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burundi 15.03.2012 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Ponawiam prośbę o namiary do dobrych tynkarzy i hydraulików.Mozna na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 15.03.2012 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Wracam do tematu barmy, dzieki za informację co do napędów, ale ja najpierw muszę znaleźć bramę. Szykuje sie do budowy ogrodzenia i do tego to chyba muszę wiedzieć jaka brama, mam nie wiele miejsca od garażu do konca działki i boję sie ze sie z bramą nie zmieszczę więc szukam. Mam pytanie kupowaliście bramy na zamówienie (robione) czy już takie gotowe jesli tak to gdzie mogę takowe pooglądac bo nie za bardzo wiem. Moze ktoś ma namiary na firmy produkujące bramy. A i poszukuję wykonawcy ogrodzenia przedniego. Ma to być coś na zasadzie muru wiec przęsła nie będą potrzebnetylko brama i furtka. ogrodzenia można pooglądać i kupić na terenie GS-u na Świerczewskiej z tego co pamiętam to tam jest chyba Wiśniowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 15.03.2012 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 witam zastanawiam się nad zmianą zwykłego Porothermu 25 na Profi, czy ktoś budował z tego? A dlaczego porotherm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 15.03.2012 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Wracam do tematu barmy, dzieki za informację co do napędów, ale ja najpierw muszę znaleźć bramę. Szykuje sie do budowy ogrodzenia i do tego to chyba muszę wiedzieć jaka brama, mam nie wiele miejsca od garażu do konca działki i boję sie ze sie z bramą nie zmieszczę więc szukam. Mam pytanie kupowaliście bramy na zamówienie (robione) czy już takie gotowe jesli tak to gdzie mogę takowe pooglądac bo nie za bardzo wiem. Moze ktoś ma namiary na firmy produkujące bramy. A i poszukuję wykonawcy ogrodzenia przedniego. Ma to być coś na zasadzie muru wiec przęsła nie będą potrzebnetylko brama i furtka. Nie odpiszę Ci na temat twego posta ale jak będziesz zamawiał napędy do bram zwróć uwagę na to aby jednym pilotem sterować obiema bramami. Ja popełniłem ten błąd i niestety mam 2 piloty. Musiałbym wymienić radia a to koszt paru stówek tak więc zostałem z 2 pilotami. Tak więc zamawiając bramę garażową i bramę ogrodzeniową pamiętajcie o kompatybilności radia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 15.03.2012 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 a ja dokupilem modul radiowy do alarmu, i z niego bede sterowal bramami itp Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 15.03.2012 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Witam wszystkich prawie wiosennie;) i mam takie pytanie: czy ma ktoś może do odsprzedania jakąś budowlaną przyczepkę kempingową na budowę? MAm do oddania przyczepkę - służyla mi kilka miesięcy, dostałem ją od Barnicha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts