Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

a ja dokupilem modul radiowy do alarmu, i z niego bede sterowal bramami itp

Fantom

Jakiej firmy i ile kanałów? Bo też szukam i w większości odbiorniki radiowe są 4-kanałowe, a mi wychodzi więcej

1. brama wjazdowa zał/wył

2. brama garażowa zał/wył

3. opóźnienie alarmu w garażu

4. elektrozaczep w furtce

5. alarm zał/wył - tu nie wiem czy rozdzielić osobno

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Jeśli ktoś miał metalowe słupy na podaszu, to jakie zastosował rozwiązanie na styku z działówką - (słup jest grubościenny i 2 cm węższy od działówki-czyli będzie w niej schowany)? Chodzi o dwie kwestie:1. Aby usztywnić działówkę za pomocą "przyczepienia" do słupa. 2. By pomiędzy tymi elementami nie pojawiały się spękania.

To nie to co myślisz :) To sa słupy podtrzymujące płatwie, zastosowane zamiast słupów drewnianych, które musiałyby być grubsze i wtedy nie dałoby się ich ładnie schować w ściankach działowych. Cenowo tez ok, no i są mocne, bo grubościenne.

Ups. Co u Ciebie robia stalowe slupy ?? Czyzby jakies 'Heby' byly ?

Fantom

To nie to co myślisz :) To sa słupy podtrzymujące płatwie, zastosowane zamiast słupów drewnianych, które musiałyby być grubsze i wtedy nie dałoby się ich ładnie schować w ściankach działowych. Cenowo tez ok, no i są mocne, bo grubościenne.

Wydaje mi sie, ze jedyny pewniak na niepekanie laczen, to obudowac potem scianke plyta.

Fantom

witam.Czy ktoś korzystał z usług Pana Ptaka szpeca od dachów?

moze polecicie jakaś firmę do zrobienia dachu.

Nie robilem u nich, ani nie wiem jakie maja ceny, ale z tego co widze dookola jak robia - to sie naprawde znaja. Firma nazywa sie ATJ Dachy. Maja z 2-3 ekipy razem, a w kazdej jakby szef (wspolwlasciciele chyba), weic ogolnie dopilnowane

Fantom