Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Witam !

Mam wielką prosbę, czy możecie mi podpowiedzieć jakie koszty poniose przy dociepleniu poddasz + regips no i generalnie wszystko co potrzebne na gotowo bez malowania??? - Dach jest prosty dwuspadowy ,żadnych lukarn tylko okna połaciowe. Jak to u Was wyszło?? robocizna z materiałem?? No i oczywiście może ktoś ma namiar na sprawdzaną ekipę?? z góry dziękuję za pomoc :) jak zawsze ....aaaa jeszcze może namiar na kogoś od posadzek????

Słuchajcie, a ma ktos w grupie szczecinskiej rekuperator zrobiony przez bardzo odbrego fachowca i namiary na niego?

Szczukot robił w PRO Ogrzewanie, ja też u nich robiłem. Samej jednostki jeszcze nie mam, bo jutro zaczyna się kafelkować kotłownia ale polecam współpracę z ta firmą jak do tej pory zero problemów. Przed tynkami zrobili mi otwory, tynkarz zrobił swoje i po tynkach weszli rozprowadzać rury na poddsaszu i wprowadzili i opianowali rury w otworach. Do pełni szczęści brakuje anemostatów i jednostki, ale to chcę by było po gładziach i w finalnej (wykafelkowanej) kotłowni.

Dzięki, przyda się:) Tynki gipsowe czy cem-wap? A posadzki także Pan Bartek?

W dalszym ciągu poszukuję dobrych wykonawców od kominka z DGP :(

Czesc

Tynki gipsowe – Kanuf diamant ( jestem mega zadowolona z wyboru) i w piwnicy cementowo wapienne Baumitu – tu tez ok

To tyle jeśli chodzi producentów, tynkarze narzekali żeby “wylizać dokładnie” tego diamanta bo ciezko sie go nakłada, ale dali rade.

Oni kładli tyko tynki, P. Bartosz ma dwie brygady – nie wiem jak robi ta druga.

Wylewki będzie robił ktoś inny, jak będzie zrobione bez zastrzeżeń to też dam namiar na grupie. Obecnie mogę polecić jedynie sklep internetowy, w którym kupiłam włókna polipropylenowe i folię 0,2 i 0,3 ( nie typ 200 czy 300).

Czekam jak instalator skończy mi gaz i wode, jak bedzie dobrze też się podzielę

Witam,

Mam kilka pytań odnośnie instalacji zewnętrznych.

W projekcie zagospodarowania mam dosyć dużą plątaninę: gaz, woda (studnia głębinowa), kanalizacja (oczyszczalnia biologiczna), deszczówka, prąd. Do tego dwa budynki.

1. Powiedzcie jakie czynności po kolei należy zrobić aby wykonać te instalacje.

2. Czy robiła wam to jedna firma (może jakieś namiary)?

3. Jakie mniej więcej koszty?

4. Na co zwrócić uwagę aby nie mieć problemów?

Z góry dziękuję za rady