pac 26.03.2012 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Witam, powoli podchodze do tematu budowy, okolice Polic, szukam sprawdzonego fachowca do postawienia sso, lub całkowitego wykonczenia domu, z tego co się zorientowałem to muszę liczyć sie z kosztem 200tys za sso z dachem, materiał+robocizna(100m2 + strych,prosty dach dwuspadowy)trochę drogo, tak mi się wydaje,może ktoś ma namiar na godnego polecenia fachowca/ekipe,prosze pisać na priv lub tutaj,dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada27 26.03.2012 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Paac a jaki masz projek jeśli można spytać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 27.03.2012 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Czy do szufelki czy vrooma też montuje się w ścianie płytkę montażową podtynkową, a później rurą giętką się to łączy? Montowałeś przed tynkami czy po? Ja przed tynkami zamierzam zamontować płytki z podejściami, a rury na posadzce zamontować po tynkach. Boję się, ze tynkarze mi uszkodzą rury. Zarówno szufelka, jak i Vroom łączy się na giętkim przewodzie, więc szkoda robić złącze w ścianie. Najzwyczajniej wyprowadzasz jedynie rurę ponad posadzkę gdzieś przy ścianie w kuchni, potem utniesz i połączysz (nawet trójnik dodasz zarówno do szufelki jak i Vrooma). Montowałem po tynkach. IMO nie rób podejść na ścianach przed tynkami i tak będziesz musiał kuć by poprowadzić przewód do gniazdka ssącego, a nie sądzę byś był w stanie ocenić ile tynku (grubość) będziesz miał, gniazdo wyjdzie za płytko lub za głęboko i czeka Cię kucie. Też zastanawiałem się czy robić to przed, ale powiem Ci że jeszcze sporo potem kucia będzie (wod-kan, CO) gdyż te rurki też idą na płycie zerowej między styropianem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pac 27.03.2012 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Paac a jaki masz projek jeśli można spytać? Niezapominajka z Mgm projekt, mały metraż, więc wydawało by się , że tani w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 27.03.2012 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Czesc Czy moze ktos polecic dobrego i niedrogiego elektryka. Poszukuje takze ekipy do wod-kan i CO (gazowe) z naszych okolic, wiec jak mozecie kogos polecic to bardzo prosze z gory dzieki JR Sprawdź kilku elektryków, różnie wychodzi z tym najtańszym nie tylko, że potem będziesz musiał latać z przedłużaczami po domu, ale w zależności od dnia/pogody/nastroju/podejścia różnie podchodzą do człowieka. Poza tym oni też widzą dom (jak duży to myślą że inwestor ma więcej kasy). Ja ze swojej strony polecę innego, według mnie idealnego elektryka który myśli i zanim narzuca/proponuje swoje sztampowe realizacje rozmawia... dużo. Chyba ze trzy spotkania miałem z nim zanim go wybrałem, on chodził ze mną po domu (murach) i słuchał co chcę tu i tam mieć i dodawał swoje propozycje, pomysły. To było coś co mnie zdecydowanie przekonało bo człowiek zna się na rzeczy i nie wspominał mi co jeszcze jest w stanie zrobić (zupełnie poza branżą elektryczną) oraz, że wszystko się zrobi/załatwi (jak ktoś tak mówi to potem się okazuje ile wychodzi końcowa kalkulacja). Trochę się rozpisałem, ale to jeden z najlepszych wykonawców jakich do tej pory spotkałem w tej przygodzie życia jaką jest budowa domu. Ten elektryk to Mirek Mąkosa 606-897-999. PS. Przy tym był konkurencyjny cenowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 27.03.2012 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Było wziąć ulotkę z targów to byś dostał 10% od razu. O ile dobrze pamiętam, tego upustu z ulotki nie można było łączyć z innymi promocjami. Poza tym które targi, ja ostatnio byłem na tych wykończeniach, to już pewnie minął termin ważności ulotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KulinaKul 27.03.2012 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Witam Wszystkich. Szybkie pytanie: powiedzcie prosze ile kosztowal Was kominiarz do odbioru by podpisac umowe na odbior gazu ( bez pieca jeszcze) + druga inspekcja? Z tego co wiem to czesto gesto robia wszystko za jednym razem - tj. jedna wizyta a dwa odbiory. Z gory dzieki za wszelkie info. Pozdrawiam Kul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 27.03.2012 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Ja mialem w cenie instalacji CO. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KulinaKul 27.03.2012 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Ja mialem w cenie instalacji CO. Fantom Przyznam szczerze ze rozmawialem juz z jednym Panem. Jego koszt to 300PLN. Nie wiem czy to duzo czy malo. Z niektorych zrodel wiem ze to jest calkiem normalna cena. Wole sprawdzic jak to wyglada na szczecinskim rynku-bo to roznie bywa. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 27.03.2012 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Hey,nie wiecie gdzie jest najbliższy niemiecki bankomat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafiks 27.03.2012 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Witam,ile płaciliście za obróbkę komina klinkierem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariodobra 27.03.2012 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Witam po krótkiej nieobecności. Chce się pochwalić wybrałem już wykonawcę sso. Wybór nie był łatwy szczególnie, że wielokrotnie prosiłem o listę wykonawców na forum jak i wysyłając prywatne zapytania z prośbą o nią. Niestety bez odzewu. Mam nadzieję, że ten pan ( wszechmogący posiadacz świętego grala --> listy wykonawców) przynajmniej oprawi ją w złotą ramkę i przyklęknie codziennie wychodząc z domu, skoro jest tak ważna, że takim PRZEOGROMNYM PROBLEMEM jest jej udostępnienie ludziom którzy trafili tu po to, żeby uzyskać jakaś pomoc. Do forum się nie zraziłem i jest tu wiele pomocnych ludzi którym dziękuję na pewno będę dzielił się postępami prac i wskazówkami które dostrzegę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goszka21 27.03.2012 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Gdzie w okolicach Polic najtaniej kupić słupki i śiatkę na obrodzenie tymczasowe?Czas ogrodzić swoje siedlisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Micmisio 27.03.2012 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Aktualny oryginał Listy przechowuje Admin. Podobno pilnują jej trzy głodne pitbulle (czy jeden o trzech głowach - dokładnie nie wiem). Legenda głosi, że tylko Budowniczy o czystym sercu i niezłomnej odwadze ją zdobędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fergson 27.03.2012 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Witam po krótkiej nieobecności. Chce się pochwalić wybrałem już wykonawcę sso. Wybór nie był łatwy szczególnie, że wielokrotnie prosiłem o listę wykonawców na forum jak i wysyłając prywatne zapytania z prośbą o nią. Niestety bez odzewu. Mam nadzieję, że ten pan ( wszechmogący posiadacz świętego grala --> listy wykonawców) przynajmniej oprawi ją w złotą ramkę i przyklęknie codziennie wychodząc z domu, skoro jest tak ważna, że takim PRZEOGROMNYM PROBLEMEM jest jej udostępnienie ludziom którzy trafili tu po to, żeby uzyskać jakaś pomoc. Do forum się nie zraziłem i jest tu wiele pomocnych ludzi którym dziękuję na pewno będę dzielił się postępami prac i wskazówkami które dostrzegę. Mam to samo - jak wyżej. To w drogę i powodzenia ! Nie brać jeńców. Dwa razy papa na lepiku i trzymać przekątne. Musi się udać..... Witam po krótkiej nieobecności. Chce się pochwalić wybrałem już wykonawcę sso. Wybór nie był łatwy szczególnie, że wielokrotnie prosiłem o listę wykonawców na forum jak i wysyłając prywatne zapytania z prośbą o nią. Niestety bez odzewu. Mam nadzieję, że ten pan ( wszechmogący posiadacz świętego grala --> listy wykonawców) przynajmniej oprawi ją w złotą ramkę i przyklęknie codziennie wychodząc z domu, skoro jest tak ważna, że takim PRZEOGROMNYM PROBLEMEM jest jej udostępnienie ludziom którzy trafili tu po to, żeby uzyskać jakaś pomoc. Do forum się nie zraziłem i jest tu wiele pomocnych ludzi którym dziękuję na pewno będę dzielił się postępami prac i wskazówkami które dostrzegę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada27 27.03.2012 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Weźcie przestańcie prosić się o tą liste.Ma, niech trzyma, i szczęsliwy będzie;) tutaj na forum wystarczy zapytać, są inni ludzie życzliwi, zawsze odpowiedzą, polecą kogo trzeba i ta lista naprawde nikomu nie jest potrzeban (no oprócz jednej osoby;p) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 27.03.2012 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Gdzie w okolicach Polic najtaniej kupić słupki i śiatkę na obrodzenie tymczasowe?Czas ogrodzić swoje siedlisko Siatka w Tatyni a słupki to nie wiem gdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada27 27.03.2012 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 zależy gdzie budujesz, nam będzie grodził taki pan z Jasienicy, jak chcesz dam nr na pw (bo nie wiem czy by się zgodził na forum) nam słupki sam załatwia i dowozi, wiec można zapytać skąd bierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goszka21 28.03.2012 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 zależy gdzie budujesz, nam będzie grodził taki pan z Jasienicy, jak chcesz dam nr na pw (bo nie wiem czy by się zgodził na forum) nam słupki sam załatwia i dowozi, wiec można zapytać skąd bierze Mada- poproszę o ten numer. Działka w Policach, więc z Jasienicy miałby blisko. Muszę się zorientować w kosztach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia sz-n 28.03.2012 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Pale na ogrodzenie: Namiar otrzymałam od Tomka_Police, skorzystałam i udostępniam dalej Leśniczy Grzegorczyk 694 416 711, sprzedaż we wtorki i czwartki od 7 lub 8 (lepiej wcześniej zadzwonić i się dogadać). Urzęduje w Tanowie na ulicy Szczecińskiej 46, należy podjechać do niego i wskaże miejsce skąd można wziąć drewno, niestety trzeba samu załadować na swoją przyczepkę. Ceny nie pamiętam ale było tanio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts