Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

niezrównany Pan Rucinski - robi kuchnie - super, szafy, szafki łazienkowe, meble biurowe ;)) no i solidne - wytrzymałe ŁOZA MAŁZENSKIE!!!!! :)) działa długo na rynku.... solidny, uczciwy

oto namiarek: 783 992 032 Meble Wenge Mierzyn :) polecam z czystym sumieniem,...

prosze o jeszcze namiarków na elewacje .......................

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Jesteś nieoceniony, myślę, że i innym przyda się Twoja wypowiedź. A z doświadczenia wiem, że przed każdą robota trzeba się trochę wyedukować z różnych źródeł, żeby zwyczajnie wiedzieć na co zwracać uwagę.Tak, wewnątrz drzwi widziałam, że nie obrabiają, tylko jak są otwory, w których nie będą osadzane drzwi

To jak będziesz odbierać to się wyposaż w kątownik budowlany takie wiekszy(castorama 17zł) i posprawdzaj wszystkie kąty i także w łate(poziomice) 2m żeby sprawdzić czy tynki równe czy same brzuchy i wgłębienia, szczególnie obie strony otwórów drzwiowych czy mają jedną linie.

Pozdrawiam

Co do tych katow to sie tak nie rozpedzaj. Zalezy jhak sie umowil z tynkarzami. Oni nie sa od prostowania katow.

Fantom

Rozwiązaniem może być sprawdzenie tych kątów przed i po tynkowaniu.

Zresztą ocena ścian przez inwestora wraz z wykonawcą przed tynkowaniem (taki audyt) może uchronić przed nieporozumieniami po wykonaniu pracy "Panie te ściany były takie krzywe, że tu musieliśmy to a tam to musieliśmy tamto..."

Taką ocenę warunków i przegadanie ich oraz swoiste przekazanie "placu budowy" powinno się robić z każdym wykonawcą cząstkowym.

Witam, właśnie przymierzam się do budowy domu i bardzo bym prosił o namiary na architekta w Szczecinie lub okolicy, który w normalnej cenie zaadoptuje projekt gotowy (WZ, wszystkie warunki przyłączy, drogi i mapkę już mam). Niestety ceny które usłyszałem (około 6000 bez rachunku) trochę mnie zniechęcają. A w tym około 1000 zł za np. projekt instalacji elektrycznej który składa się z kreski i napisu 4x10mm2 to już zupełna przesada. Z góry dziękuję za pomoc.

Witam, właśnie przymierzam się do budowy domu i bardzo bym prosił o namiary na architekta w Szczecinie lub okolicy, który w normalnej cenie zaadoptuje projekt gotowy (WZ, wszystkie warunki przyłączy, drogi i mapkę już mam). Niestety ceny które usłyszałem (około 6000 bez rachunku) trochę mnie zniechęcają. A w tym około 1000 zł za np. projekt instalacji elektrycznej który składa się z kreski i napisu 4x10mm2 to już zupełna przesada. Z góry dziękuję za pomoc.

Witaj wśród budujących,

swego czasu bardzo konkurencyjna byla pani architekt Magda Zgorzelska - 604770444 lub 914190704 jej mąz tez ma uprawnienia na kier. budowy,

dobry geodeta to Zwierzynski - 601569381 - najlepiej w obu przypadkach powolac się na mnie ;)))

Powodzenia w budowaniu... jeszcze nieraz wiele rzeczy Cię zniechęci ;)

witam ponownie,

temat zaczyna byc gorący, poszukuję ekipy od elewacji, bede wdzieczna na namiary na priv badz normalnie - nie wiem jakie zasady panuja teraz na forum, bo bywam rzadko...

z góry dziekuję, a do P. Daniela od Beaty i Artura z Dobrej juz namiar mam, czekam na jeszcze ....

Polecam DomianBud 503142089 aczkolwiek z terminami mogą mieć krucho, ale zawsze możesz spróbować. Jak narazie to najbardziej profesjonalna ekipa jaką miałem u siebie.

Słuchajcie czy ktoś z was miał do czynienia z geodetą o nazwisku Kuświk. Gość miał mi uaktualnić mapy, bo nie było na nich podjazdów,

wobec czego w Szczecińskim nadzorze nie mogę ukończyć budowy. Człowiek miał mi to zrobić w ciągu miesiąca. Mijają dwa. Nie można

się do niego dodzwonić, jak się do niego podjedzie, to mówi... "utknęło u Geodety miejskiego", w mieście natomiast twierdzą, że żaden

operat nie został zgłoszony. Czy to tylko ja mam z nim takie przeboje, czy ktoś jeszcze tak miał?

No i mam kilka opinii do listy Szczecińskiej zarówno dobrych jak i złych. Ktoś to jeszcze prowadzi?

Witaj wśród budujących,

swego czasu bardzo konkurencyjna byla pani architekt Magda Zgorzelska - 604770444 lub 914190704 jej mąz tez ma uprawnienia na kier. budowy,

dobry geodeta to Zwierzynski - 601569381 - najlepiej w obu przypadkach powolac się na mnie ;)))

Powodzenia w budowaniu... jeszcze nieraz wiele rzeczy Cię zniechęci ;)

Dziękuję bardzo za pomoc Jolly, będę dzwonił. Pozdrawiam:)

Słuchajcie czy ktoś z was miał do czynienia z geodetą o nazwisku Kuświk. Gość miał mi uaktualnić mapy, bo nie było na nich podjazdów,

wobec czego w Szczecińskim nadzorze nie mogę ukończyć budowy. Człowiek miał mi to zrobić w ciągu miesiąca. Mijają dwa. Nie można

się do niego dodzwonić, jak się do niego podjedzie, to mówi... "utknęło u Geodety miejskiego", w mieście natomiast twierdzą, że żaden

operat nie został zgłoszony. Czy to tylko ja mam z nim takie przeboje, czy ktoś jeszcze tak miał?

No i mam kilka opinii do listy Szczecińskiej zarówno dobrych jak i złych. Ktoś to jeszcze prowadzi?

Geodeta Kuświk jest OK, ale pewnie nabrał robót i terazx świruje, że utknęło u geodety miasta, zapewniam Cie nie utknęło bo geodeta miasta Sz-n nie zatwierdza podjazdów !! A operat składa się do Ośrodka Dokumentacji Geodezyjnej i Kartograficznej w Mieście Sz-n do Miejskiego (MODGiK) w Policach do Powiatowego (PODGiK). Pana geodetę należy przycisnąć i wyśpiewa gdzie są kwity :)

Pozdrawiam

Geodeta Kuświk jest OK, ale pewnie nabrał robót i terazx świruje, że utknęło u geodety miasta, zapewniam Cie nie utknęło bo geodeta miasta Sz-n nie zatwierdza podjazdów !! A operat składa się do Ośrodka Dokumentacji Geodezyjnej i Kartograficznej w Mieście Sz-n do Miejskiego (MODGiK) w Policach do Powiatowego (PODGiK). Pana geodetę należy przycisnąć i wyśpiewa gdzie są kwity :)

Pozdrawiam

Pan Geodeta nie oddzwania, nie odpisuje, albo ma zajęty, albo ignoruje.... jak już raz skłamał, to nie widzę sensu, aby nie miał dalej mnie w balona robić,

zwłaszcza, że zachowuje się tak, jak się zachowuje. Byłem w Ośrodku Dokumentacji i poradzili znaleźć bardziej "sprytnego" geodetę, żeby skończył robotę ;)

Cytat z rozmowy ostatniej:

"Bo wie Pan, to utknęło w Ośrodku, w mieście, musi Pan tam pojechać, to szybciej Panu zrobią"

Jadę tam, a oni:

"Żaden operat nie spłynął..." i co tu myśleć? Zabawa w kotka i myszkę?

Pozdrawiam,

:)

Pan Geodeta nie oddzwania, nie odpisuje, albo ma zajęty, albo ignoruje.... jak już raz skłamał, to nie widzę sensu, aby nie miał dalej mnie w balona robić,

zwłaszcza, że zachowuje się tak, jak się zachowuje. Byłem w Ośrodku Dokumentacji i poradzili znaleźć bardziej "sprytnego" geodetę, żeby skończył robotę ;)

Cytat z rozmowy ostatniej:

"Bo wie Pan, to utknęło w Ośrodku, w mieście, musi Pan tam pojechać, to szybciej Panu zrobią"

Jadę tam, a oni:

"Żaden operat nie spłynął..." i co tu myśleć? Zabawa w kotka i myszkę?

Pozdrawiam,

:)

Wizyta w Ośrodku skuteczna, dostałem mapy :) Przywiózł kolega Geodety, który mu pomaga :)

Całe szczęście się wszystko wyjaśniło..., szkoda, że tyle czasu było bez odpowiedzi...