Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Wizyta w Ośrodku skuteczna, dostałem mapy :) Przywiózł kolega Geodety, który mu pomaga :)

Całe szczęście się wszystko wyjaśniło..., szkoda, że tyle czasu było bez odpowiedzi...

witam. u mnie mape do celów projektowych robił misiura.Odradzam i uprzedzam przed tym gosciem.na mape czekałem 5 miesiecy.kłamał jak twój ze utkneło w zud a wogóle nie dotarło. pozdrawiam

mape do celow projektowych robił mi polecany na słynnej liscie Geobak, polecam z całego serca. jakby co namiary na priva. Mam tez genialnego geologa.

A sama szukam pilnie firme od WM, ale skomplikowanej:-( Szczukot mi podawał, chyba? ale jeszcze nmiał nie odpalona dobrze kojarzę?

mape do celow projektowych robił mi polecany na słynnej liscie Geobak, polecam z całego serca. jakby co namiary na priva. Mam tez genialnego geologa.

A sama szukam pilnie firme od WM, ale skomplikowanej:-( Szczukot mi podawał, chyba? ale jeszcze nmiał nie odpalona dobrze kojarzę?

To ja podawałem ProOgrzewanie (Szczukot robił w tej samej) i jeszcze nie odpalona, ale w poniedziałek to się już zmieni :)

wkurza mnie ten brak edycji:-( a powiedzci mi jak to wyglada jezeli chodzi o kuchenke gazową? albo otwarte okna tarasowe cały dzien? Podobno mozna zrobic tylko nawiew który wyłaczam w salonie i otwieram okno. Przy fachowcach typu Indiana i Piczman schodze na zawał, ze mnie zle zrobia tutaj:-(

Witam, ktoś wcześniej pytał o kominki. Polecam szczecińską firmę JANIK tel. 503866265 Bardzo fajni i sympatyczni ludzie a co najważniejsze solidni.

Mam ptyanie czy można w tym roku ubiegać się o dofinansowanie do zamontowanej pompy ciepła ? Jeśli tak, to gdzie w Policach trzeba się zgłosić ?

Pozdarwiam

Witam

Czy ktoś zetknął się z firmą Pana Cezarego Bethke? - chodzi o tynki. Proszę o opinie i kontakt na priv lub tutaj.A może "narodził się" Wam ktoś sensowny od tynków?

u mnie robili tynki gispowe, jestem zadowolony i cenowo i jakosciowo, on juz bardziej zajmuje sie deweloperka niz tynkami, ale ma tam swoje ekipy chlopakow, robili czysto i sprawnie, chociaz podczas etapu wykanczania bylo jedno miejsce, gdzie kat prosty nie byl prosty. Poza tym ok!

u mnie robili tynki gispowe, jestem zadowolony i cenowo i jakosciowo, on juz bardziej zajmuje sie deweloperka niz tynkami, ale ma tam swoje ekipy chlopakow, robili czysto i sprawnie, chociaz podczas etapu wykanczania bylo jedno miejsce, gdzie kat prosty nie byl prosty. Poza tym ok!

Ludzie nie dajcie się zwariować z tymi tynkami. Jeden radzi kupić łate 2 m, drugi kątownik, trzeci sprawdzać kąty przez i po tynkach. Przecież to jakieś szaleństwo. Żaden tynkarz nie zrobi idealnie gładkich ścian, ani idealnych katów 90 stopni. Gdyby tak mieli robic, to by każdą prace wykonywali ze cztery razy dłużej, a i tak ideału by nie osiągneli. Poza tym są normy budowlane mówiące o dopuszczalnych odchyleniach. Nie znaczy to, że nie trzeba sprawdzać tynkarzy. Jak najbardziej, jak każda ekipę. Jeżeli na oko, tynki są proste, i ci nie przeszkadzają, to i innym nie będą przeszkadzać. Zajmij się ważniejszymi sprawami. Przecież twoi goście nie przyjdą z łata i nie będą ci sprawdzać pionu tynków! Jeśli chcesz mieć idealnie głądkie sciany sufit, zamów gładzie. Od tego właśnie są. Wiele jest słusznych narzekan na budowlańców, ale czasem to inwestorzy tracą rozsądek. Chcesz mieć dom w standardzie pałacu, to zamów najwyższą jakośc usługi! Wykonanie zajmie dwa, trzy razy więcej czasu, i za to odpowiednio zapłać. Wtedy masz rację, latając z łatą i sprawdzając kąty.

Ludzie. Nie dajcie się zwariować. Szkoda życia.

Witam wszystkich. Czy możecie polecić firmę ze Sz-na lub okolic co robi bramy przesuwne wjazdowe na posesję. Jedynie co znalazłem to "BRAMONT Szczecin". Może ktoś z Was korzystał z ich usług albo zna inne i może polecić. Dzięki.

mi robila firma ARMET, najtansi nie sa, ale mozna sie dogadac