Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Tomek, wlasnie mi pan Jarek robi oferte na wm, odkurzacz i ogrzewanie, zobaczymy co z tego bedzie:-) Dziekuje

Porównaj ich jeszcze z innymi. Mi WM robiło Pro, ale już Ogrzewanie Ciepła Chata z ul.Kolumba. Odkurzacz robiłem sam, znaczy się rurki i kabel prowadziłem sam. Na jednostkę przyjdzie czas poźniej, jak starczy $ ;)

kalisttet, czy ty juz robilas tynki ?

Fantom

Tak, robiłem. Robiła mi ekipa, która znalazłem na końcu. Chyba najlepsza ekipa na mojej budowie. Zrobili tynki szybko i dobrze, na oko. Ale nie latałem z łata i kątownikiem i nie sprawdzałem. Jestem za tym, żeby wymagać. Płacę i wymagam. Ale nie dajmy się zwariować. Przypilnuj, żeby dostać to, za co płacisz. Normalna taksa, normalne tynki, zgodne z normą. Chcesz coś lepszego? Supertynki? Zapłać za to ekstra. Latanie z łatą i tak nic nie da, bo tynkarze znają swoje prawa i ci się w twarz roześmieją.O ile spełniona jest norma. Dla ciebie to pierwszy dom, dla nich dziesiąta budowa ale w tym roku. Szkoda zdrowia. Nic nie zyskasz, tylko nerwów natracisz. Wymagać? Tak. Sprawdzać? Tak. Ale nie wymuszać tego, co się nie należy i za co się nie zapłaciło.

dajcie odpowiedz na forum....ja mam umowę z Jumarem wywożą śmieci raz na dwa tygodnie ( mi wystarczy)

kochani...czy ktoś mógłby polecićsprawdzonego architekta wnętrz - potrzebuję sobie salon zmienić....czas po 8 latach na remoncik...

no i szukam metalowych wyłaczników hmm..takie dwie pipki do wyłaczania nie wiem jak fachowo się to nazywa.

Podzielcie się tym namiarem na solidnego stolarza. Może być na PW.

No i pytanko. Gdzie dajecie do ostrzenia noże od kosiarki???

Polecam serwis kosiarek na klonowica....( koło zajezdni) porządnie robią, nie naciagają na kasę...

kosiarki naprawiam naprzeciwko Castoramy na Ku słoncu, to jest wjazd na taki teren gdzie byly meble??? taki maly punkcik, fajny gosc... ostrzylam jednak w Castoramie ... bo mi jakos po drodze bylo...

Jola ja też kiedyś u nigo ostrzyłam..do momentu aż dałam kosiarkę do przeglądu....nigdy więcej, w castoramie lepiej ostrzą..jeśli już

jako że pozwolenie na budowe właśnie otrzymałem, wykonawce stanu surowego mam z polecenia, poszukuje więc wartego zainteresowania kierownika budowy, który mi pomoże a nie tylko dokona wpisu do dziennika budowy.

Może możecie kogoś polecic na to stanowisko? Budowa na warszewie.

mam jednego pana z ogłoszenia Waldemar Antczak - może ma ktoś jakieś doświadczenia z kierowania pracami przez tego pana?

Będę zobowiązany za pomoc.