Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Czy ktoś wie, co robili z "adrenalinką" (droga w Dobrej) kilka dni temu ? Pocieli ja w poprzek na calej dlugosci co kilkadziesiat metrow i od razu polatali te ciecia. Jakies mini-progi spowalniajace, czy cos sie droga sypala ?

Fantom

kurcze jeżdżę nią codziennie i nic takiego nie widziałem! może zbroją dalej działki i taniej było pociąć i połatać niż robić przeciski pod ziemią? ;-)

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Jutro sprawdzę czy Trans-net nie obsługuje Dołuj bo Jumar kasuje 130zł za 3-mce. Jak Trans-net kasuje 90zł to przejdę do nich

ja ostatnio porównywałem TOM-POL, JUMAR i SITA JANTRA - wszyscy +/- 2-3 złote różnicy czyli ok. 130... chociaż TOM-POL to ma te auta jakieś gruchoty, mam umowę z Jumarem, ale jakby faktycznie było po 90 zł to bym się przeniósł...

Cieli i latali ta droge na biezaco. W kilka godzin sie wyrobili/ Teraz sa takie kilku cm laty na calej szerokosci.

Co do smieci, jakos ostatnio byly podwyzki, ale i tak trans-net jest ponizej 100 zl (chyba 90, ewetualnie 96 to moglo byc - nie pamietam)

Fantom

Dzwoniłem wczoraj za 120L/1 raz w tygodniu 99zł/3m-ce - Jumar 132zł. Jak przy okazji będę w Policach to podjadę do nich a tak zostaje na razie w Jumarze. Trans-net ma siedzibę przy cmentarzu.

kurcze faktycznie jest tego pełno, nie mam pomysły co to może być, oby się nam przez to cięcie i łatanie adrenalinka po następnej zimie nie popękała

na całej szerokości jezdni jest takie jak gdyby przecięcie wypełnione asfaltem (przypomina to dylatacje, którą pewnie nie jest ;) i przecięcia te są z róznym natężeniem w zależności od ukształtowania terenu, -może to jakieś zabezpieczenie powierzchni. bo łatac to nie mieli co-droga była w idealnym stanie, też się zastanawiam co to może być... ciekawe..

Witam.Wiem że nie ta grupa.

Ale to jedyna żyjąca grupa w tym rejonie.

Mam pytanie -Gdzie w okolicach Stepnicy jest jakaś żwirownia.Chodzi o kupno 200 ton piasku do zasypania fundamentów .

Najbliższa okolica to chyba nie jest, ale może się przyda:

SZCZECIŃSKIE KOPALNIE SUROWCÓW MINERALNYCH S.A.

70-893 Szczecin

ul. Tartaczna 9

Dzwoniłem wczoraj za 120L/1 raz w tygodniu 99zł/3m-ce - Jumar 132zł. Jak przy okazji będę w Policach to podjadę do nich a tak zostaje na razie w Jumarze. Trans-net ma siedzibę przy cmentarzu.

Tak dla ciekawości...

Rozmawiałem ostatnio z osobą mieszkającą pod Bydgoszczą i tak gadamy około domowo no i zeszło na śmieci...

Porównujemy ceny - tam ok 30zł za m-c u mnie (Tompol) ok 90zł za kwartał, pojemnik 120l, czyli tak samo...ale po chwili się okazało, że u mnie ta cena jest za wywóz raz w tygodniu a tam co dwa tygodnie...

Czołem Grupa

Mozecie sie podzielic, gdzie zamawialiscie kominek do domu

Rozmawiam ze SteelArt ( na Struga), ale chcialabym porownac oferte, moze ktos z Was wspolpracowal z ta firma?

Odwdzieczam sie czlowiekiem do gazu i hydrauliki. M.Lewandowski 0502031982

Robil u nas instalacje i jak na razie wszystko ok

Mam pytanie o jakim rabacie rozmawialiscie w Progorzewaniu? i Extradachu? Powiem Wam ze odczuwam juz irytacje. Nienawidze targowania się, mamy cene i tyle, a tutaj kazdy mysli jak Cie "wydymac":bash: OGrzewanie mam wycenione na 55.000 z rabatem 10.000 podłogówka plus kaloryfery. Sama kotłownia to koszt ok 22.000

Czołem Grupa

Mozecie sie podzielic, gdzie zamawialiscie kominek do domu

Rozmawiam ze SteelArt ( na Struga), ale chcialabym porownac oferte, moze ktos z Was wspolpracowal z ta firma?

Odwdzieczam sie czlowiekiem do gazu i hydrauliki. M.Lewandowski 0502031982

Robil u nas instalacje i jak na razie wszystko ok

U mnie będzie robił Jacek Maślanka z Polic, porównywałem z inną firmą też z Polic która robi kominki i wyszedł zbliżony cenowo (ciut drożej) ale robi zabudowę z płyt krzemianowo-wapiennych co było na plus. Ma dostęp do praktycznie wszystkich kominków i ściągnął KFD Linea w najniższej cenie. W tym tygodniu rusza z zabudową :)

Mam pytanie o jakim rabacie rozmawialiscie w Progorzewaniu? i Extradachu? Powiem Wam ze odczuwam juz irytacje. Nienawidze targowania się, mamy cene i tyle, a tutaj kazdy mysli jak Cie "wydymac":bash: OGrzewanie mam wycenione na 55.000 z rabatem 10.000 podłogówka plus kaloryfery. Sama kotłownia to koszt ok 22.000

U nas dom 190 m2 + 40 m2 garaż i za całą instalację CO, wod-kan, ogrzewanie podłogówka 100% oprócz garażu gdzie jest kaloryfer z piecem kondensacyjnym, zmiękczacz wody wyszło nieco ponad 40k. Nie patrz na rabaty, tylko na cenę końcową. Jeden da Ci rabat 10% inny 20% tylko wszystko zależy od jakiej sumy. Jaki kocioł? Sprawdzałaś Ciepłą Chatę z Kolumba?

TOmek jadę dzisiaj do Ciepłej Chaty, piec VKK 226/4+ VIH K 300 + czujnik temperatury c.w.u.. Koszt samej kotlowni to ok 22.000. Piec roche na wyrost, ale ja mam 4 łazienki i we wczesniejszym domu eco compact nie dał rady obsłuzyc 2 nawet. TEraz mam schizę piecową:-( A wod-kan masz juz wyceniony od doprowadzenia wody?