Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

No to bardzo ciekawe, wyglada ze ekipa ma juz 3 budowy w tym samym czasie;-) a o ilu nie wiemy?

a w czym to przeszkadza? jeśli firma ma kilkunastu ludzie to raczej niemożliwe jest, żeby każda budowa była na tym samym etapie, na jednej mogą kopać fundamenty, na drugiej murować ściany, na trzeciej robić konstrukcję dachu, nie widzę przeszkód...

Stoję przed dylematem wyboru wykonawcy hydrauliki z ogrzewaniem. W moim domku chcę mieć ogrzewanie oparte na gruntowej pompie ciepła, oraz wentylacje mechaniczna z rekuperacją. Mam parę ofert na wykonanie tejże instalacji, wszystkie na zbliżonym poziomie cenowym.

Mam więc pytanko czy ma ktoś u siebie instalacje z gruntową pompą ciepła oraz wentylacje z rekuperacją, jeśli tak to kto Wam robił i czy jesteście zadowoleni z jakości usług tego wykonawcy, oraz z praca tych urządzeń. Oraz może ma ktoś jakieś doświadczenia w tym temacie by wskazać na ewentualne zagrożenia i na co zwrócić uwagę

Stoję przed dylematem wyboru wykonawcy hydrauliki z ogrzewaniem. W moim domku chcę mieć ogrzewanie oparte na gruntowej pompie ciepła, oraz wentylacje mechaniczna z rekuperacją. Mam parę ofert na wykonanie tejże instalacji, wszystkie na zbliżonym poziomie cenowym.

Mam więc pytanko czy ma ktoś u siebie instalacje z gruntową pompą ciepła oraz wentylacje z rekuperacją, jeśli tak to kto Wam robił i czy jesteście zadowoleni z jakości usług tego wykonawcy, oraz z praca tych urządzeń. Oraz może ma ktoś jakieś doświadczenia w tym temacie by wskazać na ewentualne zagrożenia i na co zwrócić uwagę

Jeżeli chodzi o WM to zadzwoń i porozmawiaj z FurutreHause. Pan Tomasz jest pasjonatem w tej dziedzinie. Jesteśmy na początkowym etapie wykonania instalacji WM i na razie jesteśmy zadowoleni.

Rafiks, wspołczuje bardzo:-( powinno sie zrobic czarna liste wykonawcow. UMieszczona na 1 stronie, tak jak ma trojmiasto. Na czarna zaden spamer sie nie dopisze:D

Ale konkurencja jak najbardziej, plus ci wszyscy którzy mysleli że im za darmo zrobią ale jakoś firma chciała zapłaty. Śliska sprawa te listy wykonawców.

HEJ,

podpowiedzcie proszę!

złożyłam komplet dokumentów o pozwolenie na budowę, i szukam ekipy, nurtuje mnie jedna sprawa, podpisałam umowy przyłączeniowe z eneą i wodociągami itd. ,

muszę przed rozpoczęciem budowy mieć na działce prąd i wodę, do kogo mam uderzyć aby mieć prąd budowlany - czy do enei no i wodę? nie bardzo wiem jak mam się do tego zabrać i czy w jeden miesiąc się z tym wyrobię, ZK przy działce jest, woda też.

HEJ,

podpowiedzcie proszę!

złożyłam komplet dokumentów o pozwolenie na budowę, i szukam ekipy, nurtuje mnie jedna sprawa, podpisałam umowy przyłączeniowe z eneą i wodociągami itd. ,

muszę przed rozpoczęciem budowy mieć na działce prąd i wodę, do kogo mam uderzyć aby mieć prąd budowlany - czy do enei no i wodę? nie bardzo wiem jak mam się do tego zabrać i czy w jeden miesiąc się z tym wyrobię, ZK przy działce jest, woda też.

PrądENEA , woda wodociągi ZachodnioPomorskie. Tego prądu i wody na start wiele nie potrzebujesz. Prawie wcale. Powinniście zdążyć.

Słuchajcie wracam do teamtu okiem. Wiem ze Gosia-sz-n ma Oknoplast, Tomi ma M&S ze względu na ciepły montaz, a jakie okna Wy macie? czy maktos na profilu Schuco?

Ja mam MS ze względu na to, że jako jedyni wiedzieli o co chodzi w ciepłym montażu. Montują już niedługo więc będę mógł powiedzieć coś więcej. Na razie współpraca wzorowa!

HEJ,

podpowiedzcie proszę!

A można złożyć dokumenty na budowę bez umowy z ENEA?