Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Jasne, ze wszytsko sama. Wszystko co jest na Twojej dzialce jest Twoje, i nikt Ci tam nic nie zrobio (bo nawet nie ma prawa). Inny temat, ze mozesz zatrudnic ludzi pracujacych w tych firmach,i zrobia na fuche :)

Fantom

ZK jest własnością enea, nie możesz tam nic robić po założeniu licznika i zaplombowaniu.

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Parapety sa ok :) ale jakos tez sie nad nimi nie rozczulalam, ot parapety ;)

Pozdrawiam

Parapety Cię nie rozczulają? No wiesz! ;)

Chodziło mi o rzetelność firmy i materiał. A konkretnie jego jakość. Skoro ok, to OK

PS Szlag mnie trafia od tego bocznego paska z reklamami. Nie widać co się pisze :[

Kominek jest skończony w 99% , dzisiaj musi jeszcze przeszlifować narożniki i gdzieniegdzie gładzie po sobotnim zamontowaniu kamienia. Jesteśmy bardzo zadowoleni jak do tej pory. Cenowo ok, jakościowo też. Dodatkowo sprząta po sobie. Robi na nowych materiałach (płyty krzemianowo-wapienne), a nie na gk+wełna. Ma dużą wiedzę i jak o czymś mówi to zawsze tłumaczy dlaczego i po co tak trzeba zrobić, a nie tylko "bo tak".

Super! Dzięki raz jeszcze za namiary. A kamień braliście z Lastriko?

Super! Dzięki raz jeszcze za niamiary. A kamień braliście z Lastriko?

Tak. Pojechaliśmy do Lastriko (otwarte nawet w sobotę), wybraliśmy kamień, sprawdziliśmy cenę i potem tylko Pan Jacek zamówił kamień pod konkretny wymiar i przywiózł do nas. Puścił bym Ci fotkę naszego pięknego kominka ale niestety nie mam przy sobie :)

Tak. Pojechaliśmy do Lastriko (otwarte nawet w sobotę), wybraliśmy kamień, sprawdziliśmy cenę i potem tylko Pan Jacek zamówił kamień pod konkretny wymiar i przywiózł do nas. Puścił bym Ci fotkę naszego pięknego kominka ale niestety nie mam przy sobie :)

Wybraliście kamień po jednej wizycie w Lastriko? Gratuluję zdecydowania. My musimy pojechać tam jeszcze raz. Za duży wybór.

A fotki kominka nie miałeś chyba przy sobie tylko ze względu na te nieprzeszlifowane jeszcze narożniki ;) Ale jak już będzie dopieszczony chyba się pochwalisz, co? Mogę się zrewanżować za jakieś 4 tygodnie jeśli zechcesz.

Słuchajcie ma ktos pomysł jak przyspieszyc apodpisanie słuzebnosci? Kupiłam działke budowlana z droga publiczna na planie zagospodarowania. Gosia_n tłumaczyła juz jak to jest, ale teraz muszę podpisac sluzebnosc z zajebistym miastem Szczecin na drogę, bo droga publiczna to nie publiczna, tylko przeznaczona POD publiczną, ajkeis jaja. Ale wstrzymuja mi pozwolenie z tego powodu, a UM na złozenie 2 podpisow daje sobie miesiac:bash: Ktos sie spotkał z taka sytuacja?

Słuchajcie ma ktos pomysł jak przyspieszyc apodpisanie słuzebnosci? Kupiłam działke budowlana z droga publiczna na planie zagospodarowania. Gosia_n tłumaczyła juz jak to jest, ale teraz muszę podpisac sluzebnosc z zajebistym miastem Szczecin na drogę, bo droga publiczna to nie publiczna, tylko przeznaczona POD publiczną, ajkeis jaja. Ale wstrzymuja mi pozwolenie z tego powodu, a UM na złozenie 2 podpisow daje sobie miesiac:bash: Ktos sie spotkał z taka sytuacja?

Tak sytuacja to norma.

Trochę przepisów :) (wyjaśnienie z netu)

"W myśl podstawowego przepisu dotyczącego terminów załatwienia sprawy na gruncie postępowania administracyjnego organy administracji publicznej obowiązane są załatwiać sprawy bez zbędnej zwłoki (art. 35 §1 KPA).

Natomiast dalsze przepisy wskazują, że niezwłocznie powinny być załatwiane sprawy, które mogą być rozpatrzone w oparciu o dowody przedstawione przez stronę łącznie z żądaniem wszczęcia postępowania lub w oparciu o fakty i dowody powszechnie znane albo znane z urzędu organowi, przed którym toczy się postępowanie, bądź możliwe do ustalenia na podstawie danych, którymi rozporządza ten organ(art. 35 §2 KPA).

Z art. 35 §3 KPA dowiadujemy się natomiast, że „Załatwienie sprawy wymagającej postępowania wyjaśniającego powinno nastąpić nie później niż w ciągu miesiąca, a sprawy szczególnie skomplikowanej - nie później niż w ciągu dwóch miesięcy od dnia wszczęcia postępowania."

Co więcej jak wynika z §5 tegoż przepisu do powyższych terminów nie wlicza się terminów przewidzianych w przepisach prawa dla dokonania określonych czynności, okresów zawieszenia postępowania oraz okresów opóźnień spowodowanych z winy strony albo z przyczyn niezależnych od organu."

Gosia@, to nie kwestia złożenia 2 podpisów od ręki, Miasto musi teraz zlecić wykonanie operatu z wyceną (od tego będzie zależało ile zapłacisz bądź nie). Może to potrwać do miesiaca, ale przy złych wiatrach dłużej :( W Urzędzie takich spraw jest full, każda musi być załatwiona w terminie. Odległy termin nie wynika z tego, że urzedasy piją jedynie kawę i nic nie robią)

P.S. Nie pracuję w Urzędzie Miasta :)