Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

:D dopieszczony, dziś gruntowałem, jutro malowanie.

http://www.bankfotek.pl/thumb/1266842.jpeg

Kamień to Crema Marfil, wiedzieliśmy że będzie coś z beżu tylko zastanawialiśmy się który. Czekam na rewanż z Twojej strony :)

Jaka tam jest powierzchnia kratek nawiewajacych i wylotowych do owiewania wkladu ?

Fantom

Jestem po pierwszych castingach na ekipę tynkarską. Jakoś dziwnie liczą te metry.Jak odliczają otwór, to i tak tyle samo doliczają za obróbkę - to po ki czort odliczają. I coś nie preferują Kanufa - mówią, że za szybko schnie = a szybko robi się twardy.Proponują: Dolina Nidy bądź Kreisel. Będę mieć część gipsowych, część cw. U Was na jakich robili? I cement. -wap. w w jakiej cenie mieliście?

Jestem po pierwszych castingach na ekipę tynkarską. Jakoś dziwnie liczą te metry.Jak odliczają otwór, to i tak tyle samo doliczają za obróbkę - to po ki czort odliczają. I coś nie preferują Kanufa - mówią, że za szybko schnie = a szybko robi się twardy.Proponują: Dolina Nidy bądź Kreisel. Będę mieć część gipsowych, część cw. U Was na jakich robili? I cw w jakiej cenie mieliście?

Pan Stańczuk robił nam gipsowe knauffa, nic nie mówił, ze za szybko schną, no ale wtedy był marzec więc inne warunki naturalne do schnięcia.

Odnosnie ceny obróbki okna to tak na szybko np. okno 1,50 x 1,50 = 2,25 m kw., obróbka wokół okna 0,20 szerokość ściany w otoworze okiennym x 1,50 x 4 boki okna = 1,2 m kw. róznica 1 m kw. czyli jakieś 22 zł - za tę kase trzeba kupić plastikowe listewki do obróbki otworu okiennego + profil aluminiowy. Moim zdaniem stąd nie ma różnicy czy odliczają otwór czy tez nie. Cena jest taka sama :)

A ktoś liczył co się bardziej opłaca - tynkowanie z materiałem za 22 zł czy bez materiału za 11? Mnie wyszło że przy 100 metrowym domku to jakieś 1 - 2 tys taniej w wersji drugiej.

Wyliczenia przy założeniu, że masz idealnie proste ściany i wszędzie masz taką samą grubość tynku! Z praktyki wychodzi w jednym miejscu 1cm, a w innym 2cm. Dodatkowo policz straty po czyszczeniu maszyny i wychodzi Ci zbliżona kwota. Nie liczę już Twojego wysiłku we wniesieniu worków tynku ;) Rozumiem, że liczyłeś też narożniki aluminiowe i grunt.

Sprzedam rozdzielnię budowlaną. Przeżyła zimę na zewnątrz przy stanie 0, tynki posadzki i ciągle niewzruszona może pełnić swoją rolę. To nie wątły plastik za 60 PLN. Moja idea cenowa to 100 PLN wraz z bezpiecznikami i różnicówką. Sprawny elektryk podłączy wszystko bez problemu. Istnieje możliwość odkręcenia nóżek żeby zmieściło się do osobówki ;)

http://i3.photobucket.com/albums/y77/koziol1/sprzedaz/7_RB/2012-06-09161908.jpg

http://i3.photobucket.com/albums/y77/koziol1/sprzedaz/7_RB/2012-06-09161919.jpg

witam.jak mieliscie poukładane prace na budowie?mam zrobiona elektryke i niewiem co dalej robic.moze instalacje,pozniej posadzki i tynki czy najpierw tynki a pozniej posadzki.doradzcie cos

po elektryce robiłem tynki, potem instalacje i na koniec posadzki. Z perspektywy czasu uważam żeto dobra kolejność.