gosia sz-n 09.06.2012 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 dopieszczony, dziś gruntowałem, jutro malowanie. http://www.bankfotek.pl/thumb/1266842.jpeg Kamień to Crema Marfil, wiedzieliśmy że będzie coś z beżu tylko zastanawialiśmy się który. Czekam na rewanż z Twojej strony Tomek_Police - powtórzę jeszcze raz , kominek jest piękny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 09.06.2012 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 Bardzo dzięki za odpowiedzi odnośnie tynkowania - okna plastiki.Tomek - muszę odgrzebać w takim razie emaila, bo widocznie jestem sklerotyczką - na to wychodzi puściłem jeszcze raz na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 09.06.2012 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 Tomek_Police - powtórzę jeszcze raz , kominek jest piękny. Dzięki, na PW też puściłem odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burundi 09.06.2012 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 Tomek, Gosia - bardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 09.06.2012 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 dopieszczony, dziś gruntowałem, jutro malowanie. http://www.bankfotek.pl/thumb/1266842.jpeg Kamień to Crema Marfil, wiedzieliśmy że będzie coś z beżu tylko zastanawialiśmy się który. Czekam na rewanż z Twojej strony Jaka tam jest powierzchnia kratek nawiewajacych i wylotowych do owiewania wkladu ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burundi 10.06.2012 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Jestem po pierwszych castingach na ekipę tynkarską. Jakoś dziwnie liczą te metry.Jak odliczają otwór, to i tak tyle samo doliczają za obróbkę - to po ki czort odliczają. I coś nie preferują Kanufa - mówią, że za szybko schnie = a szybko robi się twardy.Proponują: Dolina Nidy bądź Kreisel. Będę mieć część gipsowych, część cw. U Was na jakich robili? I cement. -wap. w w jakiej cenie mieliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia sz-n 10.06.2012 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Jestem po pierwszych castingach na ekipę tynkarską. Jakoś dziwnie liczą te metry.Jak odliczają otwór, to i tak tyle samo doliczają za obróbkę - to po ki czort odliczają. I coś nie preferują Kanufa - mówią, że za szybko schnie = a szybko robi się twardy.Proponują: Dolina Nidy bądź Kreisel. Będę mieć część gipsowych, część cw. U Was na jakich robili? I cw w jakiej cenie mieliście? Pan Stańczuk robił nam gipsowe knauffa, nic nie mówił, ze za szybko schną, no ale wtedy był marzec więc inne warunki naturalne do schnięcia. Odnosnie ceny obróbki okna to tak na szybko np. okno 1,50 x 1,50 = 2,25 m kw., obróbka wokół okna 0,20 szerokość ściany w otoworze okiennym x 1,50 x 4 boki okna = 1,2 m kw. róznica 1 m kw. czyli jakieś 22 zł - za tę kase trzeba kupić plastikowe listewki do obróbki otworu okiennego + profil aluminiowy. Moim zdaniem stąd nie ma różnicy czy odliczają otwór czy tez nie. Cena jest taka sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 10.06.2012 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Dokladnie. U mnie odliczali chyba tylko otwory powyzej 3m2. Wszystko mniejsze liczone jak sciana. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dszczecin 10.06.2012 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 zasada liczenia otworów przy tynkach, elewacjach jest taka, że otwory do 3m2 liczy sie cale, powyzej 3m2 liczy sie 50%. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burundi 10.06.2012 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 No i tak byłoby najbardziej sensownie i sprawiedliwie,ale widzę, że nie jest to praktykowane:) zasada liczenia otworów przy tynkach, elewacjach jest taka, że otwory do 3m2 liczy sie cale, powyzej 3m2 liczy sie 50%. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 11.06.2012 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 A ktoś liczył co się bardziej opłaca - tynkowanie z materiałem za 22 zł czy bez materiału za 11? Mnie wyszło że przy 100 metrowym domku to jakieś 1 - 2 tys taniej w wersji drugiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 11.06.2012 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Jaka tam jest powierzchnia kratek nawiewajacych i wylotowych do owiewania wkladu ? Fantom Stosunek dolna-górna to 1 do 1,5. Nie jest idealnie bo gdzieś wyczytałem, że powinno być 1-1,1 ale nic na to nie poradzę, że moja połówka wogóle by te kratki chciała zlikwidować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 11.06.2012 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Stosunek to jedno, ale jaka ich powierzchnia ? Bo na zdjeciu jakies takie male. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 11.06.2012 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 A ktoś liczył co się bardziej opłaca - tynkowanie z materiałem za 22 zł czy bez materiału za 11? Mnie wyszło że przy 100 metrowym domku to jakieś 1 - 2 tys taniej w wersji drugiej. Wyliczenia przy założeniu, że masz idealnie proste ściany i wszędzie masz taką samą grubość tynku! Z praktyki wychodzi w jednym miejscu 1cm, a w innym 2cm. Dodatkowo policz straty po czyszczeniu maszyny i wychodzi Ci zbliżona kwota. Nie liczę już Twojego wysiłku we wniesieniu worków tynku Rozumiem, że liczyłeś też narożniki aluminiowe i grunt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 11.06.2012 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 I trzeba policzyc, ze jak zabraknie jednego worka tynku, to trzeba bedzie sie z pracy wyrwac i im przywiezc od reki - bo to wtedy problem inwestora a nie wykonawcy. A jak zostana trzy worki, to tzreba bedize je odwiezc (jak przyjmuja zwroty). Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 11.06.2012 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Tomek - tak liczyłem narożniki i listwy przyokienne. A co do worków i dźwigania - mam lokalną hurtownie - dostarczają mi worki nawet 3 sztuki i mam transprt za darmo jak chcę bo plac mają 700m od mojego domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 11.06.2012 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 No to w takiej sytuacji, trzeba robic taniej - i samemu zalatwiac material. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 12.06.2012 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Sprzedam rozdzielnię budowlaną. Przeżyła zimę na zewnątrz przy stanie 0, tynki posadzki i ciągle niewzruszona może pełnić swoją rolę. To nie wątły plastik za 60 PLN. Moja idea cenowa to 100 PLN wraz z bezpiecznikami i różnicówką. Sprawny elektryk podłączy wszystko bez problemu. Istnieje możliwość odkręcenia nóżek żeby zmieściło się do osobówki http://i3.photobucket.com/albums/y77/koziol1/sprzedaz/7_RB/2012-06-09161908.jpg http://i3.photobucket.com/albums/y77/koziol1/sprzedaz/7_RB/2012-06-09161919.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafiks 13.06.2012 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 witam.jak mieliscie poukładane prace na budowie?mam zrobiona elektryke i niewiem co dalej robic.moze instalacje,pozniej posadzki i tynki czy najpierw tynki a pozniej posadzki.doradzcie cos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 13.06.2012 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 witam.jak mieliscie poukładane prace na budowie?mam zrobiona elektryke i niewiem co dalej robic.moze instalacje,pozniej posadzki i tynki czy najpierw tynki a pozniej posadzki.doradzcie cos po elektryce robiłem tynki, potem instalacje i na koniec posadzki. Z perspektywy czasu uważam żeto dobra kolejność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts