gosia1719499730 05.07.2012 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 hm, kazdy ma swoja opcje;-) ja wole archi od projektowania, kierownika od budowy. Murarza od murów, a dekarza od dachów:-) Ale jasne, kazdy wybiera jak mu wygodniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 05.07.2012 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Dziękuję za namiar na Pana JJ. Potrzebuję jeszcze i to dość pilnie poleconej ekipy do zabudów gipsowych - sufity i łazienki. Pliz pomóżcie bo pewnie terminy mają napięte a ja potrzebuję już za miesiąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 05.07.2012 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Co do Pana Jeża, to mam kilka uwag. Więc trochę "uważajcie". Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 05.07.2012 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Szanowni, jak mawia mój ulubiony konferansjer, potrzebuję namiaru na dekarza pasjonata do obróbki parapetów w dwóch lukarnach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agama 06.07.2012 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 Dziękuję za namiar na Pana JJ. Potrzebuję jeszcze i to dość pilnie poleconej ekipy do zabudów gipsowych - sufity i łazienki. Pliz pomóżcie bo pewnie terminy mają napięte a ja potrzebuję już za miesiąc Podpinam się pod prośbę o namiar na dobrych regipsiarzy. U mnie nie musi być pilnie. Czy ktoś zna firmę, która robi dwa ruszty pod ocieplenie tzn pierwszy żeby zrobić przerwę między membraną o wełną a drugi do ocieplenia wełną krokwi. Wszyscy których pytałam "przyklejają wełnę" do memrany. No ale to chyba tak być nie powinno. Jestem pod tym względem "zielona", bo poprzedni dom nie miał skosów i ocieplenie było w stropie więc uniknęłam tego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agama 07.07.2012 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2012 hm, kazdy ma swoja opcje;-) ja wole archi od projektowania, kierownika od budowy. Murarza od murów, a dekarza od dachów:-) Ale jasne, kazdy wybiera jak mu wygodniej Również mam murarza od murów a dekarza od dachów. Jednak jak ktoś chce przerobić dom to raczej niech nie liczy ,że ktoś z tutejszych architektów mu w tym pomoże za cenę adaptacji:)))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 07.07.2012 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2012 A o tym to nawet nie mowie, bo to oczywista oczywistosc. Ja w ogole jakos nie wierze w "tanie ceny" jezeli chodzi o budowę, albo jest dobrze, albo jest tanio. Ja zapłaciłam za projekt maskaryczne pieniadze, ale zacinsełam zeby, bo wiem ile tez dzieki temu zaoszczędzę pozniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 08.07.2012 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2012 Słuchajcie, co robiliście z ziemia z wykopów? w mojej jest pełno gruzu? gdzie sie to wywozi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_tomi 08.07.2012 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2012 Witam Gdzie dostanę po korzystnych cenach papę Icopala fundament SBS szybki profil? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 09.07.2012 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 Montował ktoś ostatnio podbitkę drewnianą? Jakie są ceny za m2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 09.07.2012 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 Słuchajcie, co robiliście z ziemia z wykopów? w mojej jest pełno gruzu? gdzie sie to wywozi? Nie wiem jak wygląda u Ciebie ukształtowanie terenu, ale nie oddawaj ziemi. Tą najbardziej zagruzowaną zasypiesz fundamenty i pewnie i tak jeszcze zabraknie. Ja też myślałem by wywieźć ziemię, a teraz chętnie bym przygarnął czarnoziem, żeby wyrównać działkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 09.07.2012 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 Witam Gdzie dostanę po korzystnych cenach papę Icopala fundament SBS szybki profil? W ubiegłym roku w SCMB na Santockiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 09.07.2012 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 Tomek nie mam fundamentow, mam płytę. A w ziemi mam całe płyty betonowe:-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 09.07.2012 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 Podpinam się pod prośbę o namiar na dobrych regipsiarzy. U mnie nie musi być pilnie. Czy ktoś zna firmę, która robi dwa ruszty pod ocieplenie tzn pierwszy żeby zrobić przerwę między membraną o wełną a drugi do ocieplenia wełną krokwi. Wszyscy których pytałam "przyklejają wełnę" do memrany. No ale to chyba tak być nie powinno. Jestem pod tym względem "zielona", bo poprzedni dom nie miał skosów i ocieplenie było w stropie więc uniknęłam tego problemu. Niekoniecznie. Jeśli jest pełne deskowanie to wymagana jest przerwa wentylacyjna pomiędzy deskowaniem a warstwą ocieplenia. Ale w wypadku użycia membran to nie jest wymagane. Te informacje są (były jak to przerabiałem) na stronach producentów membran i wełny. Także do poczytania na FM, choć tu zawsze można znaleźć opinię przeciwstawną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fergson 09.07.2012 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 W ubiegłym roku w SCMB na Santockiej. W tym roku równieź w SCMB na Santockiej dostaniesz najtaniej SBS Szybki Profil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 09.07.2012 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 Witajcie. Możecie powiedzieć mi z jakiego internetu korzystacie na terenie Dobrej i czy działa ok. Ja do tej pory korzystałam z firmy DobryNet ale niestety Dobry net stał sie kiepskim netem - po prostu nie działa, a Pan mało przejmuje sie naprawami usterek, i generalnie robi tz. "łachę" że odbierze telefon w niedzielę i zwala winę na krzaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 09.07.2012 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 Witam po dłuższej przerwie, jak się już mieszka to nie ma czasu na forum ktoś mi kiedyś powiedział, że jak się ma dom to zawsze jest coś do zrobienia i miał rację.... ale do rzeczy - poszukuję kostki brukowej, doszły mnie słuchy, że dobre ceny ma euro brick w dołujach, kto z Was przebrnął temat bruku? interesuje mnie kostak w odcieniach beż/brąz... kiedyś podobała mi się z Libeta, możecie coś polecić-podpowiedzieć? Jestem na etapie kostki. Byłam w eurobriku ceny hmm takie sobie nie najgorsze ale sprawdz firmę poz-bruk na tamie pomorzańskiej mają kostkę bardzo podobnej jakości i jakieś 10-18 zł tańszą na metrze ja tam biorę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 09.07.2012 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 Witajcie. Możecie powiedzieć mi z jakiego internetu korzystacie na terenie Dobrej i czy działa ok. Ja do tej pory korzystałam z firmy DobryNet ale niestety Dobry net stał sie kiepskim netem - po prostu nie działa, a Pan mało przejmuje sie naprawami usterek, i generalnie robi tz. "łachę" że odbierze telefon w niedzielę i zwala winę na krzaki. No ja wzialem Playa, ale od kilku tygodni przestal sie laczyc do nadajnika w Dobrej i laczy sie gdzies mega daleko. Tak, ze aktualnie nie polecam, bo z ledwoscia dziala przy sygnale rzedu 20%. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 09.07.2012 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 No ja wzialem Playa, ale od kilku tygodni przestal sie laczyc do nadajnika w Dobrej i laczy sie gdzies mega daleko. Tak, ze aktualnie nie polecam, bo z ledwoscia dziala przy sygnale rzedu 20%. Fantom No kurcze włąśnie tak to jest z tymi sieciami komórkowymi, a co z neostradą w Granicznej to podobno nawet 10mb jest czy ktos ma internet z kabla? Ja dzwoniłąm to powiedzieli mi ze mogą sprawdzić czy bedzie działął i tak sie nad tym zastanawiam. Ale firmy DobrNet nie polecam jeszcze jak zakładaliśmy internet to panu moze zależało, ale teraz ma wszystko w nosie i na kliencie mu nie zależy. A tak swoja drogą to coraz wiecej sąsiadów rzy tej naszej Granicznej nam sie wprowadza, cieszy ten fakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 09.07.2012 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 Mi na razie polozyli tylko kabel z tepsy i na tym sie skonczylo. Podlaczony nigdzie nie jest z drugiej strony Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts