kogut73 11.07.2012 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Witam.Poszukuję opinii na temat kierownika budowy z goleniowa pana Sobańskiego.Jeżeli ktoś miał z nim do czynienia to proszę o opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agama 11.07.2012 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Słuchajcie, co robiliście z ziemia z wykopów? w mojej jest pełno gruzu? gdzie sie to wywozi? Jak nie masz co z nią zrobić a oddasz i przywieziesz za darmo to chętnie przyjmę Na SERIO TO SOBIE JA ZOSTAW . Na pewno się przyda. Jak napisał ktoś z forumowiczów to z gruzem dobra do zasypów, no i skalniaków. Jednak nawet jak na dzień dzisiejszy nie masz co z nią zrobić to zostaw, bo na pewno zagospodarujesz. Jak nie będziesz mogła to moja propozycja aktualna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agama 11.07.2012 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Jakie oczkowanie, jakiego malarza.... malarz maluje nie robi poprawki po gładzeniu. Czy Twój wykonawca nie gruntował? U mnie nakładał gładź, szlifował i gruntował (odpylenie). Przychodziliśmy (a raczej żona) np. do pokoju gdzie skończył naklejaliśmy żółte karteczki/taśmę malarską i on robił poprawki/zaprawki z gładzią i szlifowaniem po raz kolejny. Kolejny odbiór i jak było ok to rozliczenie. Dopiero po gruncie (a najlepiej po malowaniu) widać gdzie są niedoróbki, gdzie trzeba ponownie przeszlifować. Przegruntowałem ponownie cały dom sam przed malowaniem i jest kilka miejsc gdzie trzeba poprawić bo pewnie nie zauważyliśmy, ale nie mam mowy o jakichś dziurkach. Przecież to jest już gładź nie tynki, nie ma mowy o jakichś falkach, ryskach czy dziurkach. Aktualnie mam pomalowany salon, korytarz i dwa pokoje i nie mam żadnych dziurek. Robiłeś tynki cementowo- wapienne czy gipsowe? Jeśli te pierwsze to po raz kolejny uśmiechnę się o namiary na wykonawcę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 11.07.2012 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Agama, płyty sa betonowe i to naprawde sporo:-( do skalniakow raczej nie bardzo, poczekam zobacze ile muszę nawiezc, wyrownac i pewnie przywiozę do Ciebie;-) Gdzie si ebudujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 11.07.2012 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 A propos tynków gipsowych to polecam z całego serca p. Grzegorza z Nowogardu z jego ekipą. Uwinęli się u mnie w 3,5 dnia z 300m2 tynków na ścianach. Tynki są tak idealne, że nie będę kładł już na nich gładzi. Namiary jakby kto chciał to na priv. Ekipa na co dzień pracuje w Berlinie ale zjeżdżają od czasu do czasu i mogą machnąć jakiś tynk w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 12.07.2012 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Dzięki Tomek i Sławek za odp. odnośnie gładzi. Nawet w tej kwestii widzę, że są niuanse, o którym pojęcia nie miałam Zgadzam się z Tobą Tomek, że malarz nie bedzie po gładziach poprawiał. Tomku,ale chyba ten sam wykonawca co tynkował, nie robił Ci gładzi?No bo wtedy byłoby dziwne, że dolicza za wyrówanie dziur, które sam narobił A właśnie gładzie robił mi tynkarz Dziury to robione przeze mnie lub instalatorów (np. doprowadzenie wody, poprawka kabla elektrycznego bo przewiercili, odkurzacz centralny itp. Zawsze się coś znalazło. Jak będziesz wybierać człowieka od gładzi to zdecydowanie nie polecam decydować się na takiego co nie gruntuje. Każdy malarz czy człowiek od wykończeniówki powie Ci, że dopiero wtedy widać gdzie należy przetrzeć lub poprawić gładź. Mój wykonawca wykończeniówki, do którego podałem Ci telefon robi gładzie z malowaniem, wychodzi pięknie równo (możesz jeszcze jest w stanie pokazać Ci swoje roboty) ale niestety kosztuje więcej niż gdyby brać dwóch osobnych ludzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 12.07.2012 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Robiłeś tynki cementowo- wapienne czy gipsowe? Jeśli te pierwsze to po raz kolejny uśmiechnę się o namiary na wykonawcę. Niestety gipsowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 12.07.2012 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Niestety gipsowe. dlaczego niestety ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 12.07.2012 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 dlaczego niestety ? Niestety w sensie, że nie pomogę w kontakcie z wykonawcą tynków cem-wap. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
altager 12.07.2012 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 3xHELP!!! Pilnie potrzebuję brukarza, do dokończenia robót po fachowcu z którym właśnie musiałam się pożegnać. Notabene chodzi o polecanego na tym forum (wcześniej również przeze mnie) p. Kazimierza M. Zanotowałam znaczne pogorszenie usług i chęci do pracy u tego pana. Szczegóły dla zainteresowanych na p.w. Rozstanie nastąpiło w nerwowej atmosferze z powodu mojej odmowy wypłacenia kolejnej zaliczki w sytuacji, kiedy od dłuższego czasu nie widać końca roboty. Chociaż w ustaleniach przed rozpoczęciem prac nie było mowy o jakimkolwiek zaliczkowaniu dwa razy dałam się namówić na mniejsze sumy ale teraz oczekiwania pana K. zmieniły się w żądania, a w zasadzie w szantaż; jeżeli nie wypłacę zaliczki jaką on chce to nie ma dalszej roboty. No to nie ma roboty. W efekcie pilnie poszukuję fachowca, który podejmie się ukończenia robót nawierzchniowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 13.07.2012 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 Zadzown moze do Damiana. Mlody chlopak, ma kilka ekip i dobrze robia w dobrej cenie.http://www.uslugibrukarskie.szczecin.pl/ Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 13.07.2012 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 Niestety w sensie, że nie pomogę w kontakcie z wykonawcą tynków cem-wap. A jednak pomogę bo Bogdan Stańczyk też robi cementowo-wapienne, tel.kom. 609022964. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 13.07.2012 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 Niestety w sensie, że nie pomogę w kontakcie z wykonawcą tynków cem-wap. acha, bo myślałem, że jesteś niezadowolony, ja osobiście sobie te tynki chwalę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 13.07.2012 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 Zadzown moze do Damiana. Mlody chlopak, ma kilka ekip i dobrze robia w dobrej cenie. http://www.uslugibrukarskie.szczecin.pl/ Fantom mi polecali firmę RYBUD, ale Pan chyba rozpieszczony, bo rozmowę telefoniczną zaczął, że od 20 lat jest na rynku a przyjechać mu się nie chciało, żeby obejrzeć teren i zobaczyć projekt do wyceny. Mam dzwonić jak już się zdecyduję robić! A swoją drogą wchodzą na ww. polecaną stronę www w galerii zdjęcie 6 od góry - za drzewkami widać dom, którego bryła dachu mnie zaintrygowała! jak dla mnie to coś bardzo nietypowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Broc 13.07.2012 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 Czy może zna ktoś uczciwego kominiarza? Może to śmieszne ale weszłam na stronę z firmami kominiarskimi i o dwóch była negatywna opinia więc boję się szukac w ciemno. Bedę wdzięczna.Internet mam z TP neostradę, mieszkam w Dobrej. Działa dobrze, umowa dwuletnia kończy się w lisopadzie, miałam zmieniany livbox ze 2 miesiące temu bo internet radiowy nie działał.Musiałam ponalegać bo po zgłoszeniu miałam sms że awaria usunięta a internetu w dalszym ciągu nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 13.07.2012 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 Czy może zna ktoś uczciwego kominiarza? Może to śmieszne ale weszłam na stronę z firmami kominiarskimi i o dwóch była negatywna opinia więc boję się szukac w ciemno. Bedę wdzięczna. Moi kominiarze za odbiór i protokół wzięli 500 zł. Kazali dorobić elektryczny wyciąg do spiżarni i małego WC po schodami (każde z nich ma swój kominek wntylacyjny), bo twierzdzili, że nie wydoli. Kułem tynk, położyłem kable, nie muszę zakładać żadnych elektrycznych wiatraków, wszystko działa jak należy. Ktoś to skomentował - musieli co coś kazać poprawić, żebyś nie myślał, że zapłaciłeś 500 zł za nic... Ale fakt faktem wykryli jeden błąd na kominie od kominka, który instalatorzy kominka poprawili na koszt budującego dom. Nie wiem czy ich polecać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 13.07.2012 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 przepraszam się mi kliknęło dwa razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dszczecin 13.07.2012 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 Ponieważ malować chciałem sam, oczkowanie spadło na mnie, płaciłem 17 zł za dwukrotnie gładzenie ze szlifowaniem (mój materiał) No to drogo płaciłeś, szczególne ze bez gruntowania Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 14.07.2012 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2012 mi polecali firmę RYBUD, ale Pan chyba rozpieszczony, bo rozmowę telefoniczną zaczął, że od 20 lat jest na rynku a przyjechać mu się nie chciało, żeby obejrzeć teren i zobaczyć projekt do wyceny. Mam dzwonić jak już się zdecyduję robić! A swoją drogą wchodzą na ww. polecaną stronę www w galerii zdjęcie 6 od góry - za drzewkami widać dom, którego bryła dachu mnie zaintrygowała! jak dla mnie to coś bardzo nietypowego to pewnie jakiś projekt z pracowni archipelag...oni kochają takie właśnie dachy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 14.07.2012 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2012 3xHELP!!! Pilnie potrzebuję brukarza, do dokończenia robót po fachowcu z którym właśnie musiałam się pożegnać. Notabene chodzi o polecanego na tym forum (wcześniej również przeze mnie) p. Kazimierza M. Zanotowałam znaczne pogorszenie usług i chęci do pracy u tego pana. Szczegóły dla zainteresowanych na p.w. Rozstanie nastąpiło w nerwowej atmosferze z powodu mojej odmowy wypłacenia kolejnej zaliczki w sytuacji, kiedy od dłuższego czasu nie widać końca roboty. Chociaż w ustaleniach przed rozpoczęciem prac nie było mowy o jakimkolwiek zaliczkowaniu dwa razy dałam się namówić na mniejsze sumy ale teraz oczekiwania pana K. zmieniły się w żądania, a w zasadzie w szantaż; jeżeli nie wypłacę zaliczki jaką on chce to nie ma dalszej roboty. No to nie ma roboty. W efekcie pilnie poszukuję fachowca, który podejmie się ukończenia robót nawierzchniowych. Ty z brukarzem a ja miałam coś podobnego z facetem od alarmów zresztą chyba też widnieje na liście ( Wieczorek) porażka jak dowiedział się że potrzebuję fachowca,alby przerobić alarm tak jak chcę ( nowa centrala manipulatory kontaktron najazdowy itp) to coś jęknął i powiedział że ok podjedzie i zerknie co i jak...efektem było to...że przestał odbierać telefon no trudno...teraz mam Pana od alarmów wydaje się konkretnego ( dzięki Bimbelt) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts