Teska 14.07.2012 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2012 Czy może zna ktoś uczciwego kominiarza? Może to śmieszne ale weszłam na stronę z firmami kominiarskimi i o dwóch była negatywna opinia więc boję się szukac w ciemno. Bedę wdzięczna. Internet mam z TP neostradę, mieszkam w Dobrej. Działa dobrze, umowa dwuletnia kończy się w lisopadzie, miałam zmieniany livbox ze 2 miesiące temu bo internet radiowy nie działał.Musiałam ponalegać bo po zgłoszeniu miałam sms że awaria usunięta a internetu w dalszym ciągu nie było. Smoliński Janusz 503920216 jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 14.07.2012 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2012 No to drogo płaciłeś, szczególne ze bez gruntowania Pozdrawiam w ogóle miałem drogą tą ekipę, ale już z nich nie raz korzystałem, jestem bardzo zadowolony z jakości ich pracy.. zresztą kiedyś pisałem - kafle cena wyjściowa 100 zł/m2 a na ostro 120 bodajże. Ale powiem nieskromnie, że jak zazwyczaj fachowcy jednej branży prawie nigdy nie chwalą roboty innych z tej samej branży, to ich pracy - zwłaszcza łazienkach - wypowiadają się bardzo pochlebnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Broc 14.07.2012 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2012 Dzieki, Teska. Chce zrobic zwykłe czyszczenie komina, palę juz ze trzy zimy. Wiem, że to około 80 zł. Sławku, nie wiem czy 500 zł za odbiór to dużo. Piszesz że w ogóle masz drogich fachowców, ale skoro solidnie robią to jakoś lżej płacić ( rzecz jasna jak ma się pieniądze) Gorzej, jak zaplacisz drogo a potem okazuje się że sknocone, poprawić trudno więc najlepiej robić i płacić od nowa. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
altager 14.07.2012 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2012 Teska jak zwykle jesteś niezawodna w podsyłaniu fachowców "Kafelkowy" Wiesław się sprawdził nie tylko u mnie więc z kominiarza też skorzystam Może ktoś mi jeszcze podpowie ile mam przygotować za przegląd i czyszczenie komina? Pytanie o brukarzy nadal aktualne chociaż w poniedziałek mam już umówione jedno spotkanie "negocjacyjne" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 14.07.2012 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2012 Pytanie o brukarzy nadal aktualne ... podłączam się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 15.07.2012 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 Teska jak zwykle jesteś niezawodna w podsyłaniu fachowców "Kafelkowy" Wiesław się sprawdził nie tylko u mnie więc z kominiarza też skorzystam Może ktoś mi jeszcze podpowie ile mam przygotować za przegląd i czyszczenie komina? Pytanie o brukarzy nadal aktualne chociaż w poniedziałek mam już umówione jedno spotkanie "negocjacyjne" 100 zł.:) Cieszę się że Wiesław się sprawdził. U mnie w przyszłym roku będzie remont robił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 15.07.2012 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 Dzieki, Teska. Chce zrobic zwykłe czyszczenie komina, palę juz ze trzy zimy. Wiem, że to około 80 zł. Sławku, nie wiem czy 500 zł za odbiór to dużo. Piszesz że w ogóle masz drogich fachowców, ale skoro solidnie robią to jakoś lżej płacić ( rzecz jasna jak ma się pieniądze) Gorzej, jak zaplacisz drogo a potem okazuje się że sknocone, poprawić trudno więc najlepiej robić i płacić od nowa. Pozdrawiam. 100 zł kosztuje czyszczenie kominów plus protokół przeglądu - obowiązkowo trzeba to robić raz do roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 15.07.2012 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 a ja dalej swoje....gdyby ktoś potrzebował alarm ..mam centralke i dwa manipulatory (f Satel CA10) za 450 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 15.07.2012 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 100 zł.:) Cieszę się że Wiesław się sprawdził. U mnie w przyszłym roku będzie remont robił. Przypomnisz telefon do Wiesława? Z 2-3 tygodnie będę potrzebował dobrego fliziarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olo69 16.07.2012 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Zostały mi cztery rolki folii kubełkowej 1,5m na 20m .Jak ktoś potrzebuje to pisać oferty na PRIV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burundi 16.07.2012 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Mamy chytry plan (oby nie za bardzo:)), by być może samodzielnie zabrać się za gładzenie ścian. Tynki są odpukać gładziutkie (tak mi się wydaje przynajmniej:)), ale mówią, że w miejscach reprezentacyjnych warto dać gładź. Czy ktoś z Was próbował/robił sam? Jesli tak - to czy bardzo to upierdliwe i czasochłonne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 16.07.2012 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Jak widzialem ile czasu szlifowalo mi sciany 3 chlopakow, to ja bym sie za to nie wzial. A w domu sporo roznych tematow robie. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burundi 16.07.2012 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Ile dni mniej więcej robili?Przy założeniu, ze cały domek.Jak widzialem ile czasu szlifowalo mi sciany 3 chlopakow, to ja bym sie za to nie wzial. A w domu sporo roznych tematow robie. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 16.07.2012 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Nie pamietam ale dluuuuugo. Dobre gladzie zrobic to naprawde nie jest latwo. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burundi 16.07.2012 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Zakładam, że Twoje w takim razie sa dobre:) Czy w takim razie możesz napisać, jakie były u Ciebie etapy kładzenia gładzi - szczególnie to gruntowanie, o którym pisał Tomek, że lepiej, jak gruntuja też po.Moje tynki,jak pisałam odpukać, sa gładkie - zastanawiam się czy gładzią się ich nie popsuje Nie pamietam ale dluuuuugo. Dobre gladzie zrobic to naprawde nie jest latwo. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 16.07.2012 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Znacz sie powiem tak : jak kupowalem poprzednie mieszkanie, i byly tam tynki gipsowe to tez si epodniecalismy "jakie rowne sciany". Ale jak sie wprowadzilismy, to juz nam sie nie podobalo. Nikt mi nie wmowi, ze mozna zrobic tak tynk gispowy aby byl gladki. To moze byc tylko pierwsze wrazenie rownosci (chyba ze ktos lubi taka strukture). A potem wystarczy, ze gdzies sloneczko poswieci, lub lampa bedzie ustawiona "nie tak" i wyglada to .... okropnie.Proponuje pogruntowac, lub walnac pierwsza warstwe farby podklaodwej (jakas biala rozwodniona) i juz wiecej bedzie widac. A potem poczekac na jakies padajace do domu sloneczko. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burundi 16.07.2012 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Pewnie masz rację - bardziez doświadczony w tej kwestii jesteś Na razie poczekam jak to wyschnie, az bedzie białe, wtedy też pewnie inny efekt będzie. Znacz sie powiem tak : jak kupowalem poprzednie mieszkanie, i byly tam tynki gipsowe to tez si epodniecalismy "jakie rowne sciany". Ale jak sie wprowadzilismy, to juz nam sie nie podobalo. Nikt mi nie wmowi, ze mozna zrobic tak tynk gispowy aby byl gladki. To moze byc tylko pierwsze wrazenie rownosci (chyba ze ktos lubi taka strukture). A potem wystarczy, ze gdzies sloneczko poswieci, lub lampa bedzie ustawiona "nie tak" i wyglada to .... okropnie. Proponuje pogruntowac, lub walnac pierwsza warstwe farby podklaodwej (jakas biala rozwodniona) i juz wiecej bedzie widac. A potem poczekac na jakies padajace do domu sloneczko. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 16.07.2012 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Ale sa osoby ktore lubia strukture tynkow cementowych. To gusta - a o tym sie nie dyskutuje.Tylko, ze najczesciej to nie jest nawet problem struktury samej co duzych krzywych/pofalowanych powierzchni po prostu. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 16.07.2012 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Mamy chytry plan (oby nie za bardzo:)), by być może samodzielnie zabrać się za gładzenie ścian. Tynki są odpukać gładziutkie (tak mi się wydaje przynajmniej:)), ale mówią, że w miejscach reprezentacyjnych warto dać gładź. Czy ktoś z Was próbował/robił sam? Jesli tak - to czy bardzo to upierdliwe i czasochłonne? Chytry dwa razy traci Nie to żebym zabraniał, ale nie wiem na ile dacie radę. Cała ściana to nie uzupełnianie ubytku po kablu czy obrobienie puszki elektrycznej. To duża powierzchnia gdzie trzeba nalatać się z paca i potem szlifować. Nie wiem jaka kubatura domu, ale u mnie jest ponad 700 m2 ścian i sufitów. Gładzenie to było o ile dobrze pamiętam nieco ponad 2 tygodnie dzień w dzień. Doświadczony wykonawca. Sam nigdy bym się nie zdecydował. Oszczędność jaką zrobiliśmy to tylko przetarcie na równo/gładko pomieszczeń tzw. brudnych (spiżarka, pom. gospodarcze, garaż) z małymi zaprawkami. Mój wykonawca zawołał za to chyba 5 albo 6 PLN/m2. I tutaj jestem zadowolony ale w salonie nie wyobrażałbym sobie by nie było gładzi. Sufity pojechaliśmy wszędzie z gładzią, nawet w kotłowni. Też na początku zastanawialiśmy się czy gładzić i powiem Ci że przejdzie Ci jak idealnie gładko jest położony tynk jak wyleją Ci posadzkę, zamontują kilka rigipsów itp itd. Wtedy zobaczysz co to jest gładka ściana. Grunt to by tynk był w miarę równo - kąty proste (małe odchylenia poziomicy są oczywiście dopuszczalne bez przesady) Ja teraz maluje sam... ale maluje małe pokoje/pomieszczenia gdzie sufit jest do 20m2 i powiem Ci ze to zajmuje czasu okropnie dużo, staram się być dokładny. Salon i korytarz z dużymi otwartymi przestrzeniami oddałem fachowcowi do malowania. Czasowo, psychicznie i fizycznie pewnie bym nie podołał. Jak najlepiej się przekonać? Kupcie worek gładzi i zróbcie test - jedną ścianę, albo najlepiej sufit i odechce Wam się takiej roboty. Szczukot ma rację. Jak już zrobicie pomalujcie białą farbą i czekajcie na słońce. Jak zobaczycie jak krzywo wyszło oddacie robotę fachowcowi. Ale życzę powodzenia. PS. Ale się rozpisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafiks 16.07.2012 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 szukam firmy do tynków gipsowych.mozecie kogos sprawdzonego polecic.dzis mieli u mnie zaczynac a tu ani widu ani słychu.pozdrawiam.pilne bo zima idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts