rafiks 16.07.2012 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 mam pytanie odnosnie wkładu kominowego nierdzewnego do kotła kondensacyjnego.czy potrzebna jest wyczystka i odskraplacz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 16.07.2012 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Ja to mam w piecu kondensaycjnym wbduowane - wiec tylko system rura w rurze i nic wiecej nie mam. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burundi 16.07.2012 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 :pTo mi obrzydziliście mój chytry plan:) I dobrze - czasem trzeba Chytry dwa razy traci Nie to żebym zabraniał, ale nie wiem na ile dacie radę. Cała ściana to nie uzupełnianie ubytku po kablu czy obrobienie puszki elektrycznej. To duża powierzchnia gdzie trzeba nalatać się z paca i potem szlifować. Nie wiem jaka kubatura domu, ale u mnie jest ponad 700 m2 ścian i sufitów. Gładzenie to było o ile dobrze pamiętam nieco ponad 2 tygodnie dzień w dzień. Doświadczony wykonawca. Sam nigdy bym się nie zdecydował. Oszczędność jaką zrobiliśmy to tylko przetarcie na równo/gładko pomieszczeń tzw. brudnych (spiżarka, pom. gospodarcze, garaż) z małymi zaprawkami. Mój wykonawca zawołał za to chyba 5 albo 6 PLN/m2. I tutaj jestem zadowolony ale w salonie nie wyobrażałbym sobie by nie było gładzi. Sufity pojechaliśmy wszędzie z gładzią, nawet w kotłowni. Też na początku zastanawialiśmy się czy gładzić i powiem Ci że przejdzie Ci jak idealnie gładko jest położony tynk jak wyleją Ci posadzkę, zamontują kilka rigipsów itp itd. Wtedy zobaczysz co to jest gładka ściana. Grunt to by tynk był w miarę równo - kąty proste (małe odchylenia poziomicy są oczywiście dopuszczalne bez przesady) Ja teraz maluje sam... ale maluje małe pokoje/pomieszczenia gdzie sufit jest do 20m2 i powiem Ci ze to zajmuje czasu okropnie dużo, staram się być dokładny. Salon i korytarz z dużymi otwartymi przestrzeniami oddałem fachowcowi do malowania. Czasowo, psychicznie i fizycznie pewnie bym nie podołał. Jak najlepiej się przekonać? Kupcie worek gładzi i zróbcie test - jedną ścianę, albo najlepiej sufit i odechce Wam się takiej roboty. Szczukot ma rację. Jak już zrobicie pomalujcie białą farbą i czekajcie na słońce. Jak zobaczycie jak krzywo wyszło oddacie robotę fachowcowi. Ale życzę powodzenia. PS. Ale się rozpisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalibra 16.07.2012 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 witam, kopię już dołek.podpowiecie, gdzie w okolicach Dobrej dostanę piach, żwir i pospółkę! A nawiązując do tynków to słyszałam, że firma z Dobrej właśnie specjalizuje się w kładzeniu tynków gipsowych - widziałam efekt i było naprawdę dobrze. Z tego co wiem solidni, w 5 dni otynkowali dom 140 m kw. Cena ok 20 zł za mkw. A może wiecie co może się stać kiedy zgłosi się roboty do Nadzoru Budowlanego i od razu przejdzie się do dzieła bez 7 dniowego oczekiwania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 16.07.2012 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 W Dobrej na wlocie od Wolczkowa masz od razu z 3 firmy co maja piasek, ziemie itp. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalibra 16.07.2012 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 W Dobrej na wlocie od Wolczkowa masz od razu z 3 firmy co maja piasek, ziemie itp. Fantom Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 16.07.2012 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Ale z drugiej strony, czasami lepiej kupic gdzies duzo dalej - czesto jest taniej Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 17.07.2012 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 szukam firmy do tynków gipsowych.mozecie kogos sprawdzonego polecic.dzis mieli u mnie zaczynac a tu ani widu ani słychu.pozdrawiam.pilne bo zima idzie Na teraz ciężko będzie chyba kogoś znaleźć. Spróbuj mojego tynkarza Bogdan Stańczyk 609022964. Ja tynki robiłem październik-listopad zeszłego roku, mrozy przyszły dopiero w styczniu-lutym, przeżyły bez problemu oprócz jednego miejsca na północnej ścianie. Ty do zimy masz jeszcze sporo czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 17.07.2012 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 mam pytanie odnosnie wkładu kominowego nierdzewnego do kotła kondensacyjnego.czy potrzebna jest wyczystka i odskraplacz ? Potwierdzam za Szczukotem, kocioł ma odprowadzanie kondensatu, więc odskraplacz niepotrzebny. Komin mam zwykły ceramiczny, dopiero instalatorzy wkładali przewód z nierdzewki. Wyczystkę mam, a nóż się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafiks 17.07.2012 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Dzięki! ja piasek brałem w firmie przy autostradzie poznanskiej jak szklarnie.cena dobra i obsługa super. co do tynków z dobrej pamietasz nazwe firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 17.07.2012 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Mamy chytry plan (oby nie za bardzo:)), by być może samodzielnie zabrać się za gładzenie ścian. Tynki są odpukać gładziutkie (tak mi się wydaje przynajmniej:)), ale mówią, że w miejscach reprezentacyjnych warto dać gładź. Czy ktoś z Was próbował/robił sam? Jesli tak - to czy bardzo to upierdliwe i czasochłonne? upierdliwe, czasochłonne, brudochłonne, moim zdaniem tynki gipsowe choćby nie wiadomo jak ładne to gładzi wymagają, ja dałem wszędzie tam, gdzie je widać, nie gładziłem tylko tam, gdzie miałem zaplanowane zabudowy na stałe (szafa, garderoba) oraz za szafkami w kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 17.07.2012 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 witam, kopię już dołek.podpowiecie, gdzie w okolicach Dobrej dostanę piach, żwir i pospółkę! A nawiązując do tynków to słyszałam, że firma z Dobrej właśnie specjalizuje się w kładzeniu tynków gipsowych - widziałam efekt i było naprawdę dobrze. Z tego co wiem solidni, w 5 dni otynkowali dom 140 m kw. Cena ok 20 zł za mkw. A może wiecie co może się stać kiedy zgłosi się roboty do Nadzoru Budowlanego i od razu przejdzie się do dzieła bez 7 dniowego oczekiwania? zależy od tego jak życzliwych masz sąsiadów. ja tam odczekałem te 7 dni dla swiętego spokoju... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 17.07.2012 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 zależy od tego jak życzliwych masz sąsiadów. ja tam odczekałem te 7 dni dla swiętego spokoju... A skąd sąsiedzi mają wiedzieć z jakim dniem wystawione jest PnB ? Wokół mnie są budowy a ja nie mam pojęcia czy oni w ogóle mają PnB... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olo69 17.07.2012 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Zostały mi cztery rolki folii kubełkowej 1,5m na 20m .Jak ktoś potrzebuje to pisać oferty na PRIV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burundi 17.07.2012 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Jak jeszcze potrzebujesz to mogę dać namiary na swoich. Jak na razie jestem zadowolona z całokształtu usługi, choć u mnie świeże tynki, dopiero sobie schną - oby nie za szybko - bo to ponoć im nie służy, no, ale na to się wpływu nie ma szukam firmy do tynków gipsowych.mozecie kogos sprawdzonego polecic.dzis mieli u mnie zaczynac a tu ani widu ani słychu.pozdrawiam.pilne bo zima idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 18.07.2012 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 A skąd sąsiedzi mają wiedzieć z jakim dniem wystawione jest PnB ? Wokół mnie są budowy a ja nie mam pojęcia czy oni w ogóle mają PnB... wiesz, jak ktoś jest nieżyczliwy to zadzwoni zawsze, a nuż trafi! zresztą niech się np. wydarzy jakiś wypadek na budowie to inwestor będzie miał też problem, bo ekipy nie powinno być na placu budowy! przecież powinien być dokument sporządzony przez inwestora przekazujący plac budowy wykonawcy w momencie jej rozpoczęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafiks 18.07.2012 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Jak jeszcze potrzebujesz to mogę dać namiary na swoich. Jak na razie jestem zadowolona z całokształtu usługi, choć u mnie świeże tynki, dopiero sobie schną - oby nie za szybko - bo to ponoć im nie służy, no, ale na to się wpływu nie ma wielkie dzieki za pomoc.juz mam ekipe.dzis zaczeli .pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olo69 18.07.2012 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Zostały mi:- 4 rolki folii kubełkowej 1,5m na 20m - 4 rolki wełny KNAUF ECOSE 10 cm- 5 rolek wełny NAUF ECOSE 15 cm Jak ktoś potrzebuje to pisać oferty na PRIV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 18.07.2012 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Szczukot zerknij na pw:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 18.07.2012 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Przypomnisz telefon do Wiesława? Z 2-3 tygodnie będę potrzebował dobrego fliziarza. zerknij na pw:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts