q-bis 03.08.2012 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Jeśli chodzi o czyszczenie wałka to okleja się go taśmą np. malarską i całe włosie, które się oddzieliło zostanie na taśmie. Coś jak taki cleaner do ubrań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agama 03.08.2012 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Coś z innej beczki-robicie lub robiliście odgromówkę? Teraz mam ale w nowym wszyscy elektrycy odradzają, bo niepotrzebna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 03.08.2012 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Zamierzalem miec ale nie mam. Poczytalem troche o tym i zrezygnowalem. Piorun jak walnie w domek to malo wazne czy masz ta instalacje czy nie Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 03.08.2012 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Aha, farba silikatowa najczęściej wchodzi w relacje z metalami-korodują. Dochodzi do tego wtedy gdy spoiwem jest potasowe szkło wodne tak jak np u Flugera. U mnie też odpadała bo mam metalowe kątowniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 03.08.2012 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 A ja sufit mam malowany raz Agregatem. Fantom Szczukot a skąd miałeś agregat i jaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 03.08.2012 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 A nie ja malowalem tylko wykonawca. Z tego co widzialem, to w sumie wazne sa tylko dwie rzeczy wtedy : ustawnienie strumienia i odleglosci i ... jazda. Szybko, rowno. Dla tych kto by chcial agregatem chate malowac, to agregat ma coanjmniej dwie wady : 1) sciana jest tak gladka (oczywiscie jak byla dobrze gladz zrobiona), ze wzrok nie moze znalezc punktu zaczepienia i mozna sie wlanac reka lub glowa 2) jak cos sie rozwali itp, to zadnym walkiem czy pedzlem juz nie zamalujecie. Dlatego mam tak porobione tylko sufity i skosy. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agama 03.08.2012 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Aha, farba silikatowa najczęściej wchodzi w relacje z metalami-korodują. Dochodzi do tego wtedy gdy spoiwem jest potasowe szkło wodne tak jak np u Flugera. U mnie też odpadała bo mam metalowe kątowniki. U mnie nie odpada, trzyma się świetnie już kilka lat i wogóle jest fantastyczna. Jednak oczywiście tak jak napisałeś kładzenie jej to prawdziwy horror. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 03.08.2012 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 A nie ja malowalem tylko wykonawca. Z tego co widzialem, to w sumie wazne sa tylko dwie rzeczy wtedy : ustawnienie strumienia i odleglosci i ... jazda. Szybko, rowno. Dla tych kto by chcial agregatem chate malowac, to agregat ma coanjmniej dwie wady : 1) sciana jest tak gladka (oczywiscie jak byla dobrze gladz zrobiona), ze wzrok nie moze znalezc punktu zaczepienia i mozna sie wlanac reka lub glowa 2) jak cos sie rozwali itp, to zadnym walkiem czy pedzlem juz nie zamalujecie. Dlatego mam tak porobione tylko sufity i skosy. Fantom A jaki koszt malowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burundi 03.08.2012 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 No właśnie - mam mieszane uczucia w tym temacie. Niektórzy mówią, że odgromówka przyciąga pioruny, które to szukają sobie najkrószej drogi do wyładowania:) U mnie na razie jeden sąsiad ma - domek mniej więcej wysokości mojego. No, a metalowa antena na szczycie domku nie przyciąga? I co wtedy - jak się nie ma odgromówki? Zamierzalem miec ale nie mam. Poczytalem troche o tym i zrezygnowalem. Piorun jak walnie w domek to malo wazne czy masz ta instalacje czy nie Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 03.08.2012 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 hm, czyli nie macie bednarek wyciagnietych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 03.08.2012 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 agama - chyba opacznie zrozumiałaś użyte przeze mnie słowo "odpada"....nie odpadała od ściany, bo nie malowałem silikatową, tylko odpadała przy wyborze ze względów opisanych wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 03.08.2012 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Nie mam odgromówki. Tak jak szczukot, poczytałem i zrezygnowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 03.08.2012 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 A jaki koszt malowania? Natrysk - Ja płaciłem 10 PLN za m2. Malowali natryskowo dwa razy. Jak pędzel/wałek to ok 3-4 PLN za warstwę malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burundi 03.08.2012 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Ja mam (ale to z odgromówką raczej nic wspólnego nie ma;)), ale skąd i do czego to podczepione to mój małż wie, ja niestety nie wiem na tyle, by pisać - bo mogę pokręcić hm, czyli nie macie bednarek wyciagnietych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 03.08.2012 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 hm, czyli nie macie bednarek wyciagnietych ? Mam bednarkę zakopaną wokół domu i podłaczone są odpływy liniowe, wanna oraz właśnie maszt anteny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 03.08.2012 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Pytanie do burundi : czy masz na dachu piorunochrony ? Jak nie masz to nigdzie nie jest pociagniete Tomek, Twoi sasiedzi maja szczescie - jest potencjalny odbiorca uderzenie pioruna Sa bezpieczniejsi. Teraz bednarki robi sie np nie z ziemi a z fundamentow - taki bajer Ze jak wlanie piorun, to lawy pekaja, ale TV sie nie spali Fantom ps. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 03.08.2012 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Tomek, Twoi sasiedzi maja szczescie - jest potencjalny odbiorca uderzenie pioruna Sa bezpieczniejsi. Prędzej walnie w wyższe domy obok, ale jakby coś to zaproszę na dyskotekę przy stroboskopie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burundi 03.08.2012 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Chyba się raczej nie zrozumieliśmy - mam jakoś inaczej to zrobione - ale już się nie wypowiadam, bo nie mam pełnej wiedzy na ten temat. Pytanie do burundi : czy masz na dachu piorunochrony ? Jak nie masz to nigdzie nie jest pociagniete Tomek, Twoi sasiedzi maja szczescie - jest potencjalny odbiorca uderzenie pioruna Sa bezpieczniejsi. Teraz bednarki robi sie np nie z ziemi a z fundamentow - taki bajer Ze jak wlanie piorun, to lawy pekaja, ale TV sie nie spali Fantom ps. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 03.08.2012 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 ps. Pewnie komórka ściągnęła :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agama 03.08.2012 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Aha, farba silikatowa najczęściej wchodzi w relacje z metalami-korodują. Dochodzi do tego wtedy gdy spoiwem jest potasowe szkło wodne tak jak np u Flugera. U mnie też odpadała bo mam metalowe kątowniki. Drobna uwaga- krzemionka(silikat) nie wchodzi w reakcje z metalami, jednakże wiążąc wodę teoretycznie może przyczyniać się do przyspieszenia ich korozji. Dlatego kątowniki-aluminiowe. Natomiast wchodzi w reakcje ze szkłem , bo to zasadniczo ten sam związek. I stąd trzeba dobrze zabezpieczyć szyby okienne, bardzo starannie, bo szkody na nich są nieodwracalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts