szczukot 07.08.2012 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Nie rozmawiaj z elektrykiem tylko sam pomysl. Albo porozmawiaj z elektrykiem co ma swoj rozum. Albo poczytaj link ktory podalem kilka postow wczesniej. Czy np klamki w domu i baterie w zlewie tez podpinasz pod uziom ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fergson 07.08.2012 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Nie rozmawiaj z elektrykiem tylko sam pomysl. Albo porozmawiaj z elektrykiem co ma swoj rozum. Albo poczytaj link ktory podalem kilka postow wczesniej. Czy np klamki w domu i baterie w zlewie tez podpinasz pod uziom ? Fantom Troszeczkę chyba mieszają się wątki dyskusji. Od początku nie byłem w temacie, a nie chce mi się sprawdzać linka żeby zweryfikować co napisałeś. Poza tym wszystko jest w projekcie, a kierownik budowy wie najlepiej. Masz 5 żyłowy kabel do budynku ? To co się przejmujesz ? DOBRA KOŃCZYMY DYSKUSJĘ, BO KTOŚ CZYTAJĄCY TO FORUM, A NIE ZNAJĄCY SIĘ NA TEMACIE MOŻE WRZUCIĆ SUSZARKĘ DO WANNY, ŻEBY ZOBACZYĆ CZY DZIAŁA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 07.08.2012 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Fergson rozmawiałam z elektrykiem którego wiedze i umiejetnosci chwala Teska I SP facet jest naprawde dobry i powiedział to co napisałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 07.08.2012 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Troszeczkę chyba mieszają się wątki dyskusji. Od początku nie byłem w temacie, a nie chce mi się sprawdzać linka żeby zweryfikować co napisałeś. Poza tym wszystko jest w projekcie, a kierownik budowy wie najlepiej. Masz 5 żyłowy kabel do budynku ? To co się przejmujesz ? W projekcie ? JA i moj elektryk projektu na oczy nie widzielismy - gdzies w papierach zostal w teorii. A kierownik budowy wlasnie nie wie najlepiej - nie jest elektrykiem. A instalacje TN-S mam, ale po podlaczeniu do wanny i wrzuceniu suszarki bym zginal ;( A bez podlaczenia wanny by bylo ok. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr_szn 07.08.2012 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Co do instalacji to majac poprowadzone prawidlowo do skrzynki l1-l3, pe i n, po pomiarach wymaganych do odbioru (odgromowki nikt nie sprawdza i w pomiarach nie wymagal) nikt sie nie czepi, dla wlasnego bezpieczenstwa i satyfakcji trzeba dopilnowac zeby pomiary, dobor zabezpieczen i instalacja wykonane byly RZETELNIE Pomiaru rezystancji izolacji nikt wam nie zrobi tylko na pale wpisze ze ok bo nie bedzie rozlaczal wszystkiego ( to robi sie w czasie budowy gdzie mamy gole przewody i dostep do nich, a pomiary niestety kazdy robi na gotowcu ) PS. Ogarniętego zduna nadal nie znalazlem cena od kilkunastu tys. (za piec z klocków) za piec nie satysfakcjonuje mnie przy inwestycji w kamienicy... Jak ktos ma sensowny namiar to bede wdzieczny ... A instalacje TN-S mam...m To dobrze masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agama 07.08.2012 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 A może ktoś ma do sprzedania drzwi budowlane a najlepiej 2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agama 07.08.2012 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Burundi, kierownik budowu z polecanej listy wziął i sobie pojechał na nieuzgodniony urlop ze mna i zaproponował odbiór zbrojenia mms (sic)! Mam teraz kładziona kanaliże, zbrojenie i lana płytę. Zostałam z tym sama. No to już wiesz ,że wykonawcy z listy to jak zobaczyłam jakieś 50% ps fachowców polecanych przez ludzi bez żadnego doświadczenia budowlanego. Ciekawe jak by się o nich teraz wypowiadali. Coś już na ten temat pisałam, czy w innym forum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agama 07.08.2012 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 A tak poza tym poruszę chyba to dość trudny temat, choć moim zdaniem powinien być powszechny. Chyba ,że nie trafiłam ciągle na forum ? A mianowicie czy ktoś (wykonawca OCZYWIŚCIE )malował krawędzie dachówek ceramicznych przy koszach. Mam Topaz czarną z RUPP CERAMIKI i przy koszach odznacza się ceglasty kolor nie barwionej w masie dachówki. Nie mogę trafić na żadne odpowiedzi na ten temat a przecież sporo z was ma dachówki ceramiczne(większość z nich nie jest barwiona w masie). Oczywiście przy brzegach w czerwieniach i brązach to się nie rzuca w oczy ale przy graficie i czerni TAK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alter ego 08.08.2012 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 A tak poza tym poruszę chyba to dość trudny temat, choć moim zdaniem powinien być powszechny. Chyba ,że nie trafiłam ciągle na forum ? A mianowicie czy ktoś (wykonawca OCZYWIŚCIE )malował krawędzie dachówek ceramicznych przy koszach. Mam Topaz czarną z RUPP CERAMIKI i przy koszach odznacza się ceglasty kolor nie barwionej w masie dachówki. Nie mogę trafić na żadne odpowiedzi na ten temat a przecież sporo z was ma dachówki ceramiczne(większość z nich nie jest barwiona w masie). Oczywiście przy brzegach w czerwieniach i brązach to się nie rzuca w oczy ale przy graficie i czerni TAK. Oczywiście, że malował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 08.08.2012 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 agama, tak oczywiscie masz 100% racji. U mnie kierownik ktory ma same dobre opinie przyjezdza na budowe o 18, 19 bo pracuje normlanie na etacie. Dyskretnie pomijał ta informację, pojawia się jak go wezwiesz no i wyjezdza sobie bez uprzedzenia. Bardzo był zdziwiony jak mu powiedziałam co o tym myslę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 08.08.2012 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 A tak poza tym poruszę chyba to dość trudny temat, choć moim zdaniem powinien być powszechny. Chyba ,że nie trafiłam ciągle na forum ? A mianowicie czy ktoś (wykonawca OCZYWIŚCIE )malował krawędzie dachówek ceramicznych przy koszach. Mam Topaz czarną z RUPP CERAMIKI i przy koszach odznacza się ceglasty kolor nie barwionej w masie dachówki. Nie mogę trafić na żadne odpowiedzi na ten temat a przecież sporo z was ma dachówki ceramiczne(większość z nich nie jest barwiona w masie). Oczywiście przy brzegach w czerwieniach i brązach to się nie rzuca w oczy ale przy graficie i czerni TAK. Moje są czerwone przy czarnej dachówce i jakoś nie rzuca mi się to w oczy. Z czasem ta czerwień i tak się przybrudzi i naturalnie zciemnieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agama 08.08.2012 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Oczywiście, że malował. To jak malował, to kurcze niech uchyli rąbka tajemnicy:) 1)Czym? 2) Jaki efekt? 3)No i czy masz jakąś wiedzę jak się to będzie zachowywać za jakiś czas? Mój wykonawca powiedział ,że oczywiście pomaluje ale zwykle to się łuszczy za kilka lat i wygląda jeszcze gorzej. Podsumowując, nie wyobrażam sobie tego dachu bez malowania krawędzi, sorry ale będzie to jak wrzód na d... Jednak oglądając kilka dachów ,podobnych ,które jakiś czas żyją żadnego łuszczenia nie widzę. Może po prostu mu się nie chce malować?. Sprężcie się pozostali forumowicze też bo temat jest ważki, oczywiście dla tych którzy mają czarny dach, dach. ceramiczną i kosze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 08.08.2012 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 To jak malował, to kurcze niech uchyli rąbka tajemnicy:) 1)Czym? 2) Jaki efekt? 3)No i czy masz jakąś wiedzę jak się to będzie zachowywać za jakiś czas? Mój wykonawca powiedział ,że oczywiście pomaluje ale zwykle to się łuszczy za kilka lat i wygląda jeszcze gorzej. Podsumowując, nie wyobrażam sobie tego dachu bez malowania krawędzi, sorry ale będzie to jak wrzód na d... Jednak oglądając kilka dachów ,podobnych ,które jakiś czas żyją żadnego łuszczenia nie widzę. Może po prostu mu się nie chce malować?. Sprężcie się pozostali forumowicze też bo temat jest ważki, oczywiście dla tych którzy mają czarny dach, dach. ceramiczną i kosze! Mam czarną dachówkę CREATON Premion - barwiona w masie ale do rzeczy, przed przystapieniem do pracy mój dekarz chwalił się, że ma farbe do malowania ciętych krawędzi - wtedy nie wiedzial, że będzie barwiona w masie. Zapytam czym chciał malować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agama 08.08.2012 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Mam czarną dachówkę CREATON Premion - barwiona w masie ale do rzeczy, przed przystapieniem do pracy mój dekarz chwalił się, że ma farbe do malowania ciętych krawędzi - wtedy nie wiedzial, że będzie barwiona w masie. Zapytam czym chciał malować. Jesteś szczęściarzem , bo masz bodajże pierwszą na rynku polskim dach. cer. barwiona w masie. Jednak dalej pytanie do pozostałych, którzy nie wygrali 6 w lotto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agama 08.08.2012 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 A tak poza tym bo jestem wkurzona na siebie, bo mam teraz dobrą dachówkę betonową sprawuje się świetnie. Gdybym kontynuowała , to i taniej i prościej, a tak jeszcze trzeba coś malować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agama 08.08.2012 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Ale jeszcze do ArKaMa, żeby tak nie spał spokojnie, akurat jest trochę już reklamacji na tą Twoją dachówkę. Bądź czujny , ale tak jak i na każdych nowościach można zyskać i stracić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 08.08.2012 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Ale jeszcze do ArKaMa, żeby tak nie spał spokojnie, akurat jest trochę już reklamacji na tą Twoją dachówkę. Bądź czujny , ale tak jak i na każdych nowościach można zyskać i stracić. Ta dachówka nie jest żadną nowością. Reklamacje były (sam miałem jedną) i będą. A spokojny sen? Dziękuję, nie narzekam. Chciałem pomóc i zapytać dekarza o farbę - ale jeśli mam miec przez to koszmary, to może nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agama 08.08.2012 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Ta dachówka nie jest żadną nowością. Reklamacje były (sam miałem jedną) i będą. A spokojny sen? Dziękuję, nie narzekam. Chciałem pomóc i zapytać dekarza o farbę - ale jeśli mam miec przez to koszmary, to może nie. Jeśli chodzi o wejście na rynek nowością nie jest ale jeśli chodzi o sprzedaż na pewno tak. Sorry, żadnych koszmarów Ci nie życzę i na prawdę wszystkiego dobrego. Wybacz jeśli Cię uraziłam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 08.08.2012 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Jeśli chodzi o wejście na rynek nowością nie jest ale jeśli chodzi o sprzedaż na pewno tak. Sorry, żadnych koszmarów Ci nie życzę i na prawdę wszystkiego dobrego. Wybacz jeśli Cię uraziłam . Bez urazy oczywiście:) Troche tego creatona ekstradach sprzedaje w moim kolorze dostałem kilka adresów do obejrzenai w naturze. Zapytam jutro o farbę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 09.08.2012 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 ArKaMa masz te płaska? w sensie prostokatną? bo tez bede miala i ciekawa jestem jak wrazenia po. Ile płaciłes za ułozenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts