agama 09.08.2012 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 No i teraz cisza , bo każdy się zastanawia. Co tam ma w stropie:D U mnie takie rzeczy sprawdzał kier bud. a w zasadzie kontrolował tylko majstra, który świetnie znał się na rzeczy. Stal miałam prawidłowo żebrowaną, ale bez przesady jakiś rdzawy nalot gdzie -niegdzie był. Jednak myślę ,ze powinniście napisać co to za hurtownia, bo jak takie rzeczy się dzieją to trzeba ludzi ustrzec przed oszustwem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fergson 09.08.2012 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 No i teraz cisza , bo każdy się zastanawia. Co tam ma w stropie:D U mnie takie rzeczy sprawdzał kier bud. a w zasadzie kontrolował tylko majstra, który świetnie znał się na rzeczy. Stal miałam prawidłowo żebrowaną, ale bez przesady jakiś rdzawy nalot gdzie -niegdzie był. Jednak myślę ,ze powinniście napisać co to za hurtownia, bo jak takie rzeczy się dzieją to trzeba ludzi ustrzec przed oszustwem. Niestety nie mogę ze względu na to, że nie mam dowodu. Działanie takie nazywamy pomówieniem. Stal mogła być klasy AIII, ale równie dobrze mogła być klasy ChrL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agama 09.08.2012 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 A tak poza tym zastanawiam się co tam deweloperzy wciskają do środka. No i jakiś apel -słuchajcie, nie obrażamy się o wpisy tu jest często słodko-gorzko- ironicznie tak jak na budowie. Czasem można kogoś obśmiać, ale przecież tak na dobra sprawę nikt nikogo nie chce obrazić. Wolicie Wersal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agama 09.08.2012 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 fergson, spoko;-) Jestem na skraju wytrzymałosci nerwowej, mało mi potrzeba:-( Wiesz z tym stresem to bez przesady. Właśnie weszłam do domu i zobaczyłam,że syn źle zamknął drzwi do swojego pokoju. Konsekwencja : pogryziona kanapa skórzana i wszystkie w domu kable przez króliki!!!!!!!!!!!!!!!!!!! . Wyobrażasz sobie koszty, które poniesiemy???????????????? A tak poza tym może ktoś zna systemy źle zamkniętych drzwi takie na teraz (np. jakiś brzęczyk) i na przyszłość coś do podłączenie do alarmu?. No i w ogóle rozwiazania alarmu przy bardziej mobilnym zwierzaku -kocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agama 09.08.2012 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Oczywiście te rozwiązania na priv proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fergson 09.08.2012 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 przez króliki!!!!!!!!!!!!!!!!!!! . Koszty szkód wyrządzonych przez mojego królika 1000 PLN. Sprzątanie po nim, karmienie, pojenie, wyprowadzanie na spacer 10 PLN dniówka. Jego wzrok, kiedy idziemy do weterynarza na zastrzyk............................. BEZCENNE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agama 09.08.2012 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Koszty szkód wyrządzonych przez mojego królika 1000 PLN. Sprzątanie po nim, karmienie, pojenie, wyprowadzanie na spacer 10 PLN dniówka. Jego wzrok, kiedy idziemy do weterynarza na zastrzyk............................. BEZCENNE Staram się ochłonąć....... Tak króliki to tylko pozornie bezproblemowe zwierzątka. Jednak, co nie przerobię je na pasztet a co więcej po prostu wszyscy je w domu kochamy. Nie chce zabierać miejsca na forum , jednak co nieco się na nich znam , weterynarzem nie jestem ale mogą coś podpowiedzieć . W razie czego pisz na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 09.08.2012 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 genialnie, wlasnie przed chwila widziałam gładka stal na swojej budowie przy zbrojeniu, sama rozkosz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 09.08.2012 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 agama, uwierz mi chętnie bym się na królika zamieniła, zamiast;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 09.08.2012 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Szczukot, moj dekarz, przewodniczacy zwiazku dekarzy i szkolacy dekarzy bardzo chwali te dachowke, jednoczesnie rzeczywiscie podkresla ogromna precyzje jaka jest wymagana przy jej kładzeniu. pewnie stad sie bierze te 150 zeta m2:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 09.08.2012 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Biorac pod uwage jej cene na pewno nie kazdy;-) a ze jest popularna, nic dziwnego jest po prostu inna Mamy dokładnie takie samo zdanie Dlatego mamy ją położoną. Jak wybieraliśmy to niewiele było miejsc gdzie można było ją obejrzeć na dachu. Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafiks 09.08.2012 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 genialnie, wlasnie przed chwila widziałam gładka stal na swojej budowie przy zbrojeniu, sama rozkosz jak to sa strzemiona to moze byc.jezeli to sa główne prety zbrojeniowe to lipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 09.08.2012 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Niestety nie mogę ze względu na to, że nie mam dowodu. Działanie takie nazywamy pomówieniem. Stal mogła być klasy AIII, ale równie dobrze mogła być klasy ChrL. Nie przesadzajmy z tym strachem przed pomówieniem. W ten sposób to już niedługo na forum będzie można tylko dobrze mówić o oszustach i paprakach. Trochę odwagi Panie i Panowie. Tak jak to forum napędziło w swoim czasie niektórym klientów, tak i było (i powinno pozostać) miejscem piętnowania i pisania o oszustach i paprakach. Na drugi raz zrób fotkę telefonem - będzie dowód - i spokojnie podawaj nazwę hurtowni - takich miejsc wszyscy powinni unikać. W razie problemów z "pomówionym" fachowcem lub hurtownią zapraszam na priva (pamiętać tylko trzeba o materiale dowodowym) Pzdr Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agama 10.08.2012 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 No nareszcie nas odblokowali. Jeśli ktoś jeszcze pamięta temat o malowaniu dachówek to: Epilog cz. I. A mianowicie idąc za radą bardziej doświadczonych kolegów(tu jeszcze raz dzięki Alter ego) nie wchodziłam w angoby firmowe. Rzeczywiście ceny zaporowe od 90-150 zł netto za 250 ml !!!!!!!!!!!!!!! Jednak jak dla mnie czerni (taki mam dach) jest przynajmniej kilka (jak nie kilkanaście) odcieni szukałam raczej mieszalni, no i znalazłam przy Euroklinkierze- Tikkurila, sprzedają farbę do betonu klientom Euroklinkiera od dobrych kilku lat, właśnie do malowania dachówek. Żadnych reklamacji z łuszczeniem farby nie mają oni ani E-k. Cena w porównaniu z angobą b. przystępna-33 zł za litr . Oczywiście kolor z palety Ral na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agama 10.08.2012 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 agama, uwierz mi chętnie bym się na królika zamieniła, zamiast;-) Nie wiesz na co się porywasz, to prawdziwe bestie:D:D:D Na dodatek chów bezklatkowy, więc uzurpują sobie sporo przestrzeni:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agama 10.08.2012 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 jak to sa strzemiona to moze byc.jezeli to sa główne prety zbrojeniowe to lipa. Zgadzam się u mnie było tak: chłopaki na budowie podpisali wuzetkę , ale jak się zorientowali, że na strop nam nie dowieźli bodajże kilku WŁAśCIWYCH prętów to od razu sygnał do mnie -ostatecznie Pani z hurtowni mówi my się nie mylimy, ale jak jej szczegółowo wyjaśniłam o jakie pręty chodzi to zgrzeczniała i przywieźli własnym transportem, oczywiście za darmo. Druga kwestia w większości (chyba) robicie zamówienia stali z projektów. Hurtownie to łykają ale ( oczywiście Wy STARZY WYJADACZE O TYM WIECIE) mimo ze całkowita długość prętów się czasami zgadza z oznaczoną w projekcie pewnych prętów dzielić nie można. Muszą być w całości! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafiks 10.08.2012 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 witam.Na jakim etapie budowy mozna zgłosic zakonczenie budowy.musza byc kafle,panele itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 10.08.2012 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 Nie musza byc. Przeciez nikt Cie nie zmusi jak Twoj dom ma wygladac. Mozesz chciec miec sciany z samych cegiel i jastrych na podlodze.Waznym warunkiem, jest to, ze musi byc juz "bezpiecznie". Czyli barierki, schody itp. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agama 10.08.2012 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 fergson, spoko;-) Jestem na skraju wytrzymałosci nerwowej, mało mi potrzeba:-( Wiesz, też widziałam tą Twoją dachówkę nie raz Jest miejsce,że wydaje mi się jest położona w miarę dobrze np. na końcu Kredowej na Warszewie. Natomiast ten dom całokształtem stanowczo pasuje do tej dachówki i otoczeniem też. Przy tej dachówce bardzo ważna jest bryła budynku , stolarka, elewacja , ogrodzenie a nawet ogród . Jak coś nie gra to pojawia się dysharmonia. Inny przykład, ktoś niedaleko robił dach z tą dachówką: czerwień(absolutnie nie mam nic do czerwieni ale do tej dachówki nie pasuje), tradycyjna bryła budynku-cienko to widzę, choć jeśli o położenie dachówki pełen profesjonalizm, ale też zrobił pełne deskowanie. Wiesz , proponuję przemyśleć , ale jak to mówią z gustami się nie dyskutuje, ale ta dachówka nie znosi kompromisów-to tak od kobiety:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 10.08.2012 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 agama, nie wiem czy widziałas moja bryłe, jest w linku;-) nie ma opcji by nie pasowała. Mam w kolorze łupka i nie mam cienia watpliwosci ze ja chcę. Ogrod tez mam w planach własnie taki by pasował do bryły. Zreszta jak juz mowiłam, to rzecz ktorej jestem absolutnie pewna tak samo jak okien grafitowych;-). Problemy mam z kierownikiem budowy a własciwie jego brakiem. A nastepny którego wybrałam zachorował na ospę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts