agama 11.08.2012 04:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 agama, nie wiem czy widziałas moja bryłe, jest w linku;-) nie ma opcji by nie pasowała. Mam w kolorze łupka i nie mam cienia watpliwosci ze ja chcę. Ogrod tez mam w planach własnie taki by pasował do bryły. Zreszta jak juz mowiłam, to rzecz ktorej jestem absolutnie pewna tak samo jak okien grafitowych;-). Problemy mam z kierownikiem budowy a własciwie jego brakiem. A nastepny którego wybrałam zachorował na ospę No tak do Twojego domu będzie pasowała(dopiero teraz zobaczyłam jak będzie wyglądać). I przyznam pikny jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agama 11.08.2012 04:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 Wiesz wydaje mi się ,że Rubin 13v nie jest barwiony w masie. Tak czy inaczej odradzam, bardzo trudno się go kładzie. Widziałam kilka dachów i tylko na jednym całościowo wyglądał ok., choć przyznaję generalnie dachówka jest ładna i też się nad nią zastanawiałam. Sorry , za pewną nieścisłość . Trudno się kładzie Rubin 13V CZARNY KRYSZTAŁ. Napisałam tak ,bo tylko ten kolor braliśmy pod uwagę. Z innymi kolorami raczej kłopotu być nie powinno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 11.08.2012 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 agama, dziekuje:-)Z niusów, mam nowego kierownika, chyba...i wstrzymane zalewanie płyty:rolleyes: Kierownik z jajami, normlanie juz go kocham. Ilosc rzeczy ktore wychwycił z samych zdjec jest porazajaca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 11.08.2012 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 Co do instalacji to majac poprowadzone prawidlowo do skrzynki l1-l3, pe i n, po pomiarach wymaganych do odbioru (odgromowki nikt nie sprawdza i w pomiarach nie wymagal) nikt sie nie czepi, dla wlasnego bezpieczenstwa i satyfakcji trzeba dopilnowac zeby pomiary, dobor zabezpieczen i instalacja wykonane byly RZETELNIE Pomiaru rezystancji izolacji nikt wam nie zrobi tylko na pale wpisze ze ok bo nie bedzie rozlaczal wszystkiego ( to robi sie w czasie budowy gdzie mamy gole przewody i dostep do nich, a pomiary niestety kazdy robi na gotowcu ) PS. Ogarniętego zduna nadal nie znalazlem cena od kilkunastu tys. (za piec z klocków) za piec nie satysfakcjonuje mnie przy inwestycji w kamienicy... Jak ktos ma sensowny namiar to bede wdzieczny To dobrze masz Piotr potrzebujesz postawic piec w mieszkaniu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 11.08.2012 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 No tak - zapomnailem o hydromasazach A z ciekawosci : ma ktos wanne z hydromasazem juz co najmniej kilka miesiecy i poleca innym ? Fantom Miałam 3 lata....nie polecam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agama 12.08.2012 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 Macie jakieś dobre/złe doświadczenia z bramami garażowymi. No i producenci których polecacie Wiśniowski, Hormann, ktoś jeszcze..? Na jakie miny uważać przy napędach? Będę mieć dużą bramę praktycznie w czerni i już słyszę, że w związku z nagrzewaniem się takiej dużej powierzchni (choć brama od wschodu, więc wcale aż takiego nagrzewanie nie będzie)mogą być ograniczenia w gwarancji(teraz mam dwie małe, z całokształtu jestem średnio zadowolona, prod Wiśniowski) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agama 12.08.2012 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 No i jeszcze jedno ile płaciliście za kanalizę deszczową-robocizna a ile materiał? Najprostsza z najprostszych -odprowadzenie wody do kanalizy deszczowej w ulicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 12.08.2012 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 Agama, ja miaam Hormanna i nie polecam, szkoda kasy imo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agama 12.08.2012 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 Agama, ja miaam Hormanna i nie polecam, szkoda kasy imo A dlaczego?. No i co planujesz teraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 12.08.2012 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 psuła się, ciezko chodziła i w ogole nie byłam z niej zadowolona. TEraz nie mam kompletnie pomysłu:-(Podobno M&S ma w ofercie dobre bramy, ten na Gdanskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 12.08.2012 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 a ja mam brame hermana od 9 lat - chodzi bez zarzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 13.08.2012 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 Macie jakieś dobre/złe doświadczenia z bramami garażowymi. No i producenci których polecacie Wiśniowski, Hormann, ktoś jeszcze..? Na jakie miny uważać przy napędach? Będę mieć dużą bramę praktycznie w czerni i już słyszę, że w związku z nagrzewaniem się takiej dużej powierzchni (choć brama od wschodu, więc wcale aż takiego nagrzewanie nie będzie)mogą być ograniczenia w gwarancji(teraz mam dwie małe, z całokształtu jestem średnio zadowolona, prod Wiśniowski) Mamy dużą bramę Interflex http://www.interflex.pl (garaż dwustanowiskowy ale nie pamiętam wymiarów). Pod względem estetycznym i technicznym niczym nie różni się od Hormanna. Cenowo już tak na korzyść Interflexa. Silnik mam od Came http://www.came.pl i na razie jedno co mi brakuje to brak przycisku na obudowie, żeby można było zamknąć bramę bez pilota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 13.08.2012 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 No i jeszcze jedno ile płaciliście za kanalizę deszczową-robocizna a ile materiał? Najprostsza z najprostszych -odprowadzenie wody do kanalizy deszczowej w ulicy Może to nie to samo, ale właśnie w weekend zakopałem tymi recami tunele rozsączające Marleya- koszt niecałe 4kPLN w tym 2 tony kamienia na podsypkę i agrowłóknina do pokrycia tuneli. Rurki kanalizacyjne i osadniki zakupione czekają jednak na montaż po elewacji - koszt nie przekracza 1,5k PLN. Montaż i opalenizna - 0 PLN bo własna Do skończenia będę musiał zakupić ze 2-3 metry rurki elastycznej do podłączenia osadników z systemem rur kanalizacyjnych ułożonych po działce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurkuma 13.08.2012 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 Dobry Wieczór,Proszę tylko mnie linczujcie, zapewne temat był maglowany, ale uwierzcie, nie jestem w stanie tego wszystkiego przewertować...wiem wiem wszyscy mówią o zabieganiu, ale nie wiem kiedy macie czas na to wszystko..projektowanie, czytanie, oglądanie, przymierzanie...A pytanie mam takie: kto z was jest szczęśliwym posiadaczem rekuperacji z GWC i może z czystym sumieniem polecić wykonawcę z naszego regionu?????Z pozdrowieniami, budująco-zabiegana... Jo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 14.08.2012 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 No to jak jestes budujaco-zabiegana to bedzie Cie to sporo kosztowac. Jak juz powiedzmy rekuperator lepiej kupic w firmie i miec spokoj, tak GWC lepiej zrobi "tymi ręcyma". Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 14.08.2012 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Dobra, to oficjalne, nie polecam zdecydowanie kierownika budowy pana Malickiego z listy wykonawców. Przyjemniaczek wziął pieniądze, pojechał na urlop nieuzgodniony ze mną, w momencie kiedy mialam mieć odbierane zbrojenie i zalewanie płyty. Nie odbiera telefonów, nie odpisuje na sms. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 14.08.2012 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 szczukot ma rację, nie opłaca sie gwc brać z firmy, bo za droga impreza. Odnosnie wentylacji zerknij na Proogrzewanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurkuma 15.08.2012 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 szczukot ma rację, nie opłaca sie gwc brać z firmy, bo za droga impreza. Odnosnie wentylacji zerknij na Proogrzewanie gosia@ dziękuję za namiar. Czy jest to sprawdzona firma? Ponawiam pytanie - czy ktoś może polecić dobrą firmę od rekuperacji? Dostałam ofertę z firmy ogólnopolskiej na rekuperację (tańsza wersja 33 tyś, droższa 37 tyś) + GWC 14 tyś - trochę sprowadziło mnie to na ziemię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cepter6 15.08.2012 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 gosia@ dziękuję za namiar. Czy jest to sprawdzona firma? Ponawiam pytanie - czy ktoś może polecić dobrą firmę od rekuperacji? Dostałam ofertę z firmy ogólnopolskiej na rekuperację (tańsza wersja 33 tyś, droższa 37 tyś) + GWC 14 tyś - trochę sprowadziło mnie to na ziemię U mnie w domciu rekuperacje z GWC w cenie +/- 20 tys netto oraz gruntowa pompe ciepła bedzie prawdopodobnie robił firma DOM Sp. z o.o. http://www.twojapompa.pl , mam juz od nich umowe do podpisu, teraz powoli staram się znaleśc na to kaske nim podpisze umowe. czy ktoś zna ta firme, może ją polecić ewentualnie wybić mi ją z głowy bo po spotkaniach z nimi na 90% jestem do nich przekonany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_tomi 15.08.2012 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 gosia@ dziękuję za namiar. Czy jest to sprawdzona firma? Ponawiam pytanie - czy ktoś może polecić dobrą firmę od rekuperacji? Dostałam ofertę z firmy ogólnopolskiej na rekuperację (tańsza wersja 33 tyś, droższa 37 tyś) + GWC 14 tyś - trochę sprowadziło mnie to na ziemię http://www.futurehause.pl/pl/page/kontakt.html U mnie dopiero zrobiony 1 etap w systemie NedAir. Za całość wyjdzie ok. 17 tyś + 8 za GWC. Jak na razie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts