Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Słuchajcie ponawiam pytanie, bo na innych grupach mnie tylko załamują odp. dach dwuspadowy, prosty ok 220m2. Krycie CEratonem Domino, w tym deskowanie, więzba, rynny, okna pałciowe, folia cena 140 zł robocizna m2 netto. Ile wy płaciliście?

sorki, że zapytam ale czy to cena samej robocizny czy razem z materiałem? bo policzyłam właśnie i mi wychodzi domino, robocizna i materiał ok 290/mkw

Bitter - niestety to nie powiat goleniowski ale między przecławiem a dołujami jest producent takich płotów, słyszłałam że całkiem cenowo dostępny...gdybyś był zainteresowany to jak będę jechała do Przecławia zerknę na jego banerek.

Teska mam już od Ciebie "szafowego" to to pomoż załatwić pliz ;-) a jakbyś określiła mniej więcej gdzie to to sam się przejadę

Tomek_Police, zerknij na stronę http://www.szklarzpolice.pl/szklarz, zamawiałam u tego Pana lustro wklejane na wymiar - zrobił mi szybko, solidnie i taniej niż wyceniali za takie samo w Sz-nie. Kabiny nie zamawiałam, ale facet na stronie ma informacje, że robi - pogadać z Nim nic nie kosztuje :)

Tomek_Police, zerknij na stronę http://www.szklarzpolice.pl/szklarz, zamawiałam u tego Pana lustro wklejane na wymiar - zrobił mi szybko, solidnie i taniej niż wyceniali za takie samo w Sz-nie. Kabiny nie zamawiałam, ale facet na stronie ma informacje, że robi - pogadać z Nim nic nie kosztuje :)

Dzięki, lustra też mamy od niego, ale jeśli chodzi o kabiny to jeszcze nie robią tego. Dopiero sie przymierzają z jakimś kolegą czy jakoś tak. W ofercie mają tylko drzwi np. jak się zbije szyba. Znalazłem jeszcze firmę Szklarz Ruda w Szczecinie, którzy robią kabiny i wysłałem zapytanie. Może ktoś poleci jeszcze kogoś sprawdzonego?

Znowu ja i znowu z pytaniem.Nie wiem tylko czy bede potrafila sensownie wytlumaczyc o co mi chodzi ale wybaczcie ja jestem jeszcze laikiem w budownictwie.Otoz na mojej dzialce mam 1,5 metra w ziemi rure z woda i teraz trzeba ta wode na okres budowy doprowadzic do miejsca budowy domu pytanie moje brzmi ile mozna za takie doprowadzenie zaplacic a moze ktos poleci kogos kto zrobilby mi to w rozsadnej cenie?Maslo maslane pewnie ale nie wiem jak logiczniej wytlumaczyc o co mi kaman.

słuchajcie, lepsze reczne, czy maszynowe tynki? ile płaciliscie za tynki, wylewki?

Ręczne od maszynowych różnią się tylko metodą narzucenia tynku na ścianę, a zaciąganie i równanie później wygląda tak samo. Maszynowe szybciej się nakłada.

Za tynki gipsowe maszynowe płaciliśmy 21zł/m2, a do łazienek tradycyjne - 24zł/m2, ale nie wiem czy te ceny jeszcze obowiązują.

burundi ja mam cene sama robocizna 80 złm2, z materiałem na gotowo i 20 cm styropianu grafitowego 180. Nie wiem czy to odbra cena, sama bede sprawdzała

Naprawdę chcesz zapłacić 80zł/m2 za samą robociznę przecież to jest kradzież w biały dzień. Normalna rynkowa cena to jest 45-50zł max. cena kompletu materiałów na elewację to około 55zł.m2 (szary styropian lambda 031 + frez, tynk akrylowy, siatka, klej) czyli całość około 100zł - 110zł/m2/ Nie dajcie się naciągać na takie ceny.

aLien01, nie napisałam ze chce zapłacic,a le ze dostałam taka wycene. Zreszta kalibra tez dostała 75 złm2 samej robocizny. Z kazdej strony słyszę, o jaa, ale drogie wyceny, ja mialam/miałem taniej. A jak przychodzi co do czego, prosba o kontakt do tych co robia taniej, to pyk CI tani znikaja jak banka mydlana. Masz polecona ekipę za te 110 złm2? bardzo chętnie w takim razie bym wzieła namiar

Też poproszę. Jak dla mnie i ta cena jest wysoka. Mieliśmy plan, żeby sami położyć styro, siatkę, klej, ale dni stają się coraz krótsze i tak dorywczo pewnie za długo by to zajęło, zważywszy, ze robi się to pierwszy raz. A macie może kogoś, kto niedrogo doradza przy projektowaniu elewacji?

Naprawdę chcesz zapłacić 80zł/m2 za samą robociznę przecież to jest kradzież w biały dzień. Normalna rynkowa cena to jest 45-50zł max. cena kompletu materiałów na elewację to około 55zł.m2 (szary styropian lambda 031 + frez, tynk akrylowy, siatka, klej) czyli całość około 100zł - 110zł/m2/ Nie dajcie się naciągać na takie ceny.

Też poproszę. Jak dla mnie i ta cena jest wysoka. Mieliśmy plan, żeby sami położyć styro, siatkę, klej, ale dni stają się coraz krótsze i tak dorywczo pewnie za długo by to zajęło, zważywszy, ze robi się to pierwszy raz. A macie może kogoś, kto niedrogo doradza przy projektowaniu elewacji?

Co do materiałów to najlepiej samemu kupować:

1. Styropian najlepiej przez allegro dostawa za darmo przy zamówieniu około 30m3 czyli jak macie elewacji około 240m2 i planujecie styropian o grubości 15cm to potrzebujecie 36m3 cena 200zł/1m3 za styropian grafitowy lambda 031 + frez.

2. Klej do styropianu + klej do siatki + siatka + kołki= 2300zł

3. Tynk akrylowy np. Bolix tu cena zależy od koloru + grunt = 3000zł

Ekipy nie mogę już polecić ale ostatnio dzwoniłem do pierwszego lepszego z allegro na Szczecin to krzyknął 55zł/m2 do negocjacji.

Ja szukam ekipy na SSO start budowy 05.2013 miejscowość Dołuje - coś możecie polecić?