aLien01 02.09.2012 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2012 aLIen, podam CI namiary na ekipe, ekipa, sprawdzona bdb, ale z cenami to sam juz musisz zobaczyć Super czekam na namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 02.09.2012 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Czy aktualnie u kogoś pracuje lub ma pracować ekipa z firmy Hydropan 2 ? Ktoś myśli nad współpracą z tą firmą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 03.09.2012 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Naprawdę chcesz zapłacić 80zł/m2 za samą robociznę przecież to jest kradzież w biały dzień. Normalna rynkowa cena to jest 45-50zł max. cena kompletu materiałów na elewację to około 55zł.m2 (szary styropian lambda 031 + frez, tynk akrylowy, siatka, klej) czyli całość około 100zł - 110zł/m2/ Nie dajcie się naciągać na takie ceny. Sam mam wycenę na elewację za 55 PLN/m2. Aktualne stawki zaczynają się od 50PLN a nie max. 45-50 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 03.09.2012 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Tomek, a dasz namiary? zadowolony jestes? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 03.09.2012 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Co do materiałów to najlepiej samemu kupować: 1. Styropian najlepiej przez allegro dostawa za darmo przy zamówieniu około 30m3 czyli jak macie elewacji około 240m2 i planujecie styropian o grubości 15cm to potrzebujecie 36m3 cena 200zł/1m3 za styropian grafitowy lambda 031 + frez. Ja nie zdecydowałbym się na zakup styro przez allegro. Gdzie ewentualna reklamacja jak przyjedzie zazieleniony i zmurszały styropian, który przeleżał na placu pół roku? Lokalnie sprawę można załatwić zawsze łatwiej i szybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 03.09.2012 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Ja nie zdecydowałbym się na zakup styro przez allegro. Gdzie ewentualna reklamacja jak przyjedzie zazieleniony i zmurszały styropian, który przeleżał na placu pół roku? Lokalnie sprawę można załatwić zawsze łatwiej i szybciej. Przy zamówieniu min. logistyczne towar jedzie prosto z fabryki. To samo tyczy się zresztą wełny. Są to transporty producentów materiałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 03.09.2012 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Tomek, a dasz namiary? zadowolony jestes? Na roboty wchodzą 20.09 więc mam nadzieję polecać będę później. Znam ich robotę bo chłopaki robili mi posadzki i jestem bardzo zadowolony z fachowości i sumienności a że robią posadzki i elewację to zrobiłem jakiś czas temu wyceny i zdecydowałem się na nich. Dodatkowo liczą za parapety 40 PLN za mb PS. Sprawdzałem ludzi z listy, wychodzili znacznie drożej i niektórzy robią tylko z własnym materiałem co mnie nie interesuje bo nie odliczę VAT (nie dość że droższy to jeszcze bez zwrotu bo już daje fvat z 8%). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 03.09.2012 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 OKi, ja potrzebuje elewację pozniej, tak że będe Cię trzymała za słowo:-) fachowcy z listy w ogole się popsuli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madejka3 03.09.2012 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 U nas ostatecznie cena za elewację (robocizna) to 45zł/m2 plus 25zł za mb obróbki ale tylko przy bramie garażowej i oknie tarasowym. Ta sama ekipa obecnie "siedzi" w środku, wykonuje gładzie i ocieplenie poddasza - jak na razie super! Podpowiedzcie jakie drzewo macie na podbitkę? Świerka? Widzialam w casto frezowane świerkowe tylk ceny niegdzie nie mogłam znaleźć a nie miałam czasu pytać. Nie wiem czy kupować to z Casto czy szukać w tartakach...... I druga prośba o namiar na sprawdzonego brukarza. Do tej pory polecany przez innych fachowiec jechal już do mnie 3 razy i nie dojechał.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 03.09.2012 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 madejka rob, rob i daj znaka jakby co:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burundi 03.09.2012 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 madejka3 i Tomek_Police mogę prosić na priv namiary na ekipę od elewacji? I jeszcze potrzebuję firmy od balustrad na taras. Jak macie kogoś sprawdzonego to proszę o namiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dszczecin 03.09.2012 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 aktualna cena za elewację z tynkiem akrylowym to jest przedział 45-55 każda cena powyzej to po prostu zdzierstwo. PozdrawiamBudszczecin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dszczecin 03.09.2012 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Ręczne od maszynowych różnią się tylko metodą narzucenia tynku na ścianę, a zaciąganie i równanie później wygląda tak samo. Maszynowe szybciej się nakłada. Za tynki gipsowe maszynowe płaciliśmy 21zł/m2, a do łazienek tradycyjne - 24zł/m2, ale nie wiem czy te ceny jeszcze obowiązują. Róznica jest taka że tynki maszynowe robi się z gotowych mieszanek do tynkowania (tynki w proszku - jak ciasto:-)) i rzuca na sciane agregatem - sa wykonywane szybciej i sa tansze. Tynki tradycyjne rzucane ręcznie robi się z piasku, cementu, lasowanego wapna(moczonego w wodzie) i wody. Takie tynki są mocniejsze ale bardziej czasochłonne i droższe' Pozdrawiam Budszczecin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalibra 03.09.2012 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Kalibra i czy Ty juz masz zrobiony ten dach???? czy dopiero bedziesz? jezeli masz, to odbrze? ile dekarz wział za m2 robocizny? Skad bierzesz ceraton? właśnie jutro zalewamy strop, dachówkę zamówiliśmy w ekstradachu a więźbę w Mierzynie. Robocizna za dach (czyli więźba -postawienie i położenie dachówki z nabitką to ok 16 000) Będzie ją nam kładł czlowiek który stawia nam stan surowy, na razie nie polecam - poczekam na efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalibra 03.09.2012 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Znowu ja i znowu z pytaniem.Nie wiem tylko czy bede potrafila sensownie wytlumaczyc o co mi chodzi ale wybaczcie ja jestem jeszcze laikiem w budownictwie.Otoz na mojej dzialce mam 1,5 metra w ziemi rure z woda i teraz trzeba ta wode na okres budowy doprowadzic do miejsca budowy domu pytanie moje brzmi ile mozna za takie doprowadzenie zaplacic a moze ktos poleci kogos kto zrobilby mi to w rozsadnej cenie?Maslo maslane pewnie ale nie wiem jak logiczniej wytlumaczyc o co mi kaman. ja mam wodę w drodze przy działce ok 5 metrów od granicy i ok 10 od domu, wyceniła mi firma na ok 2700 z materiałem a jeszcze trzeba zrobić wkrętkę(to robią wodociągi i biorą za to bagatela jednyne 1200 zł) to tak ok 5000 myślę, że się zamknę, na razie dzięki uprzejmości sąsiada założenie przelożyłam na wiosnę - boję sie że mi zimą w nieocieplonym budynku wysadzi rury, a wody na stan surowy wcale nie idzie dużo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 03.09.2012 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 kalibra, kurcze, ten dach wymaga ogromnej precyzji, ciekawe jak im wyjdzie. daj znac koniecznie, a ile masz dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 03.09.2012 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Nikt nie ma aktualnie do czynienia z Hydropan 2? Próbuję ich namierzyć - bo wygląda jak by się zapadli pod ziemię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madejka3 04.09.2012 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 ja tylko z przypomnieniem o namiar na fachowca polbrukowca ktoś miał do czynienia? poleca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 04.09.2012 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Ja robilem tu : http://www.uslugibrukarskie.szczecin.plJest ok. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 04.09.2012 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Ja robilem tu : http://www.uslugibrukarskie.szczecin.pl Jest ok. Fantom A jakie ceny mają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts