Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

a w ogole Artur skoro TY budujesz w przyszłym roku, to wejdz na " rozapoczynajacy budowe wiosna 2012 i tam Artur72 podał namiary na ekipe z Radomia. Za dach z konstrukcja biora ok 60-80 zł, u nas 140. Ceny w Szczecinie sa chore, ja bardzo załuje ze nie wziełam ekipy z południa. facet buduje w całej Polsce

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

a w ogole Artur skoro TY budujesz w przyszłym roku, to wejdz na " rozapoczynajacy budowe wiosna 2012 i tam Artur72 podał namiary na ekipe z Radomia. Za dach z konstrukcja biora ok 60-80 zł, u nas 140. Ceny w Szczecinie sa chore, ja bardzo załuje ze nie wziełam ekipy z południa. facet buduje w całej Polsce

O a działa prężnie tamta grupa bo 3 lata temu mizernie było, już lecę ...............

U nas 90-100 - wszystko powyzej to zdzierstwo!!!!!!

Moi drodzy .. budował ktoś z Was wodociąg? Mam do zrobienia w nieutwardzonej nieuczęszczanej drodze wodociąg 45m długości i wpiąć się muszę do niego z już istniejącą rurą z domu oraz położyć ok 10m rury kanalizacyjnej i wbić się w istniejącą studzienkę ... mam dwie firmy i obie chcą ok 9 tys za samą robociznę, drugie tyle to materiał ... jakaś paranoja! znacie może kogoś kto chce zarobić ale nie obdzierając mnie przy tym ze skóry?

Moi drodzy .. budował ktoś z Was wodociąg? Mam do zrobienia w nieutwardzonej nieuczęszczanej drodze wodociąg 45m długości i wpiąć się muszę do niego z już istniejącą rurą z domu oraz położyć ok 10m rury kanalizacyjnej i wbić się w istniejącą studzienkę ... mam dwie firmy i obie chcą ok 9 tys za samą robociznę, drugie tyle to materiał ... jakaś paranoja! znacie może kogoś kto chce zarobić ale nie obdzierając mnie przy tym ze skóry?

Ja budowałem 650m wodociągu i powiem Ci, że pogadaj z wodociągami w Goleniowe. Można się z nimi targować i zresztą zmieniły się przepisy i wcinkę do wodociągu mogą tylko oni robić a to jest koszt około 1500-2000zł. Ja zrobisz przez wodociągi masz to "gratis"

Jeden dzień roboty. Ciekawi mnie co to za firmy ? Ceny są mocno NIE rynkowe. Zleć to przez wodociągi.

burundi ja mam cene sama robocizna 80 złm2, z materiałem na gotowo i 20 cm styropianu grafitowego 180. Nie wiem czy to odbra cena, sama bede sprawdzała

Strasznie drogo. Nie do zaakceptowania. U mnie będą kładli klinkier za 150/m2 w elewacji, w cenie wszystko łącznie z ociepleniem -może być nawet wełna, zamiast styro. To cena robocizny, jednak w cenie kompletna elewacja klinkierowa( najlepsza jakość w kilku okolicznych regionach) z ociepleniem, parapetami. To będzie na początku przyszłego roku, więc może coś się uda jeszcze wytargować, bo LUDZIE IDZIE KRYZYS W BUDOWNICTWIE!!!!!!!!!!!!!!!!:)

a jak się "zleca przez woddociągi"? Byłem - każą mi firmę znaleźć i robić a oni tylko "odbiorą" Mam już firmę za 5 tys ale to też kupa szmalu

Musisz iść do działu inwestycji z projektem i warunkami a oni Ci wyliczą ile będzie wszystko kosztować. Tydzień temu byłem odbierać warunki i sam chcieli nawet zrobić projekt i wycenę. Oczywiście musisz podjechać do Goleniowa.

a jak się "zleca przez woddociągi"? Byłem - każą mi firmę znaleźć i robić a oni tylko "odbiorą" Mam już firmę za 5 tys ale to też kupa szmalu

Witam .Też mnie czeka budowa sieci wodnokanalizacyjnej jakieś 130 metrów.

Aż boję się pomyśleć jakie to koszta.

Sam projekt krzyczą sobie 8-10 tys.Masakra.

dotyczy Hydropan 2 - Hubert Pańka

Odpisywałam już Wam na ten temat na forum. Napisze na priv

odpowiedziałem na priva

na ogólnym na tą chwilę napiszę tylko, że mam problem wywołany wadliwym montażem dokonanym przez pracowników Hydropan 2

niestety mam również od miesiąca problem z kontaktem z właścicielem

zobaczymy jak się sprawa zakończy

pozostaje mi tylko przeprosić wszystkich, którym przez ostatnie 4 lata polecałem Hydropan 2 i Pana Huberta - mam nadzieję, że unikną problemów podobnych do moich

na dzień dzisiejszy "żółta kartka" - zobaczymy jak sprawa się rozwinie i potoczy dalej

cierpliwość już mi się skończyła

nie omieszkam poinformować na ogólnym o wszystkim - jak widać z podaniem nazwy firmy i nazwiska właściciela ;-)

- zobaczymy jak zadba o dobre imię firmy

Ja tego robił za niego nie będę.