fajna kobieta 11.09.2012 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 hej Bardzo potrzebuję waszej pomocy. Macie może informacje, naiary na wykonawcę plyty fundamentowej? Jaki byłby koszt? Cieszyłam się że będę miała płytę a tu już kolesie mężowi odradzili... Konkretnie chodzi ci o konstruktora plyty czy juz firme ktora ja polozy?U mnie wlasnie koncza plyte ale polecac ich bede dopiero jak skoncza mi SSO.Poki co jestem zadowolona.Mniej oczywiscie kosztem tej plyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semiramida 11.09.2012 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 o wykonawcę! konstruktor robi projekt wykonawczy, pozwolenie mam na dom z płytą, a tu taki nóż w serce!! dasz mi namiar na pw? jaki koszt metra kw ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżodar 11.09.2012 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Witam wszystkich. Mieszka ktoś w domu z silikatów?Musze podjąć decyzję z czego ściany konstrukcyjne a kopać już prawie zaczynają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semiramida 11.09.2012 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Ja wybrałam silikaty. Namawiam na system unika quadro.Ponawiam nieśmiałe prośby o ekipy doświadczone w płytach fundamentowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 11.09.2012 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Ja mam dom na płycie, zawsze chciałam na płycie i w sumie sobie "wychciałam" bo nie miałam innego wyjscia ze względu na grunt. Nie wiem co chcesz wiedziec? Podałas za mało danych, dlaczego płyta? dlaczego koledzy odradzili itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 11.09.2012 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 dżodar, mieszkałam w domu z betonu komorkowego:-) a teraz buduje z keramzytu. Ale idz na głowna forum i poszukaj, masz tam mnostwo informacji o kazdym materiale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semiramida 11.09.2012 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Kolega męża straszy, że płyta fundamentowa jest droższa od ław (od tradycyjnego posadawiania). Tymczasem ja planuje zbyt duży dom, żeby utrzymać go popełniając ten pierwszy z błędów jakim byłoby wadliwe rozwiązanie fundamentu. Chcę żeby ocieplenie biegło sobie dookoła domu z uwzględnieniem spodu...Będzie tego coś około 240 m2. Tymczasem małżonek radośnie odkrył że mamy dobry grunt wiec już nie musimy ładować się w płytę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżodar 11.09.2012 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 dżodar, mieszkałam w domu z betonu komorkowego:-) a teraz buduje z keramzytu. Ale idz na głowna forum i poszukaj, masz tam mnostwo informacji o kazdym materiale No tak suche dane + reklama. I prawie mnie skusili - bo dzwiękoszczelność od ulicy. Ale nie spotkałem nikogo kto by mieszkał w czymś takim. I to mnie zastanawia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 11.09.2012 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Dzodar, kazda sójka swoj ogonek chwali. Moim zdnaiem, ale tylko moim to całkiem dobry materiał, ale zimny, dlatego ja się nie zdecydowałam. Niemcy buduja z niego obory i jest w tym sens. Gdybym miała wybierać to beton komórkowy, albo keramzyt. Jezeli chodzi o dzwiekoszczelnosc to keramzyt ma lepsze parametry i jest duzo cieplejszy. Ma wszystkie zalety ceramiki, a nie ma jej wad. Plus ceramika jest najmniej zdrowym materiałem ( najwieksze promieniowanie materiału) ale oczywiscie w granicach normy, czyli znowu pytanie czy ma to dla Ciebie znaczenie. OGolnie na forum panuje zasada, mniej wazne sciany konstrukcyjne, wazniejsze ocieplenie;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 11.09.2012 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 sermiramida, ja mam dom 260 m;-) poszukaj watku i dziennika Artura72, ona ma wszystko przeliczone co do złotowki, uwierz, nie wydałby wiecej pieniedzy gdyby nie miało to ekonomicznego uzasadnienia. Nie zawsze płyta jest droższa od fundamentów, to zalezy od wakonawcy. odpadają Ci bloczki fundamnetowe, ławy. Jak masz dobry grunt, to płyta nie musi byc zbrojona siatką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 11.09.2012 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 SEmiramida, daj mezowi http://www.plytyfundamentowe.pl/index.php?p=4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semiramida 11.09.2012 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 dzięki. już po pierwszej awanturze, przykro mi że mu przykro, ale jak się nie interesował przed budową tymi złotówkami to teraz niech nie szpanuje kalkulatorem... zaraz dam mu lekturę (i sobie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 11.09.2012 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 semiramida, racja jest po twojej stronie;-) trzymam kciuki i nie kłóc sie, to dopiero początek:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaTomek 11.09.2012 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Czy możecie przypomnieć jak załatwia się świadectwo energetyczne? Co jest potrzebne, ile trwa i ile kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 12.09.2012 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Potzrebujesz podac troche danych o budynku. Grubosci scian, ocieplenia, projekt itp.A koszt to z 500-800 zl 'lokalnie' i duzo taniej (np na Allegro) Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 12.09.2012 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Q-BIS a ta jednoskładnikowa to betondur czy coś innego? Chyba ten Betonmal będzie jednak najlepszy bo jednak jest dwuskładnikowy na bazie epoksydu, a nie akrylowo-silikonowy jak Betondur. Tak, wszystko to był Betondur. Gosia@- chyba pliszka a nie sójka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 12.09.2012 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 "Abonent chwilowo niedostępny" - to usłyszycie przy próbie kontaktu z firmą Hydropan - zarówno dzwoniąc na numer stacjonarny, jak i numer komórkowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 14.09.2012 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Kolega męża straszy, że płyta fundamentowa jest droższa od ław (od tradycyjnego posadawiania). Tymczasem ja planuje zbyt duży dom, żeby utrzymać go popełniając ten pierwszy z błędów jakim byłoby wadliwe rozwiązanie fundamentu. Chcę żeby ocieplenie biegło sobie dookoła domu z uwzględnieniem spodu... Będzie tego coś około 240 m2. Tymczasem małżonek radośnie odkrył że mamy dobry grunt wiec już nie musimy ładować się w płytę... Jaknie musisz to wstrzymaj sie z ta plyta.Mnie na dzien dzisiejszy plyta juz kosztuje 70 tys.Nie wiem czy to juz koniec czy jeszcze dojda jakies koszta.Za beton zaplacilam prawie 20 tys.o stali juz nie wspomne.Na pewno tradycyjne posadowienie jest ekonomiczniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 14.09.2012 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 ...Na pewno tradycyjne posadowienie jest ekonomiczniejsze. Skąd takie przeświadczenie? Wszystko zależy od tak wielu czynników, że nie można twierdzić, że jeden system lub drugi jest tańszy/droższy. Zależy jaki grunt, jaki dom, jaka ekipa... PS. Mam tradycyjny fundament, ale jak zabierałem się za budowę, to płyta nie była tak popularna jak teraz. Za stan 0 wydałem 66'795 PLN (spisuję każde wydatki) ale nie przeliczałem czy płyta byłaby tańsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 14.09.2012 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 racje ma Tomek gdybanie jest bez sensu. PRzy tradycyjnych fundamentach tez moga byc niespodzianki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts